100

Анонимен

преди 12 години

Толкоз глупости не съм чел на едно място, колкото има в тези коментари. Надявам се, те са продиктувани от страха на хората, а не от интелектуалното им ниво. И мен ме е страх, но това е положението. Всяка година в БГ умират 1000+ човека при абсурдни ПТП?! Най-важното в случая е да се запази спокойствие и да се действа трезво. Това е единственото, което би ни помогнало в създалата се ситуация. За да си помогнем:"По принцип нормализирането на земните пластове става от дни до седмици, а ние все

99

Ягнило

преди 12 години

Масонска Хаарп атака над Европа....Прочетете повече за разработките на Никола Тесла и ХААРП. Както стана и земетресението в Япония, цунамито в Индонезия.. Нищо случайно няма. Америка е пред фалит, ще съсипе Европа първо, Хаос, бедствия, срив на финансовите пазари през Семтември, война с Иран......Нов Световен Ред и после следват "Чиповете"

98

Анонимен

преди 12 години

това са ниски сгради в Италия, как е възможно да паднат ?? според мене ще има още земетресения ,до сега не знам толкова много и толкова често да са се случвали .. нещо се е случило там долу и със сигурност има връзка с България

97

за филма 201

преди 12 години

На филма 2012, само едно нещо куца, че по света има 430 атомни електроцентрали, и познайте кой точно ще се спаси ако стане нещо такова.

96

ИВО

преди 12 години

ХОРА СТИГА С ТИЯ ГЛУПАВИ КОМЕНТАРИ МОЛЕТЕ СЕ ДА НЕ СТАВА ЗАЩОТО Е СТРАШНО

95

"Хейтър"?

преди 12 години

Че то нужен ли ти е филм, за да знаеш, че винаги някои ще са по-спасени от други?

94

Анонимен

преди 12 години

юдо-масончетата в Холивуд ви светнаха с филма 2012 какво предстои .Така започна и филма ,първо намаляваше магнитното поле, смяна на полюсите и после се приплъзна земната *** ,от което последваха небивали земетръси по цял свят и накрая завърши с глобален потоп ,по интересното беше края на филма в който показаха ,как измира човечеството ,а елита и богаташите предварително подготвени се спасиха

93

Ная

преди 12 години

Стига се психирате бе хора. Ако двете земетресения имаха връзка, защо прескача от Италия до България, подминавайки всички останали държави?!

92

Анонимен

преди 12 години

абе има някаква истина в тези приказки за 2012 и зачестилите природни аномалии и катаклизми по цял свят ,вчера силни земетресения удариха Аржентина и китайска провинция

91

тръс-тръс

преди 12 години

Снощи и тази сутрин доста близо до Земята са преминали астероиди. Мисля, че и това има отношение към днешните земетресения.

90

Анонимен

преди 12 години

2012 !!!!

89

земетресение

преди 12 години

Учените само наблюдават какво се е преместило, но не знаят защо това става точно в даден момент, а за това определено трябва да има някаква точна причина, както и защо се случва на определено място. Не може да е случайност! Обяснението за тектонските плочи е доста плоско. Ясно е, че се движат, но кое ги кара, а и ако беше само това причината щеше да има трусове и на други места по линията на африканската и европейската тектонски плочи, а не само край Перник и край Модена и т.н.

88

Анонимен

преди 12 години

СМЯНА НА ПОЛЮСИТЕ ПРЕДСТОИ ,МАГНИТНОТО ПОЛЕ НА ЗЕМЯТА ПРОГРЕСИВБНО НАМАЛЯВА ОТ 1970 ГОД .НАСАМ ,НО ОТ 2010 МНОГО ПО РЯЗКО ,ТОВА КРИЯТ ОТ НАС УЧЕНИТЕ И ЕЛИТА ,НО ИСТИНАТА ЗАПОЧВА ДА СЕ ПРОКРАДВА ПО НЯКОИ МЕДИИ КАТО ТЕЛЕВИЗИЯ ДИСКАВЪРИ ,ТОВА Е ЦИКЛИЧЕН ПРОЦЕС И СЕ Е СЛУЧВАЛ МНОГОКРАТНО ,ПРОЦЕСА Е СЪПЪТСТВАН ОТ МНОЖЕСТВО КАТАКЛИЗМИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ И НАВОДНЕНИЯ ,СМЯТА СЕ ,ЧЕ БИБЛЕЙСКИЯ ПОТОП Е ОТ ТОВА

87

da

преди 12 години

Да, но кое кара африканската плоча да се движи точно сега ;) Това за освобождаването на напрежението са глупости. Те не знаят причината, която кара континенталните плочи периодично да се раздвижват. Това е повлияно от земното магнитно поле, слънцето и други фактори. Така че това, че има хиляди малки трусове не значи, че се освобождава напрежение, а просто значи, че в момента има въздействие върху тези плочи, когато това въздействие отслабне, отслабват и трусовете.

86

"Хейтър"?

преди 12 години

#99, много вероятно е даже голяма част да са от 14-16 век, а не от миналия.

85

Анонимен

преди 12 години

С доста голяма сигурност можем да кажем, че най-вероятно по-силно земетресение от 4 степен по Рихтер няма да има", Ало БАН, последно можете ли да предсказвате или не можете. Или четете блога на Мая Попова :)

84

Анонимен

преди 12 години

Онбаши,тези къщи както ги гледаш са на по 100 и кусур години и те са без колони и греди,новите им не мърдат,които са скелетно строителство.Да не дава Господ да се случва на никого повече.

83

Човек

преди 12 години

.... А пък според мен копнатото в коментар 93 има най силно влияние за моментните доста неприятни събития в определени области на Майката Земя и за наше огромно съжеление и България е "замесена".... Това ще бъде до около 5 юни.... Така че трябва да потраем още малко.... И стига сте вкарвали паника на хората със определени коментари!!! Толкова ли сте зле за да разберете че ПО ДОБРЕ ДА ИМА СТОТИНА ИЛИ ПОВЕЧЕ ТРУСА МЕЖДУ 2 И 4 ДА КАЖЕМ ЗА ДА СЕ ОСВОБОЖДАВА НАПРЕЖЕНИЕ ОТ НЕДРАТА ОТКОЛКО ЕДИН АМА..:(

82

Анонимен

преди 12 години

Като цяло земетресенията в Южна Европа се получават при настиска на Африканската континентална плоча в Европейската. Така погледнато няма как да няма връзка между земетресенията!

81

Човек

преди 12 години

Супер Луната 2012! По-ярка, по-голяма, магнетична и запомняща се.От научна гледна точка обяснението е просто - приближила се е с около 13% от средното си разстояние до Земята и тогава пълнолунието е по-впечатляващо от другите през годината.От древността суеверието свързва явлението със странни събития и природни катаклизми, но според астрономите става дума за митове. Безспорна е само връзката със силата на приливите и отливите.Това обаче не пречи всяко земно неблагополучие, случило се в месеца на суперлунието, да се отдава на предразсъдъци. На небесния феномен се приписва вина дори за откъсването на ледника, който потапя "Титаник".За последен път апокалиптични аналогии се появиха около мощното земетресение и последвалото го цунами в Япония през миналия март, което от своя страна причини и ужасяващата ядрена авария в АЕЦ Фукушима. То става 8 дни преди максималното приближаване на Луната за 2011-а.