65

Анонимен

преди 12 години

73Приятелю, аз (64) не съм някакъв милионер - просто нормален квалифициран служител. Не виждам причина, форумът на днес.бг да е забранена територия за мен :) Като всеки нормален човек, губя в нета час два на ден след работа.

64

2 хуни

преди 12 години

до UKТи като си толкова щастлив в UK, защо влизаш в български сайт при "посърналите и обеднели хора"?

63

Анонимен

преди 12 години

72Това което мога да направя и правя е да помагам на приятелите си и роднините си. Дарявам известни суми тук таме...Плащам си данъците, спазвам правилата на играта. Не крада, не укривам данъци и не лъжа държавата на дребно или едро. Не съм Исус, че да съм отговорен за всички. Тоест, не можеш да ми вмениш вина за това :) Ако повечето правят като мен, държавата ще я бъде.

62

Анонимен

преди 12 години

Големи хвалипръцковци тука, като 64. Момче, тези които взимат такива пари не се хвалят по форумите, а си гледат живота. Типично бг черта е да се пухвалим каква позиция заемаме и какви пари взимаме...робска бг психика и комплексарщина! Кой знае и ти как си броиш стотинките, ама айде...важно е да сме гъзари за пред хората...

61

UK до 69

преди 12 години

Е ако всичко което пишеш е вярно то тогава ти си един от много малкото щасливци в България.А как се чувстваш със стотиците хиляди измъчени,обеднели и посърнали хора наоколо които срещаш всеки ден?

60

до 68 от 64

преди 12 години

Няма проблем да вярваш в каквото пожелаеш. Нямам намерение да те убеждавам, освен с един малка демонстрация :)

59

Анонимен

преди 12 години

67Спокойствието го имам и тук. Не ходя в Син сити или подобни сборища на чалгари. С мутри също не се сблъсквам. Все пак, това за чалгарите е малко забавно по повод последната новина за Азис. Всички билети за турнето му в САЩ били изкупени за отрицателно време.

58

ИТ спец

преди 12 години

аве, 64, хаха, голям фантазьор си! и като се събуди беше изпотен и пръстите ти в контакта, нали? типично изказване на комплексар, дето се самоуспокоява колко било хубаво в Бг и колко пари изкарвал, а истината е съвсем друга. я зимаш 1000 кинта, я не...

57

UK до 64

преди 12 години

Ако говорим за изключения нека да ти кажа че родителите си ги посещавам 5-6 пъти на година, а приятелите ми живеят в САЩ и западна Европа с които си гостуваме често. Но парите все пак не са всичко. Сигурноста и спокойствието което ме заобикаля е по-важно за мен и за моето семейство. Не бих искал да се сблъсквам всекидневно с мутри и чалгари.

56

do UK

преди 12 години

С други думи, около 1600 паунда на месец ти остават средно. Аз и жена ми получаваме годишно ~70000 лв в България. Като махнем кредитите (няма наем) за имота - 57000 годишно. С жена ми сме в IT бранша - обикновени работници. На кръчма излизаме когато си поискаме, 2 пъти в годината поне почивка където решим (извън или в България). При това, ние не сме изключение.Тоест, в България т.нар. средна класа също живее нормално с единия бонус, който имаме пред теб :) - роднини и приятели наблизо.

55

UK до 58

преди 12 години

Работя във финансовият сектор и годишната ми заплата е 38000 паунда- не толкова голяма. Общо такси 9600 паунда на година.Наем 700 паунда на месец за двустаен апртамент в Battersea. По пъбове ходя всеки петък и събота с жена ми и колеги.

54

Анонимен

преди 12 години

Каква средна класа е този ?? Този си е сиромах! Продава зелки на пазара..Средна класа във Франция получава около 100000 евро и далеч не обикаля магазините да търси къде е по евтино, дори често не се хранят у дома. А този вероятно няма и завъряен университет. журналистта го нарича "средна класа" от куртоазия.

53

Анонимен

преди 12 години

до UK32k паунда преди или след данъци ?

52

UK до 57

преди 12 години

И аз отидох в лондонски Lidl откакто ги отвориха в България. Цените са същите дори малко по-евтини тук в Лондон.

51

Анонимен

преди 12 години

56Я кажи колко ти е наема, колко ти струва детската градина, транспортирането до работа и съответно - колко пъти излизаш на кръчма/ресторант ?

50

Анонимен

преди 12 години

Сравних цените в лидл българия и франция. За месата например, цените са еднакви.

49

UK до CrossFire

преди 12 години

Средна годишна заплата тук в Лондон 32000 паунда.Средна годишна заплата в София 12000 лева.Ти се радвай на Moddy и Fitch статистики.

48

Мунчо

преди 12 години

Анонимен, нека не лъжем - цените във Франция на почти всичко са точно 2 пъти по-високи, отколкото в България. Разбира се, има някои изключения, които се дължат на значително по-изгодните промоции, но като цяло въобще не е евтино, особено в Париж и то в центъра, където живея ;)

47

Анонимен

преди 12 години

48Средна класа в България се водят около 10% от работещите.Това са предимно във финансови институции, IT. За IT мога да кажа от личен опит, че заплатите са между 2000 и 4500 лв чисто на човек. Това за позиции до тийм лидер.

46

CrossFire

преди 12 години

До 41 - UKФинансова политика във Великобритания.Частен дълг към БВП: 147.3% (2012)Държавен дълг към БВП: 103.5% (2008)Общ външен дълг: 8.981 трлн. долараБюджетен дефицит за 2012: 120 млрд. долараMoody's Outlook: NEGATIVEFitch Outlook: NEGATIVEThe United Kingdom is a semi developed country with an ever depleting social welfare infrastructure thus discussions surrounding poverty tend to be of undefined relative poverty and also absolute poverty.