74

до 87

преди 12 години

Пишеш смехории! Всичките тарикатлъци на колбасите от соев и протеинов шрот, оцветители, овкусители и подобрители нашите научиха от германските си колеги още през далечните 1993-95 г., когато се приватизираха месокомбинатите и новите собственици се свързаха с производителите на оборудване за този бранш. Помня мой такъв познат как разказваше за германец, дошъл да монтира нова линия за кремвирши и се чудел как е възможно да слагат нашите и месо в сместа? Питал как им се връзва цената! Германци...!

73

Анонимен

преди 12 години

промити мозъци, ядете химикали ама евтини, е после се редите пред аптеките и пак ахкате колко по-евтини са лекарствата, във Франция дават много повече за храна, все още, ама там има фермерски пазари, все още, и хората не купуват само от дискаунтърите, все още, в САЩ е пълна трагедия, но там има грас-фед бийф, мляко, масло, което хич не е евтино, ама е 100 пъти по-хранително, и 10000 пъти по-безопасно, има и дива сьомга, ама хич не е на цени Алди, амам пак си струва

72

българското

преди 12 години

Абе най-качествено си българското: сирене от гипс, хляб от фураж за животни, 20 год. месо от военните резерви, оцветители за латекс в козунаците, торти от брашно и палмови мазнини, олио от преработено автомасло, салами от умрели и болни животни, ракия от украински спирт и оцветители и миризми, вино от химкобината във Враца и т.н. А за морала и съвества на роднинте ни псевдобизнесмени се носят легенди. Не е чудно, че народа е сериозно болен и мре масово!

71

Анонимен 2

преди 12 години

Със сигурност храната в Германия е по качествена от българската понеже има контрол.Хич да не ми пускат такива смешни новини ! Чудят се вече и тук каква *** новина да публикуват.Аз живея в Германия и храната си е екстра.За 30 евро си пазарувам мляко, яйца, месо (поне 2-3 кг) хляб, плодове, зеленчуци и каквото ми е кеф.С тази храна караме 1 седмица с моята приятелка. Като гледам в Бг е мнг "качествена" и на два пъти по-висока цена!!!

70

българин на пенсия

преди 12 години

...каква храна , какви германци - вижте какво ний ядем, а скоро и това няма да можем.......стягам дрехи за последния ден...от секънд хенд...разбира се...

69

Анонимен

преди 12 години

Tova e mnogo trudno za vqrvane i ne stava qsno ot koi tochno zaplati na germancite se harchat po 10%.. shtoto v momenta srednata germanska zaplata e okolo 2000 evro - a sami razbirate che s 200 evro na mesec i umral ot glad , a komo li i semeistvo da hranish... vij ako se gleda visokite zaplati - ot 3000/4000 evro tam e po vazmojno...istinata e che jivota stava ijasno skap navsqkade...dosta po barzo poskapva sprqmo uvelicheniqta na zaplatite.

68

BIX

преди 12 години

Международни всепризнати сертификати за качество това са немските осъзнайте се и не пишете глупости.!!! Като стандарт на живот пак повтарям германците са на светлини години от нас !!!Имат дисциплина и отговорност което това в Бг. го няма.!!!!!Това като храна със съмнителен произход в Германия и дума да не става !!! Защо в Германия няма и един Български хранителен продукт -ще ви кажа Българския производител не се интересува от качество а от количество и слага всякакви *** в нея!!!!

67

Един Българин

преди 12 години

Истината е че трябва да се стремим да ядем по възможност по-качествена храна, защото евтината често излиза по-скъпо и води до аптеките. Аз се храня в заведение (на обяд) , в което познавам собственика и опаковките от пилета са български, а не от аржентина. Малко повече доверие имам на контрола тук отколкото на ГМО-то там, а вкуса няма общо.А германците да си ядат гадните храни. У нас все още е възможно да се купят зеленчуци, плодове, яйца, че и агне от "градината". И това е нашето предимство.

