27

аста

преди 12 години

да го пуска в НЕТ-а

26

до 30

преди 12 години

айде ся - ти ще кажеш кое е по-близко до изкуството и кое не. Искаш да ми кажеш, че тоя *** Людмилчо е по-близко до изкуството от Скорсезе. Айде у лево.

25

до 25

преди 12 години

не си прав, защото тук говорим за съвсем друго, пазарът в холивуд не може да се конкурира с европейско и българско кино, трябва да има по-различни правила за родните филми, все пак те са си наши, а и са по-близки до изкуството в сравнение с глупавите американски продукции. говорим за правила, както имаше и в другите сектори

24

иво

преди 12 години

аз си мисля, че дори кината да бяха много повече и да нямаше монопол, пак нямаше да искат да му излъчат филма, просто защото такива български филми трудно се котират. За какво да гледаш бг филм, като за същите (или малко повече) пари може да гледаш филм на Скорсезе, Аранофски и т.н.

23

Предложение

преди 12 години

Пич,Пусни го безплатно тоя филм по торентите и остави един номер, за да изпращаме SMS-и (нека да са по 1 лев). Договорете се с мобилните оператори за по-големи отстъпки и ще видим дали, ако филма е качествен, няма да съберем повече пари от киносалоните. Лично от мен имаш 10лв без да съм го гледал. Това е начин да преборим монопола. Колкото и да сме бедни и "лош материал" съм 100% сигурен, че доста хора ще пратят SMS-и ако филма ги заслужава.

22

Случаен Минувач

преди 12 години

SMS, но и за тази услуга се заплаща.

21

Анонимен

преди 12 години

Всички искаха пазарн аикономика, свобода от регулации, а какво излезе- не могат да се справят т.нар. творци, не са конкурентоспособни и искат пак държавата да им регулира и гарантира парите. Пазарът определя как ще се продава един продукт- ако е хубав и търсен, салоните ще се натискат да го излъчват.. Ама като занем какви филми правят, не ги ли е срам, че искат субсидии изобщо???

20

Кочо

преди 12 години

До: предприемач,Не може, той е артист! Ако не се покаже филма му в киносалона, какъв артист е тогава? Той иска да има премиера, червен килим, да го снимат, да кажат, че филма отива после на Оскар, как я смяташ ти тъй само с платен сайт.Тези хора само реват, реват и това е. Все л.а.й.н.а бълват и все са неразбрани и ощетени и всичките им фенове с техните клишета "ами дайте му $100 000 000...", те в Щатите, ей така вървят по улицата и викат "Даваме стотина милиона за филм, ела и ги вземи"...

19

предприемач

преди 12 години

Да го качи филма на един сайт, да го направи платен с смс за 2.40 и ще си реши проблема. Какво толкова страшно има?

18

askhole

преди 12 години

Искам само д авмъкна , че "Margin Call"- филм, който ще претендира за всички големи филмови отличия е направен само с 4 млн долара. Филм за финансовата криза и как една инвестиционна банка решава да се справи със задаването й. Сценарият не е епичен, но е злободневен , засяга социални теми ( не за мутри, рекет, чалгаджийки) и една блестяща игра на големи актьори като Джереми Айрънс, Деми Мур, Кевин Спейси, без евтино преиграване като нашите актьори- ето формулата на заслужен успех.

17

Анонимен

преди 12 години

Ало, режисьорчето, ако не си разбрал, вече има dvd, ползват го някои да си разпространяват филмчетата, има и интернет - какви киносалони, какви 5 лева?

16

до 18

преди 12 години

Кое име по-различното- един филм или се гледа и събира публика , или не...няма по-различно, има хубав и некадърен филм и не ивждам защо некадърните бг филми тярбва да получават превес и да взема само субсидии...

15

askhole

преди 12 години

Ами да отидат да си предлагат филмите в чужбина- да видим кой ще иска да им излъчи ***, които со мислят, че е кино....Няма качествено български кино , няма добри актьори, нито сценаристи... Да направят качествен филм, лесно ще си го промотира навън и киносалоните сами ще искат да ги излъчат... Ама няма, то с *** -филм пари да искаш да правиш не става

14

Анонимен

преди 12 години

хубава акция е подел този режисьор, все пак говорим за българско и европейско кино и тези филми не трябва да се таксуват като холивудските, защото те се правят по различен начин. евала!!!

13

Гошко

преди 12 години

До 11 Adam Smith: Да бе от заглавието ще да е. Ако го беше кръстил "Нашествието на паламудите убийци 3D", екраните му бяха в кърпа вързани...

12

Miroslav

преди 12 години

Zashto ne si pusnesh filma svobodno w internet i ne ostawish edna bankova smetka na koito mu haresa da te potkrepi.Taka shte polu4ish to4no tolkowa pari kolkoto zaslujawash za bulgarskiq ekran a te shte sa mnogo powe4e ot parite koito shte wzemesh ako go vartish po kintata.Trqbwa w moderniq swqt da se lavira i da se polzwat novite na4ini za pravene na biznes.STOP ACTA ! Pozdrawi!

11

Иван Пешев

преди 12 години

Същата олигофрения е и с музиката , реално творците които са ограбени от пиратствтото взимат много пари и истнските печеливши за звукозаписните компании и кината, които и надават най-голям вой за пиратството.

10

_

преди 12 години

Мисия Лондон имаше доста повече зрители, отколкото заслужава...Вярвай ми, Арена много биха се зарадвали на още няколко Мисии Лондон.

9

Даола

преди 12 години

Колко зрители имаше " Мисия Лондон" ? А " Тилт"? Повечето нови български игарални филми са на нивото на курсова работа на студенти по режисура. Едвам се издържат вкъщи пред екрана, затова " Арена" не ги иска.Дайте възможност на някой, който наистина може да направи филм.Иначе парите отиват на вятъра. И престанете със самохвалството. Да бяхте дошли на 17 януари на лекцията в НАТФИЗ на македонския режисьор Милчо Манчевски ,чийто първи филм " Преди дъжда" обиколи световните екрани.

8

_

преди 12 години

Какво пак намесихте правата...В САЩ кината печелят от продажба на пуканки и прочие съпътстващи дейности, а 90% от приходите от билети отиват при производителя и разпространителя на филма. Тук кината просто са монополисти и си правят каквото си искат.