142

Батачанин

преди 12 години

До 228!"За какви атеисти и комунисти говорите през 1880г?" Колко си невеж и глупав, невежа или глупава, та задаваш такъв *** въпрос! Комунисти и атеисти е имало много преди 1880 година! Ако беше чела малко поне за френската революция, щеше да си наясно какви *** въпроси задаваш! И не само за тази революция, но белите ти петна по история си ги запълни сам/а! Комунистическият манифест е публикуван през 1848 година от чичко ти Маркс и батко ти Енгелс! И ти ме обвиняваш в невежество?

141

Анонимен

преди 12 години

Атеистичната бесовска *** да не коментира! Плюйте си змийската отрова някъде другаде!

140

desync

преди 12 години

Да ви го ..... на религиозните глупости. Оставете музея на мира, религиозна ***! Мъченици, мощи и глупости са ви само в главите. Поредния проект, с който църквата цели да привлече средства и вниманието на не особено фанатизираните енориаши. Дали някога ще станем нормална, секуларна държава и тия глупости ще спрат? Надали...

139

Анонимен

преди 12 години

Защо да не се отслужва в "паметник на културата"? В градовете има стотици сгради - паметници на културата, в които живеят хора.

138

Анонимен

преди 12 години

До 230! По твоята логика, не бива да се освещават храмове, защото други били построени до тях! Нали в Батак се построи и църквата "Свети Архангел Михаил"? А знаеш ли колко много църкви и параклиси има около Батак? Не само Света Неделя? А и какво са 32 години? Нашият смехотворен преход е кажи-речи на толкова? А като са построили вече "Успение Богородично" да не я ли освещават? След разоряване на Соломоновия храм, не се ли построи при Зоровавел втори и по-славен от първия храм?

137

Анонимен

преди 12 години

До 228! Преди да обвиняваш в невежество, се замисли! Знам я тази статия от 1880 г. Ти мислиш ли, че тя е била гласът на всички батачани? Една статия в един вестник! В която статия пише, че Бог бил изоставил батачаните! Бива ли истински християни да мислят по този начин - че Бог ги изоставил? Нали сега след толкова години се вижда Божията премъдрост? Нали сега мъченическия подвиг придобива своя велик смисъл? А и какво се случи с България, която изостави 135 години своя храм? Само бедствия!

136

Анонимен

преди 12 години

Няма нужда да се връщам никъде. От 1880г. минават 32г. до 1912г., когато е осветен храма "Успение Богородично". И той неслучайно е построен до старата църква. А неслучайно е построен и параклисът "Света Неделя" в двора на самата стара църква. Подвигът и мъченичеството на загиналите нито за миг не са отричани никога и от никого, напротив- те са в сърцата и душите на всеки българин.

135

Анонимен

преди 12 години

До 228! Ти в 1880 година ли искаш да се върнеш! Я си помисли малко! Минали са четири години от клането! Как тогава да се черкуват в Църквата при все още незасъхнала мъченическа кръв? Сега сме 2012 година, изминали са 136 години! Оттогава България е минала през пет войни за обединение, после идва безбожния комунизъм! А и трябва време от извършване на подвига, за да се напишат и съберат свидетелства, устни и писмени, за мъченичествата! Сега вече е дошло времето за освещаване на стария храм!

134

до "Батачани&qu

преди 12 години

Не си знаеш историята изобщо май... какво сторихте с изявлението в "Народний глас" през 1880г? Батачани са построили "Света Неделя", останалите живи след въстанието построиха и "Успение Богородично", за да е старата църква историческо свидетелство на събитията. И докато сторят новата, са се черкували в болницата на лейди Странгфорд. За какви атеисти и комунисти говорите през 1880г? Осъзнайте се

133

Батачани

преди 12 години

Батак е Православието - то винаги ще ни напомня за християнското мъченичество и прослава! Това не може да се прости от враговете на Майка България, които не искат да има Българи, не искат Православие!

