80

десен

преди 12 години

Трайков много забави скоростта на... Белене. И успя дори да я спре! Браво! Един достоен човек на място!

79

Hahah

преди 12 години

Га иска банцата, Боко - не виде ли, че е криза???

78

145

преди 12 години

БСП управляваха четири години в коалиция с други партии,а Герб вече три години сами.През тези три години се оправдаваха с предишните ,а те самите нищо не направиха,докараха държавата до никъде - фискален резерв на довършване,инвестиции никакви,икономика на никъде,безработица колкото си искаш.И някои продължават да ги подкрепят,докога и докъде ще стигне държавата с тази подкрепа -замисляте ли се.

77

Анонимен

преди 12 години

Поредните откачени действия на ГЕРБ!!!

76

Алах е велик!

преди 12 години

Трайков новият Киряк Стефчов, верен слуга на САЩ и Турция. Писмо на Атомстройекспорт до Росатом ..Вече е ясно , че строителството на АЕЦ Белене ще се придружава от политически рискове, създавани пред АСЕ от министерството на енергетиката на България, а също така от постоянната заплаха за загуба на делова репутация пред европейските партньори. В тази връзка, моля да се даде на АСЕ следните поръчения: 1.Да се подаде в арбитража подготвения по-рано иск по отношение на Националната електрическа компания на България за плащане на неустойки.2. Да се уведоми консорциума Арева- Сименс за прекратяване на руските плащания на работите по проекта Белене. 3.Да се предаде поръчаното през 2008 г. оборудване на реактора и турбините за използване при изграждането на АЕЦ "Аккую" в Турция.Началник на управлението по маркетинг и развитие на бизнеса А. Калинин /БГНЕСНовата задача на Трайков е да продаде реактора от Белене на Турция, на половин цена.

75

Киряк Стефчов - orig

преди 12 години

Трайков е прекрасен професионалист, ни се приказва по СМИ. Как да си обясним тогава простичкия факт, че България няма реална икономика, (основното е работа на ишлеме на нископлатени шивачки, банкови лихварски офиси, алкохолен туризам и проституция)? Ако Трайков е умен, значи нарочно унищожава икономиката. Ако е ***,(или алчен и безскрупулен нагаждач) колко трябва да си *** ,че да не виждаш трагедията в икономиката и енергетиката? Но той обича да пътува по чужбина и по екзотични плажове значи (колкото и да е с елементарен интелект), явно може да брани личния си интерес. А щом дянков го подържа, дначи остава най-ясното това е поредният Киряк Стефчов, верен слуга на САЩ и Турция.

74

Анонимен

преди 12 години

Трайчо рева, плака и се тръшка и ето Дянков обеща да го назначи в правителството.На каква длъжност тайна - може би ще отговаря за шистовия газ, понеже Уорлик много го харесвал...

73

честно

преди 12 години

Страшни мърлячи сте това от ГЕРБ (от лидера до последния симпатизант).

72

Ne e werno!

преди 12 години

Причината за резкия завой се нарича Уорлик.... :)

71

Сциализм-капитализъм

преди 12 години

Дунав мост 1- Мостът на дружбатаПрез 1950 г. Министерският съвет на НРБ взема решение за построяването на мост при Русе. През следващата година е осигурено финансирането с помощ на СССР. Проектът е завършен за 4 месеца с помщ на руски проектанти. Строителството започва през 1952 и завършва след по малко от две години. Няма търгове, няма външни консултанти, няма чужди банки никакви шменти капели. На 20 юни 1954 г. е открит първият и единствен до момента мост над река Дунав, свързващ българския и румънския бряг при градовете Русе Гюргево. Мостът е с дължина 2224 метра и с 37 отвора и е най-дългият в Европа до март 1998 г., когато се открива мостът над река Тежу в Лисабон, ПортугалияДунав мост 2-мостът на капитализмаРешение за строителство на Дунав мост-2 се взима през средата на 90-те години разбира се , строителството ще е от чужди фирми. В края на 2002 британско-испанският консорциум "Скот Уилсън холдингс, Флинт&Нийл партнършип"(много яко име!) и испанската "Иберинса" са избрани за международен консултант по инженеринг и управление по проекта "Изграждане на нов граничен комбиниран мост на река Дунав при Видин Калафат".Следват безброй процедури търгове, мъргове, алъш-вериши, шменти-капели. През 2006 г. строител на моста става испанската компания FCC Construccion S.A. Договорът е подписан на 30 януари 2007-а. Срокът за изпълнение е три години и два месеца, а предвидената обща стойност за моста е 99 955 948 евро. Да не се мъчим, да ги кажем 100 милиона. И ние ще се разхождаме по моста до Калафат през март 2010-а. През 2008 г. стойността на моста изведнъж стана 236 млн. евро. Мост няма вече повече от 2 години след крайния срок. 17 години ще са необходими за изплащане на моста, тъй като сроковете не са спазени, парите от Европа се изпаряват..

