79

лили

преди 12 години

така е, защото в София дойдоха всички селяни от провинцията, столичани в повече станаха, карат безобразно, все едно са на село-там зебри няма.

78

Анонимен

преди 12 години

Добре де, но когато колата е на 10 м от пешеходната пътека с 50 км/ч, и на зебрата стъпи пешеходец (нали е с предимство, човека!), какво става тогава? Или мислите, че един тон желязо може да застине като в Матрицата? Защото в населено място ограничението е 50 км/ч (понякога пред пешеходна пътека ограничението е по-голямо, но не винаги), та това е скоростта, с която се движат колите. Имам предвид тези, които спазват ППЗЗДП... Няма ли значение, че пешеходеца не е съобразил ситуацията?

77

малоУмен

преди 12 години

Бог за спаси момичето! Иначе какво да кажа - липсата на закони води до анархия! Аз самият съм пешеходец и мога да кажа ,че има някаква тенденция на покачаване на културата на водачите - т.е все повече намаляват и спират на пешеходните пътеки .Но все още ги има "тарикатите"дето ще те отвеят ,но няма да ти дадат предимство там където закона ти го е дал! Та - нещата са ясни - ако закона е точен и наказанието ще е такова - директно в затвора!Ама понеже не е ...

76

45 до 51

преди 12 години

Напротив, на запад са имали същия проблем с блъснати по втората лента, като първата е препречена - те не са по-могъщи шофьори - просто са забелязали проблема и са го атакували - щом повече от една лента => светофар! Или няма пътека! А при нас даже да се внимава повече, опасната ситуация се повтаря милион пъти всеки ден и накрая на деня все някой бива осакатен - няколко хиляди на година са...И сега отново какво ще бъде направено? Ами същото като всеки път - НИЩО !

75

Анонимен

преди 12 години

Просто за ***-шофьори, които не спират на пешеходна пътека трябва да се създаде закон - не спреш ли и не пуснеш ли пешеходец - пандела 2-3 месеца. Убиеш ли пешеходец - пандела поне 15-20 годиники. Явно трябва драконовски мерки, за да се спре това безумие. И както каза бащата на момиченцето - защо винаги трябва да се предприемат мерки след като някой го убият? Както стана и с професора, който зверски бе нахапан от кучета. Същата работа - след дъжд качулка. Типично по български...

74

Анонимен

преди 12 години

Какво общо има дисциплината на детето със пешеходната пътека ? Пешеходната пътека е за пешеходци да преминат улицата с предимство а не да умрат с прединство.Българските шофьори са като арабските недисциплинирани. И на червен светофар летят като луди, Затвор за убийците на пътя!

73

ivanovbg

преди 12 години

Едно се питам, а именно. До кога неразумни и празноглави шофьори ще убиват децата ни по пътищата? Трябва да се въведат драконовски мерки в закона за движение по пътищата. Шофирането с превишена/несъобразена скорост, неспазване на ЗДП и т.н. да се третират като опит за убийство!

72

Анонимен

преди 12 години

до 76Сигурно си адвокат! - това би обяснило позицията ти на наведен надолу щраус със заровена в пясъка глава!А как да се реагира според тебе - може би искаш злодеите да бъдат освобождавани и поощрявани?!!!

71

Анонимен

преди 12 години

Вие разбирате ли че дна кола спира пред пешеходната пътека и дава път на пешеходците а друга забързана решава да ги помете от пешеходната пътека. Да убиеш човек на пешеходна пътека е престъпление особено ако караш със скорост която не ти позволява да спреш пред зебрата.

70

doc. N. K.

преди 12 години

до 75Явно вече си готов за канонизиране, с това "човеколюбие" или ще кандидатстваш за главен съдия !Въпросът е друг - в България повечето се държат като ***, не се цени и пази човешкият живот, дори и за най-тежките престъпления няма наказание! Това дразни и озлобява нормалните хора, руши обществото! България все повече се доближава до социална революция или анархия - зависи кой хитрец успее да овладее страстите!

