74

левчев

преди 12 години

Също така средната възраст на гръцките кораби е малко по-ниска от световната средна стойност и доста по-висока от флота на други две големи морски сили Япония и Германия. Освен това гръцкият флот представлява 44% от флота на Европейския Съюз. Броят на новопостроените съдове е впечатляващо висок въпреки международната икономическа криза. Под гръцки флаг плават 32% от корабите в гръцкия флот, докато съответните проценти за употребата на местното знаме Япония и Германия е само 9% и 15% съответно.

73

левчев

преди 12 години

Ние сме косъм от *** на гърците, мишоци, завистливи и злобни зоби!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Френският вестник Le Monde посвещава две обширни статии на гръцкото корабоплаване Гърци в Лондон и Щастието да живееш като корабен магнат в Гърция.Всички гръцки правителства са схванали посланието. Никой ръководител на Гърция не би искал да види корабните магнати които осигуряват 6% от БВП(15 милиарда евро годишно) да напуска страната, се казва в статията. В началото на 2011 г. гръцкият флот представлява 15,1% от световния флот (dwt), и е на първо място с малка разлика с Япония.

72

левчев

преди 12 години

Обаче все има 1-2 къщи в селото, които са на по-богати хора. Пред тях се вижда я джип, я някоя лимузина. И въпреки че имат възможности, къщите пак са сиви, мръсни и грозни. Пак сякаш са строени като да се слеят със сивотата около тях.Колкото и да ми е болно, но гръцките села греят като слънце, докато нашите са мръсни, сиви, мизерни като след чумна епидемия.

71

левчев

преди 12 години

В градината гъркинята е посадила цветя. От къщата на гърците лъха чистота, приветливост. Минавате границата и на 2 км. е българското село. Толкова близо и толкова далеч, както се казва. Къщите са сиви, рухнали, смачкани.. Пътищата до тях са като след война. Как така селата са едно до друго и са толкова различни. Да речеш, че в България хората нямат пари, че са премазани от живота, че едва свързват двата края. Да, това е оправдание.

70

левчев

преди 12 години

Първите ми впечатления от Гърция бяха много хубавите пътища, изключително поддържаните и чисти селца с къщи, които нямат дворове и къщите започват буквално от тротоарите и многото щъркелови гнезда, които бяха навсякъде по пътищата. Нищо общо с нашата ***.Влезте, в което и да е гръцко село. Което и да е. Дори най,-най-близките до българската граница. Къщите на гърците са бели, светят. В двора е спряно тракторче, с което гръкът си оре, каквото не го е мързяло да засее.

69

Lindau

преди 12 години

Ostavete gi malakite te sa si izbrali patia na dolu i vse nadolu da se gledame nie tova e nai vaznoto gledaite seir i te tova e

68

до левчев

преди 12 години

ноо точно казано, поздравления!!

67

Анонимен

преди 12 години

Гърците не загряват две основни истини:1. Нямат повече пари да плащат пенсии по 1500 евро, надути заплати на чиновници, чиято работа е да почистват телефони и да поливат цветя в саксии и т.н. Искуственият стандарт на който са свикнали вече не може да бъде поддържан, защото вече няма риск да станат съюзник на СССР и западната политика не е заинтересована повече да налива кредити в икономиката и администрацията им.2. Ако се откажат от споразумението, просто ще мизерстват повече и по-дълго.

66

А

преди 12 години

май си от втората половина

65

Милен

преди 12 години

Браво на коментара на Лев4ев.Аз ли4но благодарение на Гърция живея.

64

до 68

преди 12 години

Ти това ли рови до сега из нета? ОЧАКВАНИ ама НЕПОЛУЧЕНИ и НЕУСВОЕНИ, тъй като програмите не действат приятелю и са неефективни! 4,5 милиарда лв. - смях в залата, вавилонската кула ще си построим и оттам ще се кефим на останалите от ЕС!

63

Анонимен

преди 12 години

Оланд е приготвил и тоягата за франсетата, но малко по-късно.

62

Анонимен

преди 12 години

Абе що сте толкоз прости и плюете по гърците. Управниците им крадоха, ама дадоха и на народа. И то много. А тук хрантутим само *** и царя. Унищожиха ни хубавата държава, а гърците се побъркаха да взимат еврокинти за селското стопанство и имат жива провинция. Хората от Атина, Солун имат къде да се върнат на село и все ще намерят какво да правят. А в БГ - едно голямо нищо.

61

Анонимен

преди 12 години

Лефчев, записа ли си час за психиатър?

60

статистика

преди 12 години

Нетни приходи на България от ЕС в милиони евро.2011 г. 13292010 г. 9882009 г. 6432008 г. 3632007 г. -6932006 г. 294Слабите резултати са по време на тройната коалиция - Доган, Станишев, Кобурга, агент Гоце.2012 г. очаквани приходи 4,5 млрд. лв.

59

левчев

преди 12 години

Странен форум! Събрали се мишоците да обсъждат котарака.Вижте вас си бе нещастници. България е фалирала отдавна, слепи ли сте?Тръгнали да обсъждат Гърците и да злобеят. Национален спорт, нали! Затова сте най-бедните, най-нещастните и унизени. Защото сте като Крокодила - затънали в мизерия до шията, но устите ви ейййй такива - огромни. Ей, xрани куче да те лае. Неблагодарни пoмяри. Половин България е зачислена на порцион в Гърция и другата половина се прехранва с просия, курварлък и джамбазлък.

58

65

преди 12 години

Остави го, според него парите от ЕС са безвъзмездна помощ муахахах

57

?

преди 12 години

На такива, като теб 61 им казвахме - *** НО УПОРИТ и С ПРОСТОТИЯ КЪМ ПРОГРЕС!Аман от такива икономисти и анализатори , като тебе!

56

до 59

преди 12 години

Наливат се пари по сметките на ГРОБ, до обикновения българин и стотинка не достига. --Значи фермерите не са обикновени българи - така ли? Получиха стотици милиони лева помощи. Ами работниците на магистралите, пречиствателните станции и стотиците други обекти с европейски пари - те какви са? Марсианци или обикновени българи.Поне малко се замисляйте преди да пишете. Ако сте агитатори на БСП или ДПС, за вас съветът не важи. За да мислиш, трябва мозък.

55

61

преди 12 години

Не бе, ти ми дай сметката, нали си много оупън, дай да видим колко милЯрда сме получили и колко вноски сме платили ;)...пък после ми умувай!