141

4 za 63 сашо

преди 12 години

"... ямболските евреи избягали в Лозенград, за да разпространяват слухове, че българското християнско население с подкрепата на руските военни власти прави погроми." - Моше усещаш ли същия почерк, същата дезинформация, която сега разпространяваш и тогава сте го правили. Добре е отработено. Лъжеш, че Русия се е противопоставила на Съединението, ако беше така, то нямаше да се случи. Лъжеш, че България е плащала контрибъции на Русия.

140

3 za 63 сашо

преди 12 години

Особено активен шпионаж е имало през месец август 1877 година, когато руско-турската война е била в разгара си. След цял ред неуспехи на бойните планове и загубата на няколко десетки хиляди войници, поради еврейския шпионаж, руските военни власти взели най-после по-строги мерки по отношение на еврейското население в България. След тази препазна мярка руските войски одържали колосалната победа над турците. Когато черкезите започнали да преследват разбитата турска армия по петите, ямболските евреи

139

2 za 63 сашо

преди 12 години

И това е било спонсорирано от Сендриона, венецианските банкери, на които султана е бил голям длъжник. "При настъпването на руската армия в Освободителната война, евреите хвърляли отрова във водата, виното и съесните продукти. В това отношение изключително активно участие са проявили евреите, изгнанници от Испания и Португалия. Най-много са шпионирали в полза на турците видинските, карловските и казанлъшките евреи. Знаменитото карловско предателство също е дело на евреин -- Йосиф Фридман."

138

1 za 63 сашо

преди 12 години

Не лъжи Сашо, не си Сашо, а си Моше. Мислиш, че пак ви е дошло времето в България, но грешиш, изтича ви времето тук. Това, което си написал, не е част от Българската История. А една измислена, която се опитвате брутално да ни наложите. Като османското присъствие. Но няма да ви огре. И време няма да имате за това. Точно евреите са тези, коио са били организатори на потурчването на България. Много паши са били евреи, като например Сюлейман паша. Еврейче е отворило варатите на Търново, за да колят

137

Hansens

преди 12 години

До 144Че пишеш глупости е ясно,интересно от къде знаеш за тези тайни договори и т.н.Обаче да кажеш че Съветския съюз е окупирал неутрална държава 1944 г. е върха на глупостта,дори и децата знаят,че сме съюзници на оста Берлин-Токио-Рим!!!

136

анонимен

преди 12 години

Хей руснаците, щом сте против външна намеса в Сирия, вие защо се месите?

135

Анонимен

преди 12 години

Гадните американци са си на принципа отвътре разделяй и владей. И в Ирак ,и в Либия и сега в Сирия са разделени основно на шиити и сунити, като вторите в Сирия са 74%. Управляващите пък са от алевиите, които са по-близки до шиитите. Изобщо ги бъзикат на верска основа. Както в С. Ирландия се трепат и досега католици и протестанти, обаче не искат преврат ? Защото там са интересите на англичаните, а тука плащат янките. Религиозните вождове са се нагушили като пеликани.

134

a

преди 12 години

Русия не желае да изтърве Сирия от зоната на своите иинресеси и по тази причина са всички тези приказки.

133

Sasho

преди 12 години

Българския интелектуален елит, който радее за самостоятелно национално освобождение е от крайно до умерено русофобски настроен и преди и след освобождението. Дори крайния русофил Драган Цанков, който през 1885 г. ще каже по-добре да ни управлява императора, година две по-късно ще пише остро срещу опитите на Русия за намеса на българските работи и както и русофила Вазов и русофоба Стамболов ще са на една позиция и мнение.Руско-турската война 1877-8 е дипломатически обоснована и не е всъшност "руско-турска", нищо че руснаците, дават най-голям военен принос, а поради глупостта на генералитета си едва не я губят. Границите на България са записани в тайни спогодби. Сан Стефанския договор е мистификация, която в последствие е използвана за подхранване на русофилски настроения, прикривайки се и подменяйки се реалностите, свързани с него. Княжество България плаща контрибуции за освобождението си. Т.е. ние си плащаме в пари, а като става ясно, че някакви българи се опитват да водят самостоятелна и несъгласувана с Русия политика, следват "Режим на пълномощия" и руски министър председатели, изтегляне на руските офицери при Съединението (егати брата освободител щом е против братята му да се обединят), Сръбско-българската война, антибългарската политика в периода след нея, антибългарския арбитраж и антибългарска политика при балканската война и гореща война по време на ПСВ, след което антибългарско съветско отношение в България и провокиране на Септемврийското въстание като експеримент (преди това прецакването на възможността за сътрудничество между земеделци и комунисти след преврата) и червения терор след това, накрая Съветска окупация на неутрална държава през ВСВ, избиване на всичко, което може да се избие и унищожаване на всичко, което може да се унищожи първо за 3-4 години, а след това и за още 40!

132

анонимен

преди 12 години

Русия каза тежката си дума! Поклон пред Велика Русия!

131

Американци лайн*ри

преди 12 години

Русия иска сирийците сами да определят какво ще се случва в държавата им,а американците пак си бутат гагите в чуждата пъница..е кажете ми как може да се кланяте на такива нагли лайн*ри като американците? Още повече след като се опитаха да ни набутат шистовия си газ..

130

Анонимен

преди 12 години

също когато взеха летището в Прищина за часове ------------------ Летището в Прищина беше окупирано не от руски войски, а от сини каски, които бяха съвсем наблизо със съвсем други задачи. Просто тъпите рашки се изкушиха да прибегнат до подлост - да изоставят статута си на безпристрастен мироохранител, и възползвайки се от доверието на световната общност да се опитат да заграбят плацдарм. Но след няколко часа опразниха периметъра и си отидоха като нас*ани.

129

Анонимен

преди 12 години

Сирийците сами ще се оправят с руската *** Асад, няма да се наложи външна намеса. Лавров е усетил това и бърза да натрупа точки, все едно Русия е предотвратила нещо...

128

evo72

преди 12 години

смляха ги и още как , много бързо ви се иска да забравите истината лошото за вас е че има предостатъчно материал за това руснаците какво намериха и унищожиха там , а що се отнася до корабчетата , едва ли има руснак който да му пука за тях камо ли да се стресне , така че и да си баеш се тая , руснака отива , свършва си работата и се прибира без мното приказки , докато чакалите лаят на запад , Русия свърши работата

127

Анонимен

преди 12 години

колкото и да спорите, война ще има

126

До 138

преди 12 години

Е, и?

125

Аз

преди 12 години

ГРУЗИЯ- КОИ БЯХА ПА ТИЯ?Това не е танц със саби (Хачатурян) . Това е друга бира.

124

Русофоб

преди 12 години

И само да завърша - никой не трябва да бъде освобождаван, свободата трябва са се извоюва , за щото като се подари се раждат тумори ,като нашите ***...........така че никаква намеса в Сирия

123

за 128

преди 12 години

Само дето задържаха летището за 48 часа и си заминаха безславно са руссията, а НАТО / КФОР остана там години...............правиш ли разликата с пилешкия си мозък :)

122

До 132

преди 12 години

ПРАВ СИ ПИЧ! ЗНАЧИ ГИ Е СТРАХ ОТ РУСИЯ. И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДРУГО. АКО НЕ ИСКАТ ДА ЯДАТ ДРЪВЦЕТО.