69

пешеходец

преди 12 години

Що за глупости пишат тук. "Ударена на пешеходна пътека знаела как да пресича"Детето е било на пешеходна пътека в града а не на магистрала.Една кола спира на пешеходна пътека и дава предимство на пешеходците а следващата изпреварва и ги помита !!Питам ви аз какво има повече да се знае ? Вероятно това че пешеходната пътека е място, на което пешеходците умират с предимство ? Бог да помогне на детето и да се оправи ,

68

ДО 74

преди 12 години

Не съм ***, а и напротив - ако имаше повече хора като мен, светът щеше да е едно по-добро място за живеене. Ивинявай, че те нарекох ***. Все пак и аз съм българин, имам това изкривяване. Но сме на това дередже не защото аз гледам нещата и от двете страни, а защото повчето хора реагират в такива ситуации точно като теб.

67

до 73

преди 12 години

1. Нямаш право да диаболизираш човекът, като го наричаш джигит, защото той е направил грешка за секунди. Това не означава, че не е добър човек. 2. Откъде знаеш, че е видял пътеката? По Г.М. Димитров пътеките просто не се виждат!3. Дали наистина си е казал: "аз сега ще мина, щото съм тарикат" или просто си е мислил за сметката за парното, например и затова се е разсеялНямаш право да си негативно настроен към него. Нито си съдия, нито си адвокат. Както момичето може да бъде блъснато, така и то като порасне може да блъсне някого. НИЕ СМЕ ХОРА! ГРЕШИМ И ТРЯБВА ДА СИ ПРОЩАВАМЕ! РАЗБИРА СЕ, ЧЕ И ДА СЕ КОРИГИРАМЕ.

66

doc. N. K.

преди 12 години

*** ще викаш на баща ти! Не можеш да ми стъпиш и на малкият пръст!За непредумишлено убийство не си ли чувал? А как му се вика на такъв човек - светец ли?! Заради такива *** като тебе сме на това дередже!

65

до 70

преди 12 години

Убиец, ***, е човек, който убива с нож, с ръце, с оръжие и то умишлено. А не човек, който е направил грешка или просто се е разсеял. Това на АБСОЛЮТНО всеки може да се случи! Как не можете да разберете, че утре и вие можете да сте на негово място... Защо злобеете!?

64

до 68

преди 12 години

Защото българите обичат да си злобеят, това им доставя най-голямо удоволствие, особено, когато някой е сгафил най-много обичат, ей така да го смажат и да го изядат, ако може... Много обича българинът да унищожава другите психически, с каквито средства може. Вие не сте съдии, не сте адвокати, не сте законът, за да казвате кой е виновен. Вие сте просто едни хора. На вас също може да се случи да блъснете човек, както и да бъдете блъснати с кола, управлявана от друг човек. Вие сте ХОРА, не се правете на богове! Можем да съдим за случилото се само от морална, чисто човешка гледна точка. А всеки може за момент да подцени дадена опасност, да се разсее за секунди и това да доведе до много фатални последствия. Било то в колата, било то да работиш в атомна централа, да сгрешиш за секунди и да пострада целия свят. Хората сме хора, защото грешим. А за сме човеци - трябва дса се коригираме и да си прощаваме!Дано момичето се оправи и дано родителите на момиченцето простят на шофьора. Защото така е човешко, така е интелигентно. А не да се тупаме по гърдите, че сме полубогове, което изобщо не е вярно. Сигурен съм, че половината поне от тези, които непрекъснато казват, че шофьорът е виновен, всъщност карат като всеки един българин в тази държава - агресивно и нагло.

63

doc. N. K.

преди 12 години

Крайно време е и в България да се вкарват за дълго в затвора убийците по пътищата! Шофьорът не може да се оправдае, защото всеки знае че на пешеходна пътека се спира и се чака да минат хората! Това обаче за жалост не се наблюдава тук ! Имам чувството че обществото у нас е дълбоко изродено и коравосърдечно!

62

Анонимен

преди 12 години

Мен наскоро щеше да ме отнесе микробус на пешеходна пътека пред училище.*** дори не гледаше напред,камо ли да се сети да намали.Добре,че не пресичаха деца..

61

v

преди 12 години

До колкото знам, детенцето е изкочило на пътя. Дано се оправи, но друго не разбирам в случая обидите към шофьора. Дадоха интервю с човека, беше в шок. Обясни, че момичето е изкочило на пътя след като избягало от дядо си или нещо такова.. Не може да квалифицираме преди да знаем какво се е случило, може да се случи на всеки .

60

Анонимен

преди 12 години

Защо са отишли при лекари изобщо?! По-добре да се молят на бог, да ходят на църква, да палнат някоя сцещичка - това ще има ефект, докато в болницата нищо няма да стане.