196

незнаещ

преди 12 години

Аз незня кой какво е преговарял по усвояването на пари от предприсъединителните фондове но бая "папкане" е имало. Нищо не е като хората. Особено това в сферата на бедствията и авариите. Като почнеш от хеликоптерите, ония камери на БТР-ите и стигнеш до създаването на телефон 112. ДА,всичко е необходимо, но колко пари неефективно са похарчени или по точно малко правилно вложени, много отчетени и немалко лапнати. Лошото е, че никой не потърси сметка за това деяние и затова сме на това дередже.

195

Анонимен

преди 12 години

Сега като има много сняг да намалят цената на водата не само да увеличават!

194

Житан

преди 12 години

Трагедията тепърва започва мили хора но дано жертвите да са малко ...а бездържавноста вече едва ли може да се скрие

193

Анонимен

преди 12 години

Горките хора! При тия минусови температури и това да им се стовари на раменете, нямам думи просто.

192

BG

преди 12 години

AMAN OT RAZBIRA4I,,,,,,,,,,,,POSLEDNO KAZAXA VODATA SE E YTEKLA I SEGA SAMO MAZETATRA SE 4ISTET ,,,,VIDEXTE MNOGO 6YM ZA NI6TO ....NEKVA MAXALA SE ZALIVA OT KOFA VODA A KVO 4YDO KATO ZA FILM ,,,,,,,,NEDAI SI DA SE SKASA ISKARA SOFIIANCI KVO 6TE PRAVET ,,MALEEEEEEEEEEEE,,,POMO6TTTTTT...BOIKOOOOOOOOOOOOOOOOO,KADE SIIIIIIIIIIIIIII....

191

Honorik

преди 12 години

Дано няма жертви сред хората!Колкото до политическите ви спорове тук-те изобщо не ме интересуват!Всички управници са тежест за народа.

190

Белоногата

преди 12 години

Тия язовири са ги строили предишни правителства,затова се късат и преливат.Сега да видите какви правим.Само за консултации даваме милиони... А иначе дано да няма жертви!

189

Ком

преди 12 години

236, продължавате да пишете глупости! Става въпрос за микроязовир, който се използва за водоснабдяване и напояване, какъв ток, каква каскада?! Аман от скодоумни драскачи.

188

Анонимен

преди 12 години

ДО 235-мирновременна задача на армията е помощ при бедствия. Бил съм в казармата, и от нашето поделение пращаха хора за гасене при пожари. Вдигаха ни под тревога за 2 минути-и ако закъснееш-най-малкото наказание е поне 3 дни арест, а спирането от отпуск се подразбира. Ама никой не закъсняваше! Който е бил в поделение 72ххх знае какво значеше командата буря-1. За две минути ни искаха строени-без значение къде си и какво правиш

187

ттт

преди 12 години

До 227:Бързаш. Чака да дойде лятото. Да видим тогава могат ли да летят. Да видим тези неща от конвейра ли са взети или от вторични суровини. Впрочем някой знае ли, от кое правителство са поръчани?

186

pissed off

преди 12 години

Да ,става въпрос за стената на яз. Иваново....а вече и харманли е наводнено, скъсала се е дига на Марица.

185

възмутена

преди 12 години

Това не е ли каскада Иваново?Ако е скъсана там язовирна стена,може да се очакват и проблеми от другите два язовира...Ужас!Кой трябва да ги коландрисва?Някой ще поеме ли отговорност за поредното безхаберие?Цените на тока са едни от най-високите,а никаква грижа за съоръженията.В това бездържавие има ли някой,който да носи отговорност и да му пука за хората?