66

Анонимен

преди 12 години

Големи заплати, евтина храна, затова германците харчат само 10% от парите си за трапезата

65

ДО 73

преди 12 години

Прав си не важно колко получаваш. Важно е какво и колко можеш да купиш и колко можеш да спестиш от нея.

64

Мюра

преди 12 години

Значи в БГ сме най-големите кулинари и се храним свръх здравословно, защото 50 процента от заплатите отиват за храна. Евала на изследването, такива учени трябват.

63

Анонимен

преди 12 години

B България за храна отива 0% за сметки 100% гарантирано от герб

62

BIX

преди 12 години

до 76 Мили мой явно си се объркал тая твоя диария е от прочистването на организъма ти.Моя работодател е доста богат но съм го виждал само с работни дрехи.А сега кажи ми в Бг. някой собственик на фирма идва ли на работа с работни дрехи ???апропо LIDL е собственост на Kaufland!!!!

61

moi

преди 12 години

Сега съм си в БГ, ям си готвено с продукти от пазара, сложих 5-6 килца и съм добре. Затова трябва да пазим нашите си пазари, които работят 24/7, а да не разчитаме на вносните *** на немските вериги магазини. Между другото и немците си имат пазари, наричат ги Фармерс-маркт, има ги 2-3 пъти в седмицата до обяд, но цените са за милионери - череши - от 7-8 ойро, касии - 5, 1 краставица - 1 ойро. А на вкус - все тая, пак си ги пръскат с пестициди. Така че, найн данке и ауфидерзеен.

60

moi

преди 12 години

Цените в Лидл, Алди и другите шит-вериги в Германия са наистина ниски, но стоката е тотален ***. Докато бях в Германия и минех покрай някой от тези магазини, си мислех че хората които пазаруват там са зомбита, защото наистина изглеждаха като такива - бледи, одърпани, разпуснати. Аз си пазарувах от Кауфланд - добро съотношение цена-качество, но и храните там си бяха ***. Та след година в Германия развих стомашни проблеми, диарийка и други благинки, а докторчетата само ми се хилеха.

59

sf

преди 12 години

литър мляко 49 цента?!?!?! *** а тука в БГ е 1 евро

58

Nikolay_H

преди 12 години

Е в България има друг феномен - ако получаваш минимална работна заплата или малко повече (да речем около 300-350лв), то за сметките отиват 60-70% (ако имаш парно) и за храна отиват 60-70%...А ако ти се налага да си купиш и дрехи... А сега проста математика...

57

учуден

преди 12 години

Бре!!!! че на германците цените им като при нас при социализма Киселото мляко беше буркан от 0.500 кг за 0.23 лв литър прясно мляко за 0.35 лв висококачествен шпеков салам без продукти от менделеевата таблица 6 лв килото Краве сирене без сухо мляко и растителни мазнини 2. 60 лв овче 3. 60 Някой злонамерен ще каже че заплатите са били малки. Може ама си посрещахме всички нужди с тях. И не живеехме на кредит.

56

Lubo

преди 12 години

Нещо не мога да ви разбера драскачите тук Какво общо има Бойко с темата *** бил *** бил той мили. стана вие говорите колко бил *** Майната му Сега има ЕС всеки може да пообиколи и види за какво става въпрос и да си избере държава в която да се развива АМА НЕЗАБРАВЯЙТЕ ЕДНО НЕЩО КОЕТО ВАЖИ ЗА ЦЯЛ СВЯТ АКО СИ ОВЦА В БГ СИ ОВЦА НА ВСЯКЪДЕ ! Колкото до темата в Бг живота е страхотен , но няма развитие и перспектива и въпреки всичко се правят по лесно пари от колкото в Г-я Учете езици важни са

55

BIX

преди 12 години

Само да кажа данъците в Германия са около зависи каква категория си говоря ако имаш разрешително или си германец - 51%.А за храната съм доволен по качествена е от България.псп.може да са всякакви но са на светлини години от нас и трябва да взимаме пример от тях.