70

Dedo Ivan

преди 12 години

Тоя Трайчо Трайков твърдо са решили да го правят камикадзе. Задава се поредната серия на "Мисията невъзможна". Както се пееше в песента ".......show must go on....."

69

Анонимен

преди 12 години

хахах има ли хора дето подкрепят герб, тея са *** от примера на сев.корея

68

Петрован

преди 12 години

май, май с този нов пост ще се опитат да държат наблизо Трайчо и устата му затворена.

67

МУТРЕНСКИ МУРАФЕТИ

преди 12 години

КАКВАТО И ДА Е ПРИЧИНАТА ЗА ЗАВОЯ НА МУТРАТА ОБРАТНО КЪМ ТРАЙЧО СЛЕД ПЛЮВНИТЕ ПО НЕГОВ АДРЕС,ЧЕ Е МУДЕН,ЧЕ НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ ЗА ГОДИНИТЕ В КОИТО Е БИЛ МИНИСТЪР И ПР. МУТРЕНСКИ ПРОСТОТИИ,ТОВА Е ПОРЕДНИЯ ДЪРВЕН ОПИТ ЗА ЗАТВАРЯНЕ НА УСТАТА НА ТРАЙКОВ.МУТРАТА РАЗПОЛАГА С ВСИЧКИ ПАРИ НА ДЪРЖАВАТА И "ХРАНИ,ЛИ ХРАНИ"***,ДЕПУТАТИ,ЦЕЛИ ПАРТИИ,БИВШИ И НАСТОЯЩИ МИНИСТРИ,ЗАРАДИ ЕДНИЧКАТА ВЛАСТ-ДА ОСТАНЕ,ДА Е ТОЙ.ЗАТОВА И НИЩО НЕ ИЗЛИЗА НАЯВЕ,А ТРАЙЧО ЗНАЕ ПРЕКАЛЕНО МНОГО И ТРЯБВА ДА СИ ТРАЕ.ЦИРК ГЕРБ

66

някой

преди 12 години

дянката е шефа той коли той беси :)

65

до 92

преди 12 години

"Наистина трябва да си много глупав, за да не взимаш под внимание световната криза..."Глупав,по-глупав, много глупав, най-глупав, абсолютен ***, гербераст.За да си гербераст и да вярваш на тиквенските оправдания, че имало световна криза, че комунистите го дискредитирали, че сме били лош мат'рял и т.н. е най-малкото жалко.

64

до 84

преди 12 години

От толкова 'КАДЪРНО"упрвление на БСП ,...само 20г. ПРЕХОД!АЙДЕ У ЛЕВО!

63

НМ(народна милиция)

преди 12 години

Поредното доказателство,че "партията слънце " няма подготвени кадри за каквото и да е било.Новият министър на здравеопазването казва,че е по-важно да си партиен член отколкото експерт (бог да пази здравеопазването) Вчера гледах телевизия и видях как се прави партийно назначение в едно училище (трагедия) цялото село беше на площада. Такива примери знам около двадесетина.Сега Трайков щял да работи за правителството (каква олигофрения).Милицията (полицията) е изоставила задълженията си нацяло снощи

62

Анонимен

преди 12 години

Какво му беше толкова кадърното на този *** бе я стига сте се излагали !

61

Анонимен

преди 12 години

Къде е докладът на HSBC за АЕЦ Белене????ЗАЩО ГО КРИЕТЕ? След като бяха платени няколко милиона за този доклад,редно е поне да го видим.Или написаното в него не се харесва на Дянков,на Борисов.....Да не забравят,че те са СЛУГИ на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,а не негови господари!!! investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/konsultantyt-hsbc-aec-belene-ima-bydeshte,123607/ HSBC е консултант за АЕЦ "Белене" срещу ?2,7 млн Британската банка HSBC е спечелила конкурса за консултант за АЕЦ "Белене" с оферта от 2,7 млн. евро за финансовите анализи, които ще представи за строителството на централата, съобщава вестник "Класа". При доказване, че АЕЦ "Белене" е икономически обоснована, банката ще получи и 0,95% от крайната цена за осъществяването на проекта. HSBC ще може да прави анализи и оценки на работата по АЕЦ "Белене" през следващите две години. С тези параметри компанията бе избрана за финансов консултант от Българския енергиен холдинг. Анализът на HSBC ще е в основата на правителственото решение дали да се строи втората ядрена централа у нас, или проектът да бъде замразен. Очакваше се договорът с консултанта HSBC да бъде подписан вчера дистанционно, с размяна на подписи по факса, както обясниха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Официална церемония също не бе предвидена. Британската банка бе избрана през ноември 2010 г. за финансов консултант на АЕЦ "Белене", след като спечели търга в конкуренция с банка "Ротшилд", "Сосиете Женерал", KPMG в консорциум с "Магуайър", "Аржил", както и "Ърнст енд Янг". Енергийният министър Трайчо Трайков прогнозира тогава, че до края на март трябва да са готови първите резултати от работата на HSBC по преструктурирането на проекта и определянето на цената му. /БГНЕС /