30

номиниран

преди 12 години

Тоя Георги Прохаски ни гръмна. Такъв умник, откъде се извъди! Направо си е за Нобелова награда за фантасмагории. А, и тая дето му приглася.

29

taratajka

преди 12 години

На провинцията не й трябват чиновници, а нови производства,нови работни места за производство. Както и на цяла България!

28

ta0mi

преди 12 години

Един от принципите на Питър гласи:"Когато управляващият не знае какво да прави,започва размествания.Така имитира дейност."

27

Анонимен

преди 12 години

"...в Брюксел има служители, които работят поне веднъж седмично от домашния си компютър"Има голяма разлика между веднъж седмично и за постоянно. А и има леко неудобство с това къде ще се приемат гражданите :)))))Ако на чиновниците не им се мести в "провинцията", то там все още може да се намерят достатъчно специалисти, които да ги заместят.

26

Edin

преди 12 години

Тия от правителството са видели някоя новина с Ким и са започнали да го местят!

25

до 34

преди 12 години

Не искам типично по български да го обръщаме на личен спор, кой от нас какъв е. Наистина за тази идея се говори от години и винаги съм е подкрепял. И евала им правя, че тръгват да е осъществяват.

24

Анонимен

преди 12 години

Доброто в идеята е, че и други градове може малко да мръднат, но отпора на окопалите се в службичките с поколения чиновници ще е жесток, защото това са близки и цели фамилии които са се наместили от години и с топ не можеш да ги отместиш от топлото държавно кресло.

23

от 26 до 28

преди 12 години

Виж какво. Аз съм стратег. Казвам, че е добро защото ще се създаде работа в провинцията и част от работещите в тази сфера биха се преместили в провинцията, която замира. Това колко пари ще струва, кой какви лични проблеми ще има при преместването ... това са неща, които се решават по един или друг начин. Важно е да има правилната стратегия.

22

Анонимен

преди 12 години

Е как не! Досега не вършеха и 10% съвестно работа. Сега ептен. Ходи ги търси вкъщи. Че да не се и разкарават, че много е тежка тяхната работа. Е*ати ***. Дори само да го твърдят това е абсурдно. Кой по-точно ще ги контролира? Те сега нямат контрол, а ако работят от вкъщи - край.

21

Анонимен

преди 12 години

Абе то е ясно, че те сега си клатят краката по цял ден и ако не са значително финансово мотивирани, не си помръдват пръста, пък ако трябва даработят от вкъщи леле мале...Сигурноще искат данъкоплатците да им поемат тока, водата, парното и наема...Аз пък предлагам да се съкрати наполовина държавната администрация, а на останалите да се вдигнат заплататите, ама няма кой да ме чуе...Това тук е предизборна шумотевица и отвличане на вниманието - опитват да излъже хората от прованса, че ще имат работа

20

Аз

преди 12 години

Какво да говоря поредното малоумие на това правителство. Много се смалиха печалбите на Валентин Златев. Нали всички знаем че България се управлява от него и шепа хора от Правец. Сега като ви потрябва бележка от НАП бийте пътя до Велико Търново. Знаем че за всичко се изисква бележка от НАП. Кой каквото и да ви разправя да знаете че всичко се прави да се откраднат повече пари. Ако не е така това е най-малоумното правителство в историята на България.

19

Анонимен

преди 12 години

Едно добро решение да вземат правителството и се намериха толкова негативисти да го плюят. Наистина ще е трудно за хората, които имат деца да се преместят или които имат вече жилище в София (голяма част). Но със софийска заплата в провинцията се живее по-лесно. Само трябва да намерят начин да им осигурят жилище, но съм сигурен, че това е първото нещо, върху което ще мислят.

18

111

преди 12 години

те и без това са некадърни едно зло по малко нестига 4е са бавни с ниска производителност а сега и квартири фда им се плаща в провинцията има достатъчна безработица софия все още работа има да търсят друга аи има много в

17

Анонимен

преди 12 години

Повечето държавни служители не умеят да си включват PC, a Борисов звъни на Бърза помощ при вируси и на Пожарната ако му забият прозорците под Windows.

16

sante_dog

преди 12 години

Местете! На който му е мила службата - да се премести, който много реве - частния сектор или бюрото по труда... Стига вече с тая София, айде малко пари да отидат и в останалите градове. Идеята е мн добра според мен. Хем София ще се разтовари, хем ще се насочат парични потоци другаде, хем добри специалисти които сега са в провинцията ще могат да започнат да работят в държавната администрация, вместо само шопите да блажат...

15

Държавен служител

преди 12 години

Жалко щом няма да има местене.Бяха предвидили да преместят агенциите както следва:- по туризма в Париж- по рибарството в Осло- по горите в Женева- по пътищата в Берлин- по защита на информацията в Хага- по ...- по закрила на личните данни в Брюксел и сега какво пак ще си останат в София.Я виж офицерите местят по 4-5 пъти за службата им в БА и не роптаят и не команвдат от вкъщи, а и дежурство не дават от входа. Я как Щаба на ВМС е в Варна, защо не на СВ да не е в Пловдив до войските.

14

ГГГ

преди 12 години

Ето това е умно! Ама трябва да стане първо електронното правителство! А и самата администрация не иска-трябва друг да го направи! Давай Бойко-там е истината!

13

Анонимен

преди 12 години

v sf hrantutnicite nema li da gi mestat i tex v ka6ti kato im se prispi da sa po blizo go toaletnata.a onia svinarnik s 240 svini nego nema li da go mestat

12

Анонимен

преди 12 години

Значи започнат ли да бачка държавен служител от в къщи .. не го търси по цял ден.То сега трудно ги намираш по канцелариите и дирекциите, представям си ако са у дома си.Потреблението на кафе ще скочи с 50-100% в страната...

11

лимонад

преди 12 години

тоя и той тръгнал да се изказва - от къщи щял да работи. дай да работя и аз в къщи, от 10 места едновременно съм съгласен да получавам заплата :) може и повече. Тия никога няма да им стане ясно че 80% от държавната администрация е вид социално подпомагане на хора които уж правят нещо. Да не давам примери, но и 50 депутата са ни много като имаме предвид колко население сме.