247

анонимен

преди 12 години

То слагането на силиконови имплантанти е чужда намеса в човешкото тяло, но както е казано красотата ще спаси света.........Пука ли му на някого.

246

Anon

преди 12 години

БПЦ да си гледа свещите и да не се меси в живота на хората.

245

До 238

преди 12 години

Вие повдигате важен въпрос, но този проблем би могъл да се избегне, ако се води прецизна отчетност.

244

Предлагам друго:

преди 12 години

За да осъвремени Българската православна църква дейността си и да осмисли ежедневието на много монаси и монахини,защо тя не се заеме с децата,изоставени в социални домове? Имоти ли няма църквата,пари ли няма?! Може да организира сиропиталища,в които да се следи за духовното изграждане на тези подрастващи. Отделни свещеници дават пример с дейността си в тази насока. След като децата навършат 18 г.,вместо да идат на улицата,могат да останат да работят там като персонал,докато си стъпят на краката.

243

Свети старци,

преди 12 години

Каква беше причината да огласите такова становище?Ако подражавате на колебанията на Ватикана, отдавна трябваше да сте се произнесли! /Пък и Ватиканът постепенно преодолява консерватизма си - как се примири с разводите?/Ако не подражавате, тогава какъв е изводът? Сетихте се за този проблем тогава, когато държавата реши, че ще е по-добре социалните домове да бъдат ликвидирани и децата от тях да идат в приемни семейства. На кого служите вие тогава - на Господ или на Бойко Борисов?!

242

Уважаеми старци от

преди 12 години

Синода,не се правете на по-светци от Бога!Православното разбиране за произхода на живота може да бъде тълкувано - в противен случай Господ нямаше да даде на човека способност да анализира.Би ли могъл да бъде заченат живот ин витро,ако Бог не допускаше това? Би ли могла сурогатната майка да износи чужд ембрион,ако според Господ и природата това е вредно и недопустимо? Помислете,колко много неща науката се опитва да постигне и не успява,а в коментираните области има успех -раждат се здрави деца!

241

Анонимен

преди 12 години

270 хиляди семейства в България имат проблем. Църквата се опитва да забрани на 270 хиляди семейства да имат деца ?! Наглеци мръсни !

240

Анонимен

преди 12 години

Църквата да си гледа агентите на ДС и да не се занимава със семейства, желаещи най много от всичко да имат деца.

239

Томов

преди 12 години

Не ми трябва машина на времето. Само църква, за да се върна в тъмните векове. Каква интелектуална и морална нищета лъха изпод тези *** на тамян и свещи сводове.

238

анонимен

преди 12 години

Не се ровете в болката на пострадалите по една или друга причина семейства. Мнението си го запазете за Вас, Вие който нямате такива проблеми и дай Боже да нямате. Всичко това е свързано с много разходи на пари, с много очаквания и надежди, а Вие който с нищо не помагате , искате да пречите и на последната останала надежда. Не Ви прави чест.

237

)))

преди 12 години

на вас дедо попе данък печалба върху свещите требва...

236

Чимиджимичамиджоми

преди 12 години

Стига ми БПЦ да каже нещо, за да повярвам, че е точно обратното. Брадати мутрички, дето постоянно се опитват да станата сурогатни татковци по естествен път

235

Църквата е права

преди 12 години

Донякъде църквата има право. Защо? Представете си, че с една и съща семенна течност са осеменени няколко жени. Едните раждат момченца, другите - момиченца. След време някое от момченцата се жени за някое от момиченцата, тоест брат със сестра. Каквъв ще е резултатът Възможен ***, умствено изостанало дете и така нататък. Може би затова има толкова болни дечица с вродени заболявания. Малко се замислете. Затова църквата е против, за да няма увредени дечица. Безхаберието се заплаща скъпо.

234

Анонимен

преди 12 години

Нашата църква пак не е в час. Горките ни отци, не знаят къде се намират и в кой свят живеят!! Толкова са неадекватни, че са станали супер консуматори, а редовите попове едно опяване не могат да направят като хората! Никакви "пастири" не са на паството си, не се занимават с благотворителност - кухни за бедни, грижа за сираци, не могат да ти окажат морална и психична подкрепа, ако я потърсиш /но като им гледаш начина на живот, със сигурност няма да потърсиш подкрепа от поп!! Няма по-мързеливо нещо

233

Дедо Гаджа

преди 12 години

Честита ви 2012 година!Църквата препоръчва, а не забранява! Защо една жена не може да забременее - това нека го определят лекарите. Болести и аборти най-често са причините една жена да не може да забременее, но може би и партньорът и да има причини. Народът е казал: смени коча, а ако требе - смени го пак!

232

Анонимен

преди 12 години

a za pedofiliata ni6to li ne kazaha? kolko ne6tastie donesaha na deza "sluzitelite" na BOGA na tazi zemja?

231

до попа

преди 12 години

Ах, вие неверници, църквата иска да ви каже, че сексът е богоугодно дело - правете секс! Това е посланието. Не се мърдоствайте, а сваляйте гащите - най-богоугодното дело!!!!Аз на попадията и комшийката у лево вече им ги свалях и богоугодно ги поздравих с по един бая здрав.Мърди с мърди, само дремете пред компютрите и ръкоблудствате, и никой не се заема да разнася семето божие. Правете секс, за да си спасите душите.---А така, попе! Голем си пич!

230

Анонимен

преди 12 години

Що обръщате внимание на изкуфели дъртаци, мислещи си, че щом са в църквата, те са Господа? Ако човечеството се е вслушвало в "псевдобожиите" служители на църквата, щяхме още да сме в средновековието. Щом Господ е създал стерилните двойки, значи Господ ще им даде шанс да имат дете. Щом Господ е създал хомосексуалните двойки, Той ще реши дали имат право на съюз. Щом Господ е създал греховете, Той ще съди за тях.Нито едно човешко същество, обличайки църковните одежди, не може да се самообожествява

229

Анонимен

преди 12 години

Голям смях са тези попове :))) Твърдо съм ЗА всякакви форми на ин-витрото, но съм против сурогатното майчинство - не трябва да се разрешава в България!!!

228

До 113

преди 12 години

Никой не ти говори за такива случаи,говорим за нормалните хора!