36

...

преди 12 години

POMOSHTITE ! NE IM GI DAVAITE NA KUP TIQ PARI, DAVAITE IM GI NA TRANSHOVE TAKA CHE DA NE SI PLASHTAT DALGOVETE ! NIE PARI I ZA DALGOVE NQMAME, DAVAME IM PARI DA SE STABILIZIRAT VATRESHNO, NEKA NAPUSNAT EVROZONATA, INACHE NQMA DA MOGE DA SE OPRAVQT ! I TAKA GARZITE SHTE ZAPALQT ZQLA GARZIQ AKO SHTE TRQBVA DA GIVEQT S 400 EVRO. DRUGO RESHENIE NQMA. DAVAME IM PARITE PO MALKO DA MINAVAT KAM DRAXMATA I TOVA E, USA QDAT DARVOTO SAS DALGA, DA NE SE PRAVQT NA GOLEMI TARIKATI CHE NE SA DORASLI OSHTE.

35

Tarpeshev

преди 12 години

Do 39 Ami da go namaliat kafeto,pazarna ikonomika. Nishto ne si razbral ot prostite ,no istinski smetki koito e napravil No.37

34

Tarpeshev

преди 12 години

Shte ima da chakat ot evrozonata ,garcite da si izpalniat obeshtanijata.Otkakto darzavata im sashtestvuva e karat na hitrosti i lazi.Glupavo e da se zabluzdavame che sme po- dobre ot tiah i che skoro shte badem.Ostanaloto dobre go e napisal No.37

33

Анонимен

преди 12 години

до 27(ястреб ли си, чавка ли си, ба ли маа му)Не знаеш ли, че Бай *** е олицетворение на анадолския манталитет в най-чист вид.

32

до 37

преди 12 години

Да си чувал термина ... покупателна способност ? При 3-4 евро едно кафе мога ти кажа, че 1000 Евро заплата не стигат за нищо. Никой никъде не измерва разликите м/у държавите с големината на заплатите. Това е тъпо !

31

Анонимен

преди 12 години

Гърците без финансова дисциплина и без валутен борд са далеч преди българите по доходи и пенсии. Излиза, че Костов, Борисов и Дянков пак са излъгали собствения си народ.

30

В

преди 12 години

След 5-6 години българите ще са по-богати от гърците, заяви българският вицепремиер Симеон Дянков пред БНТ. С тази мисъл финансовият министър надмина глупостите, които Бойко Борисов постоянно сипе за гърците - колко били зле, как ние сме по-добре от тях и т. н. В Гърция пенсиите се движат основно между 800 и 2000 евро. За 5-6 години трябва да паднат наполовина, а българските от сегашните 100 евро да се вдигнат 5-10 пъти, за да станем по-добре от гърците. Същото е и със заплатите. Сегашните 300 евро средна българска заплата трябва да се увеличат 4-5 пъти, а гръцките да се намалят 2 пъти, за да ги надминем. Това идва да покаже, че България има финансов министър, който не може да смята. Защото, възможно е гръцките пенсии и заплати да се намалят още наполовина. Но не е възможно за 5-6 години българските да се увеличат 4-5 пъти. Трябва да си голям лъжец или просто *** да твърдиш такова нещо. Най-малкото един финансист трябва да знае, че петкратно увеличение на доходите за 5 години е невъзможно, освен ако няма опустошителна, галопираща инфлация. Което пък не може да стане при валутен борд. Може би Дянков завоалирано иска да каже, че ще падне бордът? Преди седмица пак Симеон Дянков в интервю за германският вестник Ди Велт каза, че кризата, която разтърсва Гърция, е от полза за България, а българите до известна степен са щастливи от нещастието на гърците. Докога българският премиер и вицепремиер ще се гаврят с проблемите на съседните гърци и ще ни плашат с тях? Няма ли кой да възрази на Борисов, че ако в България няма финансова криза, това не е благодарение на неговото правителство. Никога в България в последните години не е имало финансова криза. И при предишното, и при сегашното правителство. България беше засегната от икономическа криза, предизвикана от кризата в Европа. На този фон сегашното правителство не направи нищо да поощри производството и потреблението, а напротив - само рестрикции, които закопаха държавата още повече. И на това отгоре да казваш постоянно колко са зле гърците и колко ние сме добре е гавра и с двата народа. Защото българите направо мизерстват в сравнение с гърците, дори при сегашния финансов колапс на съседите.

29

Анонимен

преди 12 години

Елада, чао чао

28

Анонимен

преди 12 години

Гърците са всичко друго, но не и "***", само дано не стане прекалено "забавно", че натам върви работата в цяла Европа.

27

Idon'tcareBrat

преди 12 години

На мен ми е все тая как са гърците.Не се сравнявам с тях. Забавно е как са слепи и като Хитлер до последните дни е викал, че ще спечели войната.Те просто са пример за *** хора, които вярват в невъзможното.

26

До-7

преди 12 години

"изкарай си главата от за*ника".......................................................................... ***,ти още ли си въобразяваш и лъшеш хората че си от тракийски произход?

25

do 27

преди 12 години

именно !

24

sorry

преди 12 години

фактите българи

23

da

преди 12 години

Pesho местен данък за кола е 1000 евро.Питай колко бългаи си зарязаха колите на наказателни паркинги.Информирай се за живота там, а не от БТВ.Иначе можеш да си мечтаеш колкото искаш и да си нагласяш вактите както ти харесва!

22

Анонимен

преди 12 години

До 16-На тази кълка лежат и гръцките политици,но търпението на ЕВРОПА се изчерпа от византийските им номера,вече все по-често, ясно и високо европейски лидери и банкери казаха,че Гърция може да бъде изхвърлена от ЕС и ЕВРОЗОНАТА,така ,че хората са казали "ХИТРАТА СВРАКА С ДВАТА КРАКА",но ще поживеем и ще видим,истината обаче е следната :,Ако Гърция я изгонят от ЕС и ЕВРОЗОНАТА и обяви фалит ,считайте ги за умрели!!!

21

анализатор

преди 12 години

Че са фалирали е повече от очевадно , крепи ги факта , че са в еврозоната . В последните години милиардите обаче са инвестирани или стоят кеш , държавата и хората дръпнаха напред и имат потенциал . Разбира се ще обеднеят доста и живота ще им стане доста по-труден , но трудно ще дойдат до нашия хал , защото когато ние фалирахме на хората бяха откраднати спестяванията от червените банкери и мошеници .

20

Анонимен

преди 12 години

Не османска, а ТУРСКА окупация!! Осман 1-ви умира през 1324та година!!

19

Pesho

преди 12 години

А стига сте ги жалили бе! Кое му е по-скъпото на живота в Гърция? Храната - ако е същата която купувате в България е същите пари. Застраховките на колата - ами и в Бг са същите за нова кола. Култура, изкуство - исто! Кръчми - по скъпи са, ама за това ли ги жалим?Нищо против нямам всеки да си живее живота, ама нека не ми реват че не им го плаща някой друг!

18

!

преди 12 години

Ако и на мен ми опростят 100 милиарда, и аз ставам просяк!

17

до 22

преди 12 години

не 500 години робство, а 1300 години съществуване - си казват думата. Естествения подбор в България работи в обратна посока