35

Прочетете закона!

преди 11 години

Някъде да виждате да пише Зебра в закона цитиран по-долу?.Закон за движение по пътищатаЧл. 119. (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре....(4) Водачите на завиващите нерелсови пътни превозни средства са длъжни да пропуснат пешеходците.

34

до 21

преди 11 години

Ти откъде падаш?Какво съобразяване с шофьора?Шофьора няма причина да е с висока скорост на пешеходната пътека,нещо повече-той задължително спира и то още преди хората(пешеходците в случая) да са стъпили на нея!Май си поредния ***,който си е купил книжката.Проблема за теб и всички като теб е,че интелект и възпитание няма откъде да си купите.После ще плачете за предсрочно освобождаване,ама дано поне да не зачерните някое семейство!На такива като теб -до живот без книжка като превенция!

33

no

преди 11 години

и този 58 годишният като си е използвал предимството - да не би да е уцелил от тотото.или пък е получил медал за храброст.*** като искате - доказвайки глупостта си и ината си.

32

невежество

преди 11 години

Направо съм смаян от невежеството и арогантността на немалка част от "шофьорите" дето са давали път на баби и дядовци. Спира се на ВСЯКА пешеходна пътека. В понятията култура и умение на шофьора влиза да може да преценява всяка обстановка. Пише шофьор с 35 г. стаж в София, с книжка от преди да влезе в казармата, видял какво ли не. Колеги и колежки, мислете, уменията на шофьора не се свждат до въртене на кормилото и натискане на ***.

31

За Номер 8 Бо

преди 11 години

Номер 8 - Бо е типичен пример за непознаване на закона. Разбира се, че бабата е била с предимство, както на всяка пешеходна пътека - на пешеходна пътека тип зебра, бабата няма повече предимства, отколкото на всяка друга пешеходна пътека. Лошото е, че бабата знае за предимството си по закон а щшофьора Бо не знае и утре като претрепе човек ще съжалява, че не знае закона за движение по пътищата.

30

Факт

преди 11 години

Всички шофьори дето сте писали тук, трябва да вивземат книжките, защото не познавате закона и сте потенциални убийци.НЯМА РАЗЛИКА МЕЖДУ ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА ОТ ТИП ЗЕБРА И ОСТАНАЛИТЕ ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ, вкл. неочертаните и необозначените. При всеки вид пешеходна пътека пешеходеца има едни и същи права и задължеия, както и шофьорите. Прочетете закона и стига сте писали зебра та зебра. Пишете пешеходна пътека! Пешеходна пътека е и продължението на тротоарите на кръстовище без очертания и обозначение

29

Стоян

преди 11 години

Господин "право" , използваш некоректни асоциации.От тях излиза че всички,които обработват земя са *** и интелектуалното им ниво е недостатъчно за управлението на автомобил. Я вземи си направи генерална ревизия на ценностите си, разбира се ако в теб има поне малко градивност.Съжалявам че в България има хора с подобна култура и мислене :(

28

право

преди 11 години

Няма значение да ли има смъртен случай наказанието трябва да е еднакво, когато неосигуряваш предимство на пешеходна пътека. Така водачите на половина ще станат само пешеходци и можеби ще се научат, че да управляваш МПС трябва да имаш малко мозък и култура. Всички *** да се върнат и да обработват земята си и да си гледат добитъка за което са се родили. България има нужда от тях.

27

go 14

преди 11 години

Ако си бил поне веднъж в Ямбол, щеше да знаеш, че знаеш, че това е един много красив град. И далеч по-чист от *** в София! Да не говорим, че в София всеки некадърник тръгнал да си търси работа, за това и простащината там е на най-високо ниво в цяла България.

26

Анонимен

преди 11 години

В Ямбол е като в Египет,който бибитне пръв той е с предимство.Нямат знаци,светофари и правилник.Трябва да ги изключим от България,населението им е предимно от малцинствата.

