79

Анонимен

преди 12 години

досега има цели континенти ( не острови, а континенти) от Японски отпадъци в Тихия океан, много от които са района на Фукушима. Затова има бум на ракови заболявания в последните години. Извинявай, преди колко ГОДИНИ СТАНА АВАРИЯТА ВЪВ ФУКУШИМА ,ЧЕ ВЕЧЕ ИМА БУМ ОТ РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ?!!!?!?МЪЛЧИ СИ ПО-ДОБРЕ ИЛИ ОБМИСЛЯЙ КАКВО ПИШЕШ ПЪРВО.

78

Анонимен

преди 12 години

Малко хора знаят, че Чернобилската АЕЦ произвежда електроенергия до декември 2000г въпреки аварията от 86г която прави пребиване на хора смъртоносно.

77

Стига лъжи

преди 12 години

Фукушима с изтичането на радиация във въздуха и посрсредством обливащата я вода в Тихия океан зарази цялото Земно кълбо. И досега има цели континенти ( не острови, а континенти) от Японски отпадъци в Тихия океан, много от които са района на Фукушима. Затова има бум на ракови заболявания в последните години. Чернобил отдавна е изпята песен. Отдавна е обезопасена.

76

Алов 3

преди 12 години

Лайте си още колко сте облъчени. Май от космоса ви облъчва нещо. А днес.бг както винаги не пишат цялата новина...По оценки на специалистите през първата година след аварията българите са погълнали средна доза 0,8 милисиверта, което според доц. Чобанова е в ниския диапазон.По-ниски дози радиация са получили жителите на София, Перник, Русе, Силистра. Още по-малко е облъчването в Бургас, Плевен и Велико Търново, а най-ниско е във Враца.облъчени били...

75

@

преди 12 години

Мисля, че е безспорен фактът, че Чернобилската авария беше грандиозна и донесе много беди, но бе направено всичко възможно реакторът да бъде обезопасен. Странно ми е обаче овчото мълчание за аварията във Фукушима отпреди година. Авария, която не е овладяна, напротив отчита се изтичане на радиация в атмосферата и радиоактивна вода в океана. И това продължава. Така че, не само Чернобил, а и Фукушима руши имиджа на "мирния атом".

74

Анонимен

преди 12 години

и 10 години от бомбандировките на мирното население в Югославия, и една от четирите последователни взрива във Фукушима!!!! За ежедневното тровене с продуктите на химията и генното инженерство няма да говорим. Какво сте го налапали този Чернобил, като промяна няма?

73

Гадник

преди 12 години

Ах, колко очаквано - неуспели в живота българи обвиняват за това Чернобил, "червената чума" и световната конспирация. Практиката показва, че 95% от хората, които хранят комунистическата номенклатура, го правят заради собствения си неуспех да бръкнат в кацата с меда. А Чернобил е най-честият повод - нищо, че комбинатите за химикали и цветни метали разболяват от рак в пъти повече хора всяка година, и то в развитите страни. Поклон пред паметта на ликвидаторите, *** за вашите гробове. :)

72

дани

преди 12 години

И днес събират подписи за референдум за Белене не е ли това цинизъм

71

Анонимен

преди 12 години

Това ти онова ти , а забравяте най-важния факт, че ако това се случи към днешна дата както стана във Фокушма няма кой да се справи със ситуацията! Видяхме как една технологична Япония се лута без да направи каквото и да било и това 25-години по-късно. И казвате медийно затъмнение няма а!? Някой да ви е казал какво е положението към днешна дата!? С нещо да ви помогна това ,че ви казаха ,че е станала авария в Япония!? Грешките са си грешки просто трябва да се стремим да не се повтарят!

70

до Истинатаа

преди 12 години

Браво за невероятният коментар. Наа-добрият в тази статия. Поздравления.

69

Анонимен

преди 12 години

"Вече се очертава "да вдъхнем живот в опустелите и безжизнени територии, градове и селища" в Чернобилската зона на отчуждение, заяви премиерът Микола Азаров" ама то живота процъфтява там.Вижте в интернет каква зеленина е.То са дървета то е трева.Само за двукраките микроби е малко убийствено ама какво пък.И без това хората се държат като вирус.Унищожават и умират-колкото и да е тъжно това е реалноста.

68

до 69

преди 12 години

Еми да.обичаме тази дата. С радост си спомняме как не казахме на жалките ви бащи и дядовци за аварията. Нещо какво? Проблем ли имаш ? Нещо искаш да клажеш ли? хахахха ***. Аре чиба псе краставо.

67

Гриша Филипов

преди 12 години

Другарки и другари ... БКП ще пребъде . Нашия достоен другар Първанов ще построи АЕЦ Белене. Белене е неразривно свързан с нашата партия!

66

men

преди 12 години

фукушима е още по страшна но сыузът на световните социалистически републики не дава и дума да се издума. ще видим след някоя и друга година.

65

Анонимен

преди 12 години

Другари,Екологично мляко от Канада се полага само на най-верните партийни другари,другарките им и техните малки другарчета!За обикновените хора,пък било то и обикновени другари-да хрупат радиоактивните марули!НЕ НА АЕЦ БЕЛЕНЕ!

64

Анонимен

преди 12 години

Ясно ...привържениците на БКП(БСП) обичат тази дати и даже празнуват юбилеи!!! Браво другари... И какво ви е социалистическото ??? Вие сте просто промитите мозъци на чумата наречена "болшевизъм". ***!

63

Анонимен

преди 12 години

КЕФ ...НЯМА ДА ИМА АЕЦ БЕЛЯНЕ!!!! НЯМА ДРУГАРИТЕ ДА ГУШКАТ ПАРИТЕ ЗА НАША СМЕТКА!!! GO BOJKO GO,GO ,GO!!!

62

Анонимен

преди 12 години

За Гриша ФилиповЕми ще гласуваме. какъв е проблема. Много ясно, че за тях ще гласуваме. Те са единственото спасение от капитало-фашизма на агент Буда.

61

Анонимен

преди 12 години

Поредица от партийни глупости е причина за въпросната авария.Най вече безумното изпълняване на заповеди на люде който найстина вярват че на обратната страна на Слънцето не е 1 милион градуса (стар виц) и че навремето хората по 50-60 градуса са вдигали и работят а сега с 40 не могат (пак стар виц).Тестовете трябвало да бъдат завършени в срок.И какво щеше да стане ако бяха изчакали ден-два за да спрат системата съобразно предписанията и после да се стартира наново както е трябвало?Бързане за нищо.

60

до 60

преди 12 години

Баща ми не беше селянин ...Баща ми беше комунист-идеалист ,а селяните са партизаните и шумкарите дето се возеха в Мерцедеси преди 1990 ... А ти си просто един Кутевец!