90

до 102

преди 12 години

Много е просто. За да върви гръцкото стопанство добре му е необходимо, например, един милион чужди работници. А те станали три милиона. Да не би само българи да работят там? Албанци, украинци, молдовци, румънци, пакистанци и какви ли не. Работих в село, населението на което беше два пъти по-малко от чужденците. Всички незаконни - без документи. Работил съм както на кмета, така и на селският полицай. Затварят си очите. Но като свърши работата - беж. Гонеха ни, защото бяхме повече от необходимот

89

daniela

преди 12 години

Do Sirtaki Malaki-BRAVO! Opravi mi nastroenieto za zial den! Smiala sam se do salzi.

88

до 99

преди 12 години

Европа била виновна у нас да има пустеещи земи....Бедни сме ,защото сме мъррзеливи.Не ни е виновна Европа .Мързеливите гърци с нитрати или без произвеждат чушки и домати по камънаците,а ние работливите ядем същите тези зеленчуци с нитрати и земите ни пустеят.

87

Анонимен

преди 12 години

Европа към гърците винаги е прилагала други стандарт, в сравнение с България. Там на нива, в която камъните са повече от пръстта, изкарват пипер и домати за чудо. Но как? Много торене. Всеки ден. За тях няма ли нитрати, няма ли контрол? НЯМА! А нас ни притискат кравата как да се дояла, пилето как да живеело и какво ли не. Ще помислиш, че нарочно искат да ни затрият. Пък може и така да е. И ние, дето имаме по-добри условия за сел. стопанство сме бедни и има пустеещи земи. Европа е виновна.

86

Анонимен

преди 12 години

Пак ще трябва да работят, горките. Който е виждал Коринтският канал, дето свързва Бяло и Адриатическо море, знае, че е само в скали изкопан. И повечето са го изкапали на ръка. Къртовски труд. А сега спират градските часовници да бият в следобедните часове, че да не им пречи да спят. 10 дка нивичка има и не похваща работа. Афендико бил, чорбаджия. Чужденците да работят. Той, демек, е собственик и не може да се унижава да вземе мотиката. Гладен ще стои, но на господар се прави. Мързелив народ.

85

Sirtaki Malaki

преди 12 години

Ясу паликари!Калимера,калиспера!Ний греките,пием узаки,ядем салатаки по манастираки и играем сиртаки!Ама ся работа много лоса станала и няма веце узаки,няма сиртаки,има само голям хуяки в насе гъзаки...:-))))Саркозаки и Меркелаки ни *** мамаки...Айде наздраве с по едно метаксаки!Поздрави от мен,бай Малаки

84

Волен

преди 12 години

По-бедни от нас са били от 1941 до средата на 70-те,въпреки репарациите които България им плаща!Но сега са поне 100 години преди нас и скоро няма да ги стигнем.

83

гтф

преди 12 години

до 87Преди 44-та Гърците са били по-бедни от нас, значително. Кво ли да се очаква, като от тогава ни управлява най-простата, прослойка от общестово, хубаво са казали хората "дай на тъпака пари и му гледай сеира", че и наще политици са същите.

82

Анонимен

преди 12 години

Хайде стига, едни и същи пишат обидните коментари, не сме всички такива злобари. Стискам палци на гърците да се оправят.

81

тт

преди 12 години

кво *** боли за тия ***,все се изкарват некви жертви лукавците , а в същото време живеят 200 пъти по добре от нас!

80

Анонимен

преди 12 години

Като са с евро досега гърците също не спечелиха кой знае какво освен стигнаха до фалит и планина от дългове и заеми. Нали точно еврото ги закопа и натрупаха огромни заеми благодарение на паричната политика на Германия и Еврозоната.

79

123

преди 12 години

разликата е че гръцките крадат по малко от нашите политици,не че им пука за хората

78

Балканец

преди 12 години

Гръцките политици са взимали пари от Европа за да вдигнат стандарта на народа си.Увеличили са заплати, пенсии и социални придобивки,а нашите продажни политици окрадоха парите от народа си и умишлено унищожиха заводите ни за да направят услуга на Запада да внася стоките си у нас.Схващате ли разликата?

77

123

преди 12 години

Гърция е село - село на кафево!

76

123

преди 12 години

грък магаре да стане да не му се качваш-ще те хвърли и настъпи....

75

Балканец

преди 12 години

Абе какво толкова злорадствате за гърците,вместо да си гледате празната чинийка....Гърците ще се оправят защото са хитри и си гледат интересите.А нашите политици дупедайквци стоят мирно пред европейските диктатори и се навеждат ,когато е нужно.Гърция колкото и да пада ,никога няма да падне повече от нас.Ние сме просто залепени за дъното...

74

Търся гърци за...

преди 12 години

Понеже ми умря магарето , търся Гърци ( по възможност двама по якички) за впряг на каруцата.Плащам добре ( имам узо , това е достатъчно предполагам) и като бонус има касетофонче на батерии с Кати Гарби.Разбира се Българският език е задължителен.

73

PAM

преди 12 години

SEGA ZNAQT NQKOI DA SE SMEQT NA SASEDITE GARTSI-AMA KOGATO POLY4AVAXA MESE4NATA ZAPLATA NA MAIKA SI OTTAM IM BE6E MNOGO XYBAVO.ZLOBEN BALGARSKI NAROD.DOKATO E GLADEN SE PODMAZVA.KATO SE"NAXRANI" ZAPO4VA DA GLEDA V 4YJDATA 4INIQ!!!!

72

123

преди 12 години

Търсим гъркиня за домашна помощница - 10 евро на ден. Търсим още работливи гърци за бране на череши в Кюстендилско - 2 евро за 10 кила. Берат се с дръжките, иначе не плащам.

71

Позитивен

преди 12 години

Хубава седмица беше , радвам се наистина за съседите , дано наистина всичко което се пише за тях се сбъдне , желая ги всичко най хубаво и предполагам скоро няма и да имаме южни съседи.Така че дано хубавите новини продължат.Както виждате ние Българите обичаме нашите съседи , аз ги пожелавам всичко най хубаво като за сбогом...... космати същества грозни , арееее къдеее е узооото и сиртакито ? Ооооо какво виждам аз? Колко хубави пълнички таверни си имате :)Да ви е сладко мили съседи.За последно :)