64

Циник

преди 12 години

Когато открият турска АЕЦ, тогава може да не откриеш и 10-ина в България, зашото, като ги гледам студентите им, въпросът е не дали, а кога!

63

Анонимен

преди 12 години

Когато през 2021 закрием АЕЦ Козлодуй ще са останали само десетина живи сънародници и те ще се лекуват от левкемия при фелшера защото докторите ще са избягали.

62

assyta

преди 12 години

От такива анонимни умници като #63 България е с две възможности за излизане от кризата: Терминал 1 и Терминал 2

61

assyta

преди 12 години

И какво се оказва, rumen221?! Че управлението на ГЕРБ е отказа от референдум за АЕЦ "Белене" е заради 1. корупция и 2. турски пендари?

60

Анонимен

преди 12 години

Има ли още слабоумни които искат АЕЦ Белене? Има ли, питам?

59

rumen221

преди 12 години

assytaqИМА ОТГАВОРИ С ЕДНА И ДВЕ ДУМИ...1. КОРУПЦИЯ2. ТУРСКИ ПЕНДАРИ...

58

assyta

преди 12 години

Някой може ли да ми каже, защо всички се напъват да строят АЕЦ "Белене", само българската държава не иска?!?

57

Анонимен

преди 12 години

Правило на неоколониализма -държавите в които се добиват най-много полезни изкопаеми от "Инвеститори" са с най-бедно население - Чили, Конго, Заир, Ирак, Азърбайджан, Узбекистан.

56

минаващ

преди 12 години

Истината е, че близките фирми до тази власт не можаха да се уредят със строежа на централата, затова проекта Белене от държавен стана частен. Затова, ако има референдум, нека да се попита, дали сме съгласни друг да строи централата!

55

румен221

преди 12 години

ЦЕНАТА НА АЕЦ-БЕЛЕНЕ И ТОКА ОТ НЕЯ- До сега са произведени и двата и половина реактора за АЕЦ-Белене (чехския, готовия и втория полусглобен), повечето от съпътстващите съоръжения и основите на единя реактор, чието разбиване струваше колкото направата основите на втория и това само за 1,39 милиарда!!!- С разликата до 4 милиарда, само български ***-гербаджия или седесар-кюмурджия не ще може да дострои АЕЦ-Белене!- Спроред консултанта HSBC усреднената цена на тока от АЕЦ Белене за 60 години при която печалбата е нула е само 2.4 ст/кВч. Цената на тока през най-тежката година която покрива всички разходи и вноски по заема е 4.4 ст/кВч. Днес Козлодуй продава по 5,5 ст!!!- ЗА ИСКАЩИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНА ТВЪРДА ЦЕНА НА ПРОЕКТ КАТО АЕЦ-БЕЛЕНЕ - ПРОЧЕТЕТЕ КАКВО Е ИНЖЕНЕРИНГОВ ПРОЕКТ... И... МОЖЕ БИ..., САМО МОЖЕ БИ..., ЩЕ ПОУМНЕЕТЕ... ТА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ СТРОИТЕЛСТВОТО НА ГОЛЯМ ИНДУСТРИАЛЕН ОБЕКТ НЕ Е ПОКУПКА НА ДЪНКИ ЗА 5 ЛВ. В КВАРТАЛЕН ДРИП-ШОП!!!- Цената за Белене е 3,95 милиарда евро при подписването. АКО НЯКОЙ МИ КАЖЕ КАКВА ЩЕ Е ИНФЛАЦИЯТА ДО ЗАВЪРШВАНЕТО - ЩЕ ВИ КАЖА "КРАЙНАТА ЦЕНА"...

54

Анонимен

преди 12 години

шистовият газ е алтернативата, златните концесии от които България взема около 1% от златото и други неоколониални практики водещи до икономическата и екологична разруха на България и на всички страни по света, които са обект на подобни "инвестиции". Когато прогледнете ще бъде късно, а "туризмът" ни няма да го има защото всичко ще бъде с тежки метали и други чистоекологосъобразни отрови. Вам атомната централа ви пречи.

53

до 54

преди 12 години

Напротив! АЕЦ Белене е единствената в Европа централа, която беше най-близко до пускане. И още: Вчера на форум на най-високо равнище в Москва за ядрената енергия, същият този Кириенко каза, че Росатом е предлагал на България да построи Белене за собствена сметка и когато започне работа и почне да печели, постепенно ще си откупи дела.Така нямаше да дадем и един лев. Но някой да е чул такава оферта?

52

assyta

преди 12 години

Искам с референдум да се даде възможност на всеки да си каже, дали иска да се откажем от милиарди в полза на държавата и тези милиарди да отидат в частен инвеститор, който така "внезапно" се появни, "случайно" след отказа на държавата

51

Анонимен

преди 12 години

И Русия и САЩ си гледат техните интереси и въобще не се сещат за нашите. Две империи. Хвърлят ни по някоя трошица като на врабченца. А на туркофилите ще кажа, че Турция я чака поредната хиперинфлация и да сади домати за Европа.

50

до 54

преди 12 години

Имаш ли представа как се формира енергийния микс? Наясно ли си, че най-евтината компонента е атомната енергия? Имаш ли идея, колко са цените на тока от Мариците? А от фотоволтаиците?

49

Циник

преди 12 години

Когато 2021 година закрием АЕЦ Козлодий, а не сме построили АЕЦ Белене и цената на тока се повиши 8 пъти, някой ще повиши някога доходите 8 пъти?

48

минаващ

преди 12 години

АЕЦ в Турция и АЕЦ в Румъния по-малко опасни ли са, отколкото АЕЦ Белене?

47

Анонимен

преди 12 години

Вземете прочетете нещо от зелените в Европа за бъдещето на проекта АЕЦ Белене - реализацията на този проект е мисия невъзможна.

46

enjoy

преди 12 години

Ха ха ха ха турците били пазили България от Русия с ядрен чадър , ми то и Иран пази Израел с подобен .

45

Анонимен

преди 12 години

АЕЦ Белене е каца без дъно, колкото по-скоро се спре наливане на грешни пари толкова по-добре.