56

ето защо

преди 12 години

31 октомври 2011, понеделникЗАЩО ИСЛАНДИЯ ВЕЧЕ НЕ Е В НОВИНИТЕ. Това не е моя статия, но хората трябва да знаят как стоят нещата и какви други възможности има пред страната ни, а не само това което непрекъснато се говори и как да се отървем от зависимостта и изкуствено създадената финансова криза.Италианска радиопрограма относно течащата в момента революция в Исландия е шокиращ пример за това колко малко нашите медии ни казват за останалия свят. Може би американците помнят, че в началото на

55

до 45

преди 12 години

нещо ми се струва,че много ти е грешна информацията,преди време имаше един постинг тук,озаглавен"защо исландия не е в новините",потърси го,прочети и ще видиш за какво става дума,просто номера на мвф там не мина и затова тази страна не представлява интерес,особено за такива като теб,дето от носа си по-далеч не са видели

54

Другарийййй....

преди 12 години

....МРЪСНИТЕ ЗАПАДНИ ,КАПИТАЛИСТИ В И ЛЪЖАТ...НИКАКВО ХОДЕНЕ В ИСЛАНДИЯ !!!!!!!!!!!!НИЕ ОТ ПОЗИТАНО-20 , НАБИРАМЕ ХОРА ЗА СИБИР...!ТАМ И ВОДКАТА Е БЕЗ ПАРИ.....ЩЕ СИ ПИЕМЕ "ПО БРАТСКИ"!!!ЩЕ ВИ СЕ ПЛАЩА В ПРЕВОДНИ РУБЛИ И ...ЧЕРВОНЦИ...!ТЕ ,СА НАЙ-ЯКАТА ВАЛУТА .....СЛЕД КИТАЙСКАТА,ДРУГАРИ,И,И,ИИИИИ...!!!

53

Мигрантъ

преди 12 години

Бойко шъ удари едно мачле с Исландският посланник и всичко е О.К.

52

НЕДОВОЛНА

преди 12 години

Абе, защо само Румънци и Българи работят в чужбина най-черната работа, защо Гърците не отиват другаде да работят, нали са по-зле от нас, защо им дават постоянно помощи от ЕС. Но ние сме будали че влязохме в ЕС. Да, нетрябваше да влизаме в ЕС, защото щяхме да сме си по-добре. Е, някой хора имат фада, защото точат европейски, точно затова искаха ЕС. А, като си сметним колко пари ни струва това, ще разберем че щяхме да се оправим по-добре без ЕС. Сега се стягаме за ШЕНГЕН и там ще е същото.

51

Анонимен

преди 12 години

И всички страни в ЕС да отворят трудовите си пазари за българи, тези които само се оплакват ще си останат във форума и все нещо ще им пречи !...виж Вуте: "Я моем да работим, ама моем и да неработим".

50

gesha

преди 12 години

pichove i pichki prestanete sus tova vkarali bankeri vuv zatvora NQMA TAKUV FILM PICHOVETE SA SI NASVOBODA I SI PERUT KJUCHEKA DAJE SE GOTVQT PAK DA KOPUVAT BANKITE TUKA SPRETE SUS TAZI PROSTOTIQ VSE EDNO NEZNAETE KAK STOQT NESHTATA SUS BANKERITENE E SAMO V BG KORUPCIQTA A PRAVITELSTVOTO IM E LQVO SUS SILNO FEMINISTKO PRISUSTVIE I NIKOI NE GO KEFI TOVA POLOJENIE I SKORO PAK SHTE GI SVALQT molq da pishat hora koito sa zapoznati bili sa tuka za poveche ot sedmica i sa opoznali seloto ICELAND

49

Анонимен

преди 12 години

В Исландия е добре.Те първи фалираха още в началото на кризата,обаче после вкараха виновните банкери в затвора,смениха правителството и си промениха конституцията.Показаха среден пръст на МВФ , СБ и ЕЦБ,като отказаха да плащат измисления(несъществуващ,виртуален) дълг.Устояха на силният натиск и сега отново са една от най развитите държави в света.Именно и затова от там новини вече няма,за да не би другите и те да си кажат дайте и ние да направим така.

48

gesha

преди 12 години

da neidvaite v iceland mnogo e losho horata sa gladni smeniha range rover sus porshe hahahahahaha mnogo me kefite vsichki kolko ste kompetentni po vsqkakvi vuprosi koe pravitelstvo svaliha bre pich nomer 48 koi bankeri sa vuv zatvora bre pich nomer 47 a do 45 tetka mara taka jestoko gi trese krizata che neistreznqvat i se potdurjat sus kokain za da mogat poveche da piqt KRIZA KRIZA TUKA KACHIL SUM 20 KILA ZA 4 GODINI HAHAHHAHAHA NO VUV BG E SUPER VSICHKI SA BOGATI TAM TELEFONI KOLI MOLOVE GUBECI

47

Анонимен

преди 12 години

47 е много прав, Исландия свали виновното правителство, отговорно за кризата и дълговете. Сега имат нова конституция и само добро занапред. Всички трябва да ги последват!

46

И.Семов

преди 12 години

До 45 ..Уважавам мнението на всички, но искам да знам откъде имаш тази информация? В Исландия ли живееш, ходил ли си там през последните 2 години? По моя информация по-лесно е да умреш от глад в България..ако не си "уреден" на някоя службица...кадърните хора не намират работа тук,така че не ни давайте акъл къде да ходим да търсим нормален живот! А за Исландия никой не говори напоследък защото се справиха с кризата за 2г. и натикаха в затвора виновните банкери и политици..какво ще кажете за това?

45

Анонимен

преди 12 години

тъкмо за там се бях засилил.

44

ТЕТКА МАРА

преди 12 години

Не се точете за емиграция в Исландия, ще умрете гладни. Настоящата Световна Икономическа Криза удари жестоко Исландия, от 2008 г. тя е на ръба на банкрута. И лошото е, че Европа я пренебрегва и не й оказва необходимата помощ, защото големите Западни държави смятат, че собствените им иконочически проблеми са по важни.Друга голяма трудност е, че в Исландия почти няма промишленост където би могло да се работи.Единствената промищлена дейност е риболова и рибопреработката, но там местата не стигат дори и за местните, да не говорим, че и този сектор е засегнат тежко от кризата. Трудовата заетост на местното население е основно в банковото и фирмено обслужване и комуналните услуги -- над 80% от раб. сила. Но и там кризата и ударила здраво.Мераклиите за този вид работа да имат предвид, че исландския език е изключително труден, а без перфектното му владеене, нямат шанс. Само английски не стига. Исланците, впрочем са големи националисти.

43

Анонимен

преди 12 години

И в Конго да идат да бачкат пак ще е по-добре от тука.

42

Мърто

преди 12 години

Нема проблеми, и на северния полюс ако искат... *** дали ние ще искаме...

41

Анонимен

преди 12 години

Поне ще си от3б3м на Асдис Ран-ки, ако не друго...

40

Анонимен

преди 12 години

...Германия, Ирландия, Германия...Май не четете какво пишете :)

39

$

преди 12 години

Чакайте, бе! Исландия не беше ли фалирала? Значи ще се търсят професии, които нито един исландец не ще иска да работи. И благодаря на правителството, че ни разхвърля по цял свят, за да не му тежим. А пък парите ни да се връщат тук, като помощ за близките ни. Демагози!

38

ВОЛЕН

преди 12 години

Мишо Царя --депутат

37

ДО 26

преди 12 години

НЕ "на европейските банки" А НА ЕВРЕЙСКИТЕ БАНКИ