11

Комунист

преди 12 години

Нали искаха капитализъм. Айде сега да го духат. Изобщо не ги съжалявам аз никога не съм искал капитализъм и демокрация.

10

Анонимен

преди 12 години

Е тая демокрация до къде ни докара.Бездомници.По-рано никога не е имало такова нещо!Плюйте пак младите, плюйте по нас. Въпреки ,че никога не съм била партийка или нещо подобно, нито съм била богата ама такава мизерия никога не е имало!

9

Анонимен

преди 12 години

Ако не бяха комунистите да построят АЕЦ щяхт да сте умрели от студ, демокради ***. Не че това щеше да е кой знай каква загуба...но поне щяхте да се отървете от народен съд.

8

Анонимен

преди 12 години

Атомната електроцентрала Козлодуй е първата атомна централа в България и в Югоизточна Европа. Началото на българската ядрена енергетика се поставя на 15 юли 1966 г. с подписването на спогодба за сътрудничество между България и тогавашния Съветски съюз за изграждането на атомна електроцентрала. След подробен технико-икономически анализ площадката за строеж е избрана на р. Дунав, в близост до гр. Козлодуй.Проектите за централата са изготвени съвместно от Топлоелектропроект Москва, и Енергопроект София. Основното оборудване е доставено от Съветския съюз, а отделни съоръжения от тогавашните Германска демократична република, Чехословакия и Унгария. Първата копка за строежа на АЕЦ Козлодуй е направена на 14 октомври 1969 г. През месец април 1970 г. започват широкомащабни строителни дейности за изграждането на уникaлното и до днес за страната ни съоръжение, в което участват над сто хиляди строители и монтажници.На площадката на централата са осъществени няколко изцяло български проекта, които се внедряват за първи път в световната практика при строителството на атомни електроцентрали. Някои от тези технически решения, са значителни инженерни постижения, към които проявяват голям интерес и специалисти от други страни.На 6 април 1970 г. започва изграждането на главния корпус на АЕЦ Козлодуй с дължина 240 м, ширина 105 м и височина 40 м. В него са разположени реакторната зала, машинното отделение, вентилационният център и електрическите устройства на 440-мегаватовите блокове. През юни 1972 г. от Съветския съюз пристига първият реактор, а на 20 ноември същата година той е спуснат в шахтата си. Изграждането и въвеждането в експлоатация на ядрените мощности на българската атомна електроцентрала се осъществява на три етапа: етап: 1970 1975 г. Изграждане и пуск на 1 и 2 блок с водо-водни реактори ВВЕР-440, модел В-230, с два независими канала на системите за безопасност.Пуск на 1 блок: 1974 г.Пуск на 2 блок: 1975 г.Официалното откриване на АЕЦ Козлодуй е на 4 септември 1974 г. етап: 1973 1982 г. Изграждане и пуск на 3 и 4 блок с водо-водни реактори ВВЕР-440, усъвършенстван модел В-230 с трикратна резервираност на системите за безопасност.Пуск на 3 блок: 1980 г.Пуск на 4 блок: 1982 г. етап: 1980 1991 г. Изграждане и пуск на 5 и 6 блок с реактори ВВЕР-1000,

7

Ристу

преди 12 години

Да умреш от студ е може би най-приятната смърт. Как мислите? Някъде четох, че след обезглавяване главата живее 7 секунди. Ако това ви се струва малко, пребройте на глас до 7 и помислете пак. През тези 7 секунди рецепторите за болка са претоварени от сигнали.

6

Анонимен

преди 12 години

По времето на комунизма нямаше зима.Беше винаги пролет.Хората бяха щастливи.Нещастни хора нямаше.В магазините имаше всичко.Хората пазаруваха колкото си искат от каквото си искат.

5

Анонимен

преди 12 години

Не бойте се от студа! Китай няма нито намерение, нито възможности да купи Европа, заяви днес премиерът Вън Цзябао, цитиран от Франс прес. Той каза това на икономически форум в южния град Гуанджоу, в който участва и германският канцлер Ангела Меркел.Като падне цената, китайските комунисти може и да ни купят. Тогава ще има ред в капиталистическото ЕС недоклатено.

4

до 2

преди 12 години

По времето на зрелият социализъм нямаше такива работа, нали другарю? Я им разясни на всички демократи, как седеше положението когато всички бяхме равни :)

3

до Алов

преди 12 години

Ха-ха-ха :))) Тъкмо щях да пиша: "Абе къде е *** да изкоментира новината", а то ти вече си се разписал :)))

2

Можеме!

преди 12 години

45 години стигат! Времето е наше! Спете спокойно деца! ()Да ви е.а Ес-то, да ви е.а демокрацията!Италианската столица остава парализирана след обилните снеговалежи. Сняг валя в цялата страна, включително на остров Сардиния и в Неапол, а жертвите до момента са пет. В Германия тази сутрин бяха измерени температури под минус 10 градуса, а в столицата Берлин - минус 16.В планините в Централна Австрия и в Тирол живачният стълб падна до минус 28 градуса. От началото на студената вълна в страната от измръзване са починали четирима души.

1

Алов

преди 12 години

То хубаво , ама много малко. Уж студове , студове , а само 260 . Ами е за един мач колко се изтрепаха , а пък и за една нощ в Сирия. Слаба ракия сме в Европа!