235

бивш даскал

преди 12 години

Католическият район е Южна Америка Дай, Боже този континент да остане незасегнат от исляма. Ако пробие, не дай, Боже, то ще е през Венеуела, заради оня чикименто, дето им е президент

234

@242

преди 12 години

Объркал си се нещо. От това което си цитирал не е ясно изобшо ясно за кой става дума, камо ли за Исус от Назарет - син человечески, младенец, от Египет (Назарет не е в Египет). Може всеки да бъде.

233

Анонимен

преди 12 години

"235,в 207 посочих конкретни текстове от Исаия /ако искаш ще ти посоча и други пророци/ прочети ги и тогава кажи за кого се отнасят. Всичките пророчества в Стария завет за Спасителя/Месията/ се сбъдват в Исус от Назарет/Христос/."Точно така - в пророчествата се говори се за месия, спасител, Еманоил и т.н., а не за Исус. А на невежите и ограничени хора които не могат да мислят с главите си други авторитети им казват, че ставало дума за Исус от Назарет и те вярват. И защо да става дума за Исус от Назарет? Защо да не е преподобният Муун, или руснака Висарион или който и да от другите "месии". Ами то и в други епоси много по-стари от Библията се говори за идване на месия и спасител, още при древните египтяни дори - и те те ли са говорели за Исус?

232

Анонимен

преди 12 години

Само глупаците са абсолютно сигурни във всичко.

231

!!!!!!!!!!!

преди 12 години

235,в 207 посочих конкретни текстове от Исаия /ако искаш ще ти посоча и други пророци/ прочети ги и тогава кажи за кого се отнасят. Всичките пророчества в Стария завет за Спасителя/Месията/ се сбъдват в Исус от Назарет/Христос/.

230

!!!!!!!!!!!

преди 12 години

233,ако забележката ти е към мен ти отговарям веднага. Мюсолманите признават Исус за пророк,но не и за Господ и Божий син/Спасител,Месия/ и това е голяма разлика. Доколкото за Библията не мога да ти проследя мисълта и не разбирам какво искаш да кажеш.

229

Анонимен

преди 12 години

"221 и книгата на пророка Исая ли е прибавена от крал Джеймс ?Нещо си се заблудил - никъде в Исая не се говори за Исус! Изобщо в Библията (стар завет) няма нито едно пророчество за Исус независимо дали е издание на крал Джеймс, или синодално издателство на Българската православна църква. Говори се за Еманоил - но тава може всеки да си го интерпретира както си иска, дори да каже, че се говори за Мохамед. Говори се за идването на месия, не се споменават имена и може да се тълкува по много начини, може да се спори, че не става дума за Исус, а за баба Ванга например и няма аргументи нито за едното, нито за другото. Само, че на невежите като им каже някой авторитет, че в Библията се говори за Исус и те вярват. Никъде в Стария Завет няма и една дума за Исус, има книга на Исус Навин но това е друга личност. Исус е в Новия Завет.

228

!!!!!!!!!!!

преди 12 години

232,ти явно си от тия,които вярват на Дарвиновите измишльотини,но изборът си е твой. Твоите вождове едва ли са просяци.

227

Критик

преди 12 години

Като не си запознат със другите религии а дори и със християнската не говори глупости ,муслюманите го признават като пророк както го е предсказал и Моисей но не и като господ .Впрочем около 1860 година имало е събор във Ватикана и от 4000 варианта на Библията 4 от тях били взети близко до оригиналният вариант и до сега няма 100 % заключение ,че старият и новият завет съдържанието е във тях е 100 % действително

226

Анонимен

преди 12 години

А бе ти му казваш, че всичко са врели некипели и еврейски измишльотини, челящи да държат в подчинение и бедност хората. Те обаче упорито те карат да им четеш глупостите. Не виждате ли, че най алчни и най богати са тези дето ви карат да вярвате. Найвници клети, за съжаление сте.

225

!!!!!!!!!!!

преди 12 години

231,нещо си сънувал! Къде пише,че христианите не трябва да ядат свинско? Научи се кога се използва /във/ и кога / в/.

224

свинка

преди 12 години

А знаете ли че свинското месо е също забранено във християнската религия както и при мюслюманите ама ние се късаме от лапане

223

!!!!!!!!!!!

преди 12 години

227,защо само Католическата църква да е единствената христианска църква? Исус ли е бил католик,апостолите ли?

222

!!!!!!!!!!!

преди 12 години

225,няма нищо "тайствено" в кръщението - то е описано в Библията и всеки може да го прочете. Явно имаш проблеми снякакви духовници или подобни на тях,но това не променя кой е Исус Христос и неговото учение. Знам,че има хора,които се представят за християни заради някакви користни цели,но и Исус ни е предупредил,че такива ще се появят и да се пазиме от тях/Еванг. от Марка 13.5-6 Еванг. от Матей 24.23-24/.

221

Важно !!!!!!!!!!!!!!

преди 12 години

До 197 Приятел и аз като тебе се шашнах като го чух преди 12 години.Хаджия става този християнин които отиде във Ерусалим на Божи гроб и ми стана чудно и си казах ако Господ Бог умре само за 10 секунди и света ще изчезне и от тогава до сега се ровя и търся истината ходих и до Ерусалим рових се из различни книги и предания и сам на път да стигна до истината че Библията е доста изопачена не е във оригиналният си вид. От 2 години почнах да изучавам и корана искам да видя и там какво има и да сравня

220

Анонимен

преди 12 години

Говоря ти за институцията с всичките и разновидности. За мястото в което човек бива въвеждан в Светото Тайнство Кръщене. За това точно определено място, защото всеки християнин в гърдите си има сърце, а не църква. За тая сбирщина от лукавци ми е мисълта.

219

!!!!!!!!!!!

преди 12 години

223,за коя църква говориш? Християнската църква е сборно на всички вярващи,а не сграда или група от хора,които се събират на едно място.

218

Анонимен

преди 12 години

Християнството е тясно свързано с църквата, а последната определено не може да се нарече гордост за съвременната цивилизация.

217

!!!!!!!!!!!

преди 12 години

221 и книгата на пророка Исая ли е прибавена от крал Джеймс ?

216

Ей

преди 12 години

Малко история за "вярващите". В оригиналната Библия, която наричаме Стария завет, няма нищо за Исус.Тя се е запазила и до днес като еврейска Библия. За да я приспособят за християните, трябвало е да "вкарат" Исус в Библията. По нареждане на крал Джеймс е написан и добавен Новия завет. Днес няма християнска библия на която да пише "оригинал". Всичките са " Крал Джеймс версия".