132

Родопа

преди 12 години

Батак си беше Батак - едно градче мъченик и ябълка на раздора между великите сили! Днес Батак също е Батак - град на мъченици и ябълка на раздор между Доброто и Злото! Велик е Батак!

131

Батак

преди 12 години

Баташките мъченици и други знайни и незнайни български мъченици катурнаха османската империя! Тогава Батак беше трън в очите на турците, трън си остана в турските кръвясали очи и днес! Трън е в очите на враговете на Православието, защото те не искат да се множат светиите му! Български невеж народеее!!!! Не разбираш ли това?????

130

От Батак съм

преди 12 години

Има храм - има мъченици! Има музей - няма мъченици! Ционистите, турците и продажниците са против храма "Света Неделя"! Ей, много са силни нашите баташки мъченици, щомо дяволът и бесовете толкова се развилняха! И само дяволът и бесовете не искат да ни помагат баташките мъченици!

129

Анонимен

преди 12 години

РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ УПРАВНИЦИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ИМА ЦЪРКВА ,ОСОБЕНО ТАЗИ В БАТАК, ЗАЩОТО МОЖЕ ДА ИМ НАВРЕДИ НА ДОБРИТЕ ОТНОШЕНИЯ С ТУРЦИЯ ,АКО ОБАЧЕ СТАВАШЕ ВЪПРОС ,Я ЗА ДЖАМИЯ ИЛИ ПЪК ОСОБЕНО ЗА СИНАГОГА ЩЯХА УПРАВНИЦИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ ДА ОБЛИЧАТ РАБОТНИ ДРЕХИ И ДА ОТИДАТ ДА РАБОТЯТ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ,А ДРАСКАЧИТЕ ТУКА ДЕТО ХУЛЯТ ПРАВОСЛАВИЕТО И НАШАТА ЦЪРКВА СА ДО ЕДИН ***, ИЛИ ХОМОСЕКСУАЛИСТИ ,ИЛИ НАЙ ВЕРОЯТНО ДВЕ В ЕДНО

128

Батачани

преди 12 години

Ние, батачаните, построихме църквата "Света Неделя", защото вярвахме в Господ Иисус Христос, на Него се молихме и надявахме, тук се венчавахме, тук сме се радвали и плакали! И тук умряхме за вярата и Родината! Не сме строили мавзолей!

127

Анонимен

преди 12 години

абе на калпавата ракета - космоса й виновен... църквата да се покае първо публично за всички свои грехове, след това да напада и обижда миряните...то не бяха далавери с имоти, не бяха далавери със свещоливници, не бяха борби за надмощие на тоя или оня, половината владици агенти, другата търговци, а има и хомо- измежду тях ...какъв храм, кви 5 лв. ? вижте си гредата в окото първо

126

Анонимен

преди 12 години

България не се нуждае от външни врагове, при положение, че толкова много безродни атеисти я разяждат отвътре! Затова не сме прокопсали!

125

Анонимен

преди 12 години

До 216! Напротив, вярата се афишира в добрия смисъл! Винаги е време разделно! Ако признаете Мене пред човеците и Аз ще ви призная пред моя Отец небесен! Ако се отречете от Мене пред човеците и Аз ще се отрека от вас пред светите Ангели! Не става дума за пропаганда - това го могат атеистите! Става дума да опазим нашия храм, което е наше призвание като християни! Знаете ли колко трудно е бил построен този храм и не само този, и каква вяра се е изисквало да се построи в онова тежко време!

124

Анонимен

преди 12 години

Я отворете тема за греховете на въпросния Николай и не се туряйте тук нито с партийни боричкания, нито с клакьорство, нито с боричкания между групичките на разните попове.Религията не е нито идиотията в църквата, защото има и такава, нито кражбите на владиците. Религията съществува въпреки тези неща.Хич не ми се четат тук кретении за "опиума на народите", нито квиченето на параноиците и фанатиците от други религии, на които ние не пречим.Та поне четете за какво става дума и пишете по темата.

123

Анонимен

преди 12 години

Еволюцията на атеиста:1. Комунист2. Анархист3. Безродник4. Глобалист5. Хомосексуалист