184

Анонимен

преди 12 години

ОТ ТОВА БЕДСТВИЕ СЕ ОКАЗА-ИМАМЕ СКЪПА ТЕХНИКА ЗА МИЛИАРДИ-НОВИ КУГЪРИ, НОВИ ГРАНИЧАРСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ, РЕНОВИРАНИ СЪВЕТСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ, ПОНЕ 2 МИГА-ЛЕТЯЩИ-ЗА ОГЛЕДИ И ВИДЕОЗАСНЕМАНЕ, И СЕ ОКАЗВА,ЧЕ ТАЗИ ТЕХНИКА НЕ СТАВА ЗА ЗИМАТА. АЛООО НАЛИ ТОВА Е ТЕХНИКА ЗА ВОЙНА-КАКВО ПРАВИМ АКО ВРАГЪТ НАПАДНЕ КОГАТО НЕ Е ЛЯТО? НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ ПРЕД ЧОВЕКА С ЧЕРНАТА ТОГА, АКО СЕ ОКАЖЕ,ЧЕ ИМАМЕ ТЕХНИКА, КОЯТО НЕ СТАВА ЗА ЗИМАТА.

183

Анонимен

преди 12 години

На тези УУправници не им ли стана ясно,че шлангови войски"пожарна",гражданска защита,бърза и бавна помощ,снегопочистване и *** от чистотата да нинат на подчинение на едно министерства.Какво търсят в МВР???

182

Анонимен

преди 12 години

пак питам - има ли сайт в който вече има пуснати снимки от бедствието направени с мобилен телефон от някой местен

181

Анонимен

преди 12 години

Басейновата дирекция е държавна администрация към Министерството на околната Обхват на контролната дейност. 1. контрол на състоянието и проводимостта на речните легла и на заустващите съоръжения;2.контрол на извършваните дейности в речните легла;3.контрол на състоянието и правилната експлоатация на водовземните съоръжения, съоръженията за използване на повърхностните и подземните води и съоръженията за измерване на водните количества;4.контрол на изпълнението на условията на издадените...

180

Анонимен

преди 12 години

ДО *** 180,какво означава за теб поддръжка, ти да не мислиш, че тези язовири се поддържат само със шпакловка....а като не искаш магистрали използвай черните селски пътища да те видим, колко ще ти е комфортно....Ей, българите сме мръсно племе, само оплаквания и обиди, защо не погледнете от положителната страна поне за малко.Жалко е, че се е случило това бедствие наистина, но не можем да сме подготвени перфектно за всичко. Нещастия се случват....

179

Анонимен

преди 12 години

оСТАВЕТЕ ХЕЛИКОПТЕРИТЕ ЗАСЕГА. вЪПРОСЪТ Е ПРИ ТОВА БЕДСТВИЕ ПРАТЕНИ ЛИ СА МИГОВЕ ЗА ДА ОБЛЕТЯТ И ЗАСНЕМАТ РАЙОНА? МИГОВЕТЕ НА БОЙНО ДЕЖУРСТВО ИМАТ ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЯ 2 МИНУТИ, БАЗАТА Е НА 30 СЕКУНДИ ПО ВЪЗДУХ ОТ СЕЛОТО-ИЗЛЕТЯХА ЛИ МИГОВЕТЕ ДА НАПРАВЯТ ОГЛЕД ОТ ВЪЗДУХА! ОСВЕН ТОВА БОЙКО СЕ ХВАЛЕШЕ ЧЕ СА КУПЕНИ И ХЕЛИКОПТЕРИ ЗА КОНТРОЛ НА ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ(НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА КУГЪРИТЕ)-КАТО ТОЙ КАЗА,ЧЕ ГРАНИЧНИТЕ ХЕЛИКОПТЕРИ СТАВАТ И ЗА СПАСЯВАНЕ . ПРАТЕНИ ЛИ СА ТЕЗИ ГРАНИЧНИ ХЕЛИКОПТЕРИ?

178

Анонимен

преди 12 години

Някой трябва вече да е в кауша за безхаберие!

177

Анонимен

преди 12 години

до 222-е нали са военни хеликоптери. Ако си прав излиза,че ако врагът нападне през есента, зимата или пролетта-хеликоптерите не стават за бой? АКО СЕ ОКАЖЕ,ЧЕ ТЕЗИ ХЕЛИКОПТЕРИ НЕ СТАВАТ ДА ЛЕТЯТ ПРЕЗ ЗИМАТА-МНОГО ХОРА ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯТ ПРЕД ЧОВЕКА С ЧЕРНАТА ТОГА!