25

до 8

преди 11 години

"Съветвам пешеходците....,"А аз ще ви посъветвам да не раздавате съвети наляво и надясно. Според действащия правилник пешеходецът има предимство на всички пешеходни пътеки. Понятие "тип зебра" няма. Напречните линии за очертаване на пешеходна пътека се използват само на кръстовища. Цяло чудо е, че с вашето невежество не сте убили човек (дали). И да бяхте само вие невежата Чл. 196. При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътнопревозно средство е длъжен да намали скоростта.

24

до Коста

преди 11 години

Не само в Ямбол не се дава предимство на пешеходците на Зебра. А на Димитър Благоев са ми давали предимство, но пък не си водя статистика с каква регистрация са били колите. Случвало се е обаче поне 3 пъти да пресичам на ЗЕЛЕНО и заблеяни шофьори/ки да се опитват да ме премажат. Едната кола беше с пловдивска, едната със софийска регистрация, третата не помня, така че никой не може да ме убеди, че простотията е само в Ямбол

23

до 21

преди 11 години

Я, прочети правилника, преди да назидаваш. Май четеш правилник от преди 89г- предимство -да, но съборазено, ако шофьорът не може да спре. Не си играй на руска рулетка с живота си, само за да докажеш едно скапано предимство и право, а изчакай и тогава пресичай. На кого ще се докажеш мъртъв. Ако колата хвърчи към теб и не спира, герой ли си, ако тръгнеш да пресичаш?! Накого на инат правиш?? *** и шофьорите чугунени глави- на хазарт ще играе с живота си.

22

Анонимен

преди 11 години

Ne za alkohol, za selta6tina i prosta6tina go testwajte.

21

Камелия

преди 11 години

Не е зебра пешеходната пътека. Но шофьорите на ГТ карат като пилоти от Ф1 по това време на денонощието. Нищо, че 10 метра след светофара, където стана инцидента има спирка и би трябвало да спре. И загиналият не е пенсионер.

20

.

преди 11 години

В София има един голям булевард в края на булевард "Евлоги Георгиев" , който върви успоредно с ж.п. линията и води към Сточна гара , там има две огромни пешеходни пътеки , веднъж дебна , кога няма коли да пресека , че леатят на това място и на пешеходната никога не спират. Та наложи се да ми спре един и другия след него , ама третия реши , че е тарикат и реши да продължи малко по-встрани и за малко да катастрофира , наби спирачки , аз му викам "КЪДЕ БЕ СЛЯП ЛИ СИ?" оня ме гледа тъпо отвътре Тъкмо продължавам по пътя си и чувам някакъв много силен клаксон , към мен лето автобус от градския транспорт, вместо да намали , той ми ръкомаха и профуча край мен ....бях побеснял !!! Такъв *** заслжава да влезеш вътре и да му смажеш празната кратуна от шутове , това става на ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА , добре обозначена , огромна и това е всекидневие там !

19

Коста

преди 11 години

От София съм. През последната година бях няколко пъти в Ямбол. Направи ми впечатление, че колите въобще не дават предимство на преминаващи хора по пешеходните пътеки. Може би има едно изключение - пешеходната пътека до х-л Тунджа. Колкото до пешеходната пътека на бул. Д.Благоев, там не съм видял никоя ямболска кола да дава предимство на пешеходците.

18

do 17

преди 11 години

Какво съобразяване на пешеходна пътека?Там предимството е на пешеходеца(ако е зелено),без значение,че и на шофьора е зелено!Наистина трябва да си скъсате книжките и да спрете да застрашавате живота на хората около вас!

17

Б

преди 11 години

Автобусът не е виновен, престъпникът е шофьорът на превозното средство!Предложение по изменение в наказтелното право:"При смъртен случай на пешеходна пътека тип "зебра" по вина на водачът на транспортното средсдство да се разглежда като предумишленно убийство!"Само така ще защитим нашите деца, внуци, баби и дядовци от простаците на пътя!!!

16

анонимен

преди 11 години

аз преминавам на зелено, пешеходната е на червено. дядката слиза на пешеходната и тръгва.. аз спирам и го чакам, нищо, че зад мен става опашка.. тогава той , по средата на пешеходната вдига бастуна и удря капака на колата... аз ако не съм спрял, как ще ме удари ?? е, кой какъв е в случая ?