30

Анонимен

преди 12 години

- Има ли полза България от едно сближаване с тюркската общност?- Първата полза за народа ни е, че ще сме наясно със самите себе си. Ще знаем кои сме и откъде идваме. Лъгани сме много време първо, че сме славяни, сега че сме иранци. Това влияе лошо на обществото ние нямаме гражданско общество. Ние не знаем кои сме. А сме наследници на най-могъщите тюрки тези на Атила. Когато го разберем, ще имаме самочувствие. Ние сме били световна империя от Франция до Монголия, огромна световна държава. Синът на Атила Ирник, е управлявал страна, която е включвала цяла Западна Русия, Прибалтика, Киев и Крим. Наричала се е България много преди Кубрат. Това се знае в целия свят, а само тук не се изучава. Това нещо беше наложено от панславизма да не си знаем историята.

29

Анонимен

преди 12 години

Само че българите емигрираха или починаха и остават само ***, които не работят заради човешките права на ЕС и ГЕРБ са принудени да търсят и внасят евтини виетнамци за европейско развитие на България.

28

Анонимен

преди 12 години

объркахме съюза в който влязохме ,мястото ни е в Сребърния съюз

27

въпрос

преди 12 години

Защо пък старците да работят повече и да стискат местата , които могат да бъдат дадени на млади хора ? Именно при младите процента на безработица е най-висок от всички възрасти и е едва ли не бум на младежка безработица в момента . Някой да го еня за младите ?

26

Анонимен

преди 12 години

В България, с тези пенсии и заплати и с това ежеминутно повишение на цените проблема с живота след пенсия е решен (такъв няма да има) под мъдрото ръководство на пожарникар и калинки.

25

мъж

преди 12 години

Защо мъжете се пенсионират по-късно от жените , след като живеят по-малко и работата им е в повечето случаи по-тежка ?

24

не ни стигаха

преди 12 години

нашите 200 хрантутници в НС , ами и онези в Брюксел дето мислят повече за щастието на кокошките отколкото за доброто на човеците, естествено на първо място е личното им благо.

23

Анонимен

преди 12 години

Не пише в Б-я какъв е периода на живот без сериозни здравословни проблеми след пенсионирането (ако евентуално доживееш), щом в Румъния е две години .... тук... може би минус 2!!!

22

Охранител

преди 12 години

Освен, че в Турция мъжете могат да се пенсионират на 44-45 години, България превежда пъри на българските изселници там, на които не им достига стаж за пенсиониране...значи нашата държава е мащеха! За пенсионерите тук не може, а там, защо не...?

21

Охранител

преди 12 години

От държавите в доклада на ОИСР Турция е с най-млади пенсионери, следвана от Гърция (57 години за мъже и жени) и Словакия (57 г. за жени, 62 за мъже).Най-много работят в САЩ, Исландия и Норвегия - където и мъжете, и жените се пенсионират след 65 г. - по-точно в Исландия и Норвегия възрастта е 67 години за мъже и жени, а в САЩ - 66.Мъжете в 20 от държавите в доклада и жените в 16 от държавите се пенсионират след 62 г. - възрастта, която се оказва проблемна за Франция.

20

Анонимен

преди 12 години

Който иска да разбере жестоката истина, да гледа това youtube/watch?v=Xbp6umQT58A и това youtube/watch?v=mII9NZ8MMVM&feature=related

19

Охранител

преди 12 години

Да ви таковам и европейския съюз и всичкото дето се напъвахме да се натикаме там! В Турция, която не е в ЕС, жените след 10 години трудов стаж имат право на пенсия! И за какво се напъват и те да влизат в ЕС да ги питаш, не могат да обяснят. Все едно Китай да иска да е член на този Еврейски/оппааа европейски ли беше/ Съюз...

18

коренът на всяко зло

преди 12 години

е егоизмът, казала Майка Тереза.Докато светът не се откаже от алчността си и не заработи за благото на всички и всеки няма да се възцари справедливост.Звучи като утопия, защото кризата е в морала-причина, а кризата във финансите е следствие.ТРУДЪД трябва да е удоволствие и това ще поддържа здрав дух и здраво тяло.

17

антиЕС

преди 12 години

туй ЕС през носа ни излиза,искахте ЕС ,ха ви сега хак да ви е

16

антиЕС

преди 12 години

май след определена възраст ,всеки ще трябва да си направи стопанство за самоизхранване,лошото обаче е че като минат *** и опоскат всичко като скакалци си свършен

15

Анонимен

преди 12 години

UJAS ZA KAKVO NI TRQBVASHE EVROPA TURCITE 25 GODIN BA4KASH SLED TOVA PENSIQ A NIE OPIKANI I NASRANI NA RABOTA KRETENIZAM

14

Трабахо

преди 12 години

През последните 10 години все по- малко хора достигат до пенсионна възраст. Много са зачестили случаите на инфаркти и инсулти сред хора на по 40-50 годишна възраст, вече има и 30 годишни болни от рак. Това не е нормално, но съвсем не е и случайно.

13

наблюдател

преди 12 години

То у БГ-то никой така или иначе не получава пенсия. Едва ли това подаяние дет не можеш да си платиш дори режиините и най-необходимите стоки и услуги може да се нарече пенсия. Така че ние такъв проблем нямаме.

12

ха-ха-ха

преди 12 години

Абе какво има да се притесняваме пък ние? Ей сега Боко ще опука и Сребърния фонд и щем не щем ще трябва да се откажем от пенсиите, щот няма да има паре :). Пенсии ще получават само милиционерите, мутрите и висшите членове на ГЕРБ за останалите бач до откат :)))

11

антиЕС

преди 12 години

на тая shибана държава един лев не и давайте!