305

бая ви Ганя

преди 12 години

Да бе,да,обсъждахте енергиината ни независимост-Аиде де .И САЩ ще ни я решат ааа?Как ви се струва това?Те гледат да решат господа техните си работи.Особено как да ни набутат и нас във воината им със Иран.

304

Анонимен

преди 12 години

За какво ни АЕЦ, било то с руски, френски или американски реактори - това е остаряла технология. В САЩ от 1978г не е построена нито една нова АЕЦ защото учените не могат да гарантират достатъчно ниво на безопастност.Ако трябва да се строят нови ЕЦ (електрическа централа) трябва да се насочим към новите модерни газови ЕЦ. Примерно изграждането на газова ЕЦ с мощността на АЕЦ Белене е в рамките на две години, а цената е десет пъти по-малка.

303

Анонимен

преди 12 години

Преди години *** Костов дари на американците ТЕЦ Марица изток1, при ЗАРОБВАЩИ за България условия.Историята сега се повтаря, при сегашните слуги на Големия Бял Брат!Ами вижте снимката и ще ви стане ясно.

302

Анонимен

преди 12 години

Сервилно ухилен е един "едър" мазник!

301

?

преди 12 години

САЩ ще изградят два нови ядрени реактора"Комисията по ядрено регулиране на САЩ за първи път след 1978 година е одобрила план за строителство на два нови ядрени реактора, съобщи Reuters."

300

Колко струват

преди 12 години

Колко ще ни струват новите американски реактори за Белене?

299

глоба от 11 милиарда

преди 12 години

Бразилската прокуратура настоява Шеврон незабавно да преустанови сондажите си в Бразилия, да бъде изгонена от страната и да плати глоба от 11 милиарда долара (8,5 милиарда евро). Причината е, че на 9. Ноември, при сондиране, е замърсено крайбрежието на Рио де Жанейро.

298

по телефона

преди 12 години

България се управлява не от ЕТ "герб", а, по телефона, от американското посолство!

297

tankist

преди 12 години

винаги съм смятал борисов за тъпо парче, ама той го набута на всички, американци, руснаци, българи, турци, ес, на собствените си мис нистри, останаха ***, *** ,маджо, цецо , дянков, ха на бас че ще ги притика яко само и само да е на власт- кефи ме това момче.

296

Анонимен

преди 12 години

Обсъждаме енергийна политика и стратегия с руснаци и американци!? Ние акъл нямаме ли, та други ще ни съветват. Първо трябва да се вземе решение на ниво правителство, после парламент, ако трябва референдум и тогава да се обсъждат стратегиите с чужденци ако това е необходимо. Лобитата са само във вреда на народа който е избрал 240 представители, които могат да се срещнат и обсъдят проблемите с избирателите си, но тогава комисионните ще отидат другаде. За 240 само кокала е важен...

295

Реал

преди 12 години

Пак да повторим - енергийна независимост означава по-ниска цена на енергията. Няма монополист, който единствен доставя - от нефта, до газа и атомното гориво. Както е сега. Да вземем шистовия газ. Само фактът, че има такъв, ще свали цената на газа. Защото може да се каже - няма да купуваме на тази цена, ще добиваме наш и т.н. Същото важи и за диверсикацията на доставките, и за нова АЕЦ с друг доставчик на гориво и пр. Не става дума дали обичаме американците или руснаците.

294

Анонимен

преди 12 години

Ще ни употребят и ще ни захвърлят

293

?

преди 12 години

Не мога да приема, че българинът е станал толкова ленив да разсъждава. Явно е започнал да използва мозъчните си гънки предимно за равновесие.Има ли значение за нас дали сме зависими от Газпром или от Шеврон?Каква енергийна независимост, какви пет лева? Енергийна зависимост като досегашната, че и по-лоша. Само че била приятелска?!

292

$

преди 12 години

Каква загриженост на американците за нашата енергийна независимост! Те, които не знаят на кой континент се намираме. И са го натоварили този като някой куфар, за да ни мести като пионки на голямата игра срещу Русия. И като резултат, оставаме без руски газ, без алтернативни източници на енергия. И янките ни казват само: Сори и гуд бай!

291

Анонимен

преди 12 години

До сега кьорав американец нямаше (освен любителя на *** -Уорлик), ся изведнъж като отказахме на Шеврон и се изсипа половин америка.Само онзи ***, техния президент липсва в цялата картинка, ама сигурно и той ще цъфне щото иначе ще е дискриминация - само бели да идват в БГ

290

Анонимен

преди 12 години

Бре, тия американци много загрижени за нас ?!?!

289

Анализатор

преди 12 години

Автора на статията е сгрешил заглавието , не обсъждаме енергийната ни независимост , а новата ни зависимост. Май след някой друг месец ще има официално становище на управляващите , че виждате ли сега май наистина този метод който ни обясниха "братята американци " е ефективен и екологичен :)

288

провинция

преди 12 години

"Голям праз ,че за София няма газ". Ще си докарате от Големият през океански брат.Пословична тъпота и раболепие.Пусни питомното -гони дивото.Това сме ние българите.

287

Реал

преди 12 години

Освен това проблемът е дали ще се обвържем с гигантски проекти като Белене, които ще глътнат всичките пари за инфраструктура, или ще правим един реактор, да речем в Кузлудуй, в пъти по- евтин. Говори се, например, че Кремиковци е глътнало парите за софийското метро. Което е трябвало да тръгне в началото на 80-те години.

286

Анонимен

преди 12 години

До 328Атила, пак ли ти блокира клавиатурата?