51

до захариев

преди 12 години

абе пич,тука става дума за цени в пъти по големи от нормалните.ако не е монопол,значи е картел за наша сметка.

50

Захариев

преди 12 години

Пред фактите и боговете мълчат! След като министърът на здравеопазването представи точни данни пред здравната комисия в парламента, че спечелените доставки на "Софарма" са съизмерими с тези на "Рош", и че на пазара участват и други големи компании ("Астра Зенека", "Либра", "Глаксо") няма какво да се спекулира по темата! Иначе става тенденциозно и съмнително за конкурентни интереси.

49

Анонимен

преди 12 години

Ние се възмущаваме, а в държавата летят ли летят калинки.

48

Анонимен

преди 12 години

Где ще има.В България такива неща не се случват.Тези,в чийто кабинети виси портрета на Левски изпълниха неговия завет за чиста и свята република.Сън в лятна нощ.Какво се случи след турското робство-тоталитаризъм и демокрация по комунистически.После комунистите се пребоядисаха.Станаха капиталисти.Прости ни ,Левски, твоят светъл идеал е почти неосъществим в бедната ни държавица.

47

хахааха

преди 12 години

Е тия ме развеселиха!Кога успяхте да стъкмите тая справка?Пфууууу, гнила държава!

46

Възмутен!!!

преди 12 години

Вече не знам какво няма,но знам едно със сигурност и то е,че сме абсолютни мишки!!!! И точно за това винаги ще ни казват,че няма монопол,няма картели,няма споразумения,няма контрабанда и още и още и ще ни се смеят и ще са прави да ни се смеят!!!!!Защото ние сме овце и "тези горе" много добре го знаят и са наясно,че каквото и да направят ние все ще си мълчим..........еми да мрем тогава щом сме такива овце......

45

КАРТЕЛ

преди 12 години

НЯМА МОНОПОЛ - ИМА КАРТЕЛ

44

гларус

преди 12 години

държавата загива.въпроса е на кой му е изгодна тази ситуация?за този януари платих 220 лв ток,като през 2011 беше130лв.покрай грипната епидемия се изръсих 180 лв за мен децата,лук ойл работели на "ЗАГУБА" и щели да ми изтърбушват още повече продънения джоб!!!!.месото скача с 12% ЗАЩОТО ФУРАЖА ЩЯЛ ДА ПОСКЪПНЕ ТАЗИ ГОДИНА!!!зорлем ще ни изгонят на вънка.дано да бъркам,но имам чувство,че много скоро в България ще остана само хампарцумянчета,доневчета и бай ***,ако някой не блъсне по масата.

43

Д-ра

преди 12 години

ТО и държава няма, така, че май нищо няма!

42

ДО 29

преди 12 години

Така е, което е много тъжно - зависимите болни са МНОГО, вместо да бяха изключение....

41

не не не

преди 12 години

няма монопол...няма картелни споразумения и...контрабанда няма и престъпност няма...абе то няма държава за да ги има тия неща :)

40

Анонимен

преди 12 години

това го говорете на сина ми ,не на мен.

39

Един Българин

преди 12 години

45 на теб май ти се губят основни икономически понятия. Kакви други (подобни на монопол) явления ощетяват икономиката (и хората)? Олигополът полезен ли е за потребителите? Имаме ли и други сегменти с олигопол? Пазарът на горива олигопол ли е?

38

СОФАРМА

преди 12 години

НЯМА МОНОПОЛ ! - КОЙТО НЕ СИ Е ВЗИМАЛ РОЗОВИТЕ ХАПЧЕТА ДА ГО НАПРАВИ!

37

Българин

преди 12 години

44 - отвори тълковен речник, прочети какво значи думата "монопол", после отиди в аптеката или в болницата и огледай лекарствата. Изпий един Трибестан, почеши си самолетът и пак се върни в статията.

36

Един Българин

преди 12 години

Всички "българоубийци" 2м под земята!!!!! Константинов да не се прави и той е с тях.

35

Българин

преди 12 години

Тези данни не са секретни - кой колко лекарства е доставил могат да проверят и други. ФАКТИТЕ са точно такива - Софарма Трейдинг държи около 33% от доставките на лекарства за болниците, а Софарма има пазарен дял 20-25%. Дотук с всякакви приказки за "монопол", а вие си вярвайте на келемето бареков колкото искате.Но аз се чудя - кога ще подгонят истинските монополисти, включително рекетьори като Топлофикация ?!?

34

Астра

преди 12 години

Призовавам всички здравомислещи хора да спрат да купуват медикаментите на Софарма! Нека му спрем кранчето на този изедник Донев! Монопол има и ние го виждаме!

33

големият корем

преди 12 години

Монопол нямало ,корупция нямало ,всичко е 6 , що лекарствата ни са в три пъти по-скъпи от тези на Турция ,Сърбия ,Полша и кой знае още колко много държави !

32

дамян петров

преди 12 години

Всички знаем,че Огнян Донев чрез свои хора и пари под масата,години наред продава лекарствата на Софарма на Здравната каса и болниците на цени 4-5 пъти по-високи отколкото навън.Трябва да се разследва всичко и да се извадят на бял свят имената на хората,които са били в цялата далавера.А тоя хубавец Огнян Донев е и председател на КРИБ и си представете си там само какви ги върши и какви интереси защитава,особено когато седне на преговори с правителството.Явно членовете на КРИБ са съгласни с начина на правене на бизнес на Донев,щом не казват нищо по въпроса и за тях е нормално не да се конкурираш честно,а да работиш със свои хора и пари под масата,срамна работа направо!!!