43

Разумен

преди 12 години

А така, а заблудените вярващи нека продължават зорлем да им дават пари на тези нечистоплътни нещастници. По-пропаднало и безполезно нещо от Българската Православна Църква няма !

42

Анонимен

преди 12 години

Дали ще е богоугодно да ти оскубем брадата и да ти олупаме тиквата с павета крадлив *** такъв!

41

явертъ

преди 12 години

след като си реши основния проблем - липса на готина кола, започна да мисли и за проблемите на църквата.

40

антипоп

преди 12 години

УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ БОКЛУУУУУК

39

Петър Николов

преди 12 години

Църквата е общество от вярващи и Бог - това е дефиницията. Казвайки, че църквата служи на комунисти и всякакви, казвате, че Бог и всички кръстени служат на същите. Бог обича всички хора и чака покаянието на всички, дори и най-големите грешници. Не бързайте да съдите, за да не бъдете съдени (така казва Христос).

38

Петър Николов

преди 12 години

Някой знае как се получава доживотно право. Има държавен закон и канони на Църквата. Който е кръстен може да гласува в църквите, когато има избори за настоятелство. Останалите правила можете да откриете лесно. Когато всички кръстени пожелаят да се интересуват от Църквата, биха могли и да понаучат нещо за реда в нея. Най-лесно е да се каже - ауууу какви злоупотреби. По-трудно е да разбереш как ти носиш отговорност за тях.

37

Анонимен

преди 12 години

Всички МУТРОполити да си подадат оставка!

36

прасчо

преди 12 години

Сакън,нивгъш Никалайча Пловдивски не бихме го пропуснали в тоз разговор,той даже е по-напред с бавареца и аудито от колегата....За него вероятно казана е немско производство,от Рурска област..........и дяволите ще говорят немски

35

Ристо

преди 12 години

33в голямо заблуждение си изпаднало, чадо мое,всичко е от мене за ваше улеснение, даже нета, ама вие и него ползвате за порнои за животните съм продиктувал кое и как може да ползвате, що не четете!

34

прасчо

преди 12 години

Какъвто Патриарха,такива и поповете му.....От много години,църквата служи на различни хора,било комунисти,било комунисти с пари,борци с пари,братя Диневи,архонти и всякакви безбожници......само не и на Народа.И единственото нещо за което поведе борба бяха свещеноливниците,където са големите кинти.....А накрая да ви кажа,лаком *** глава затрива!!!

33

Анонимен

преди 12 години

ДАНО ПОСКОРО НАПУСНЕ ЗЕМЯТА И ЗАМИНЕ ЗА ""РАЯ "" КОИТО НИ ПРЕДЛАГА ТОВА САТАНИСКО ИЗ4АДИЕ..ДАНО ПУКНЕ ОТ ПРЕЯЖДАНЕ ..

32

Калин

преди 12 години

ЗА БАВАРЕЦА НА НИКОЛАЙ ГЕРГОВ ..ПЛОВДИВСКИЯ МИТРОПОЛ.... 1АВЕТО НА БЕКАПЕ И РУМЕН ГЛЪВЪТА .. ЩО НЕ ГОВОРИТЕ БЕ :)

31

Анонимен

преди 12 години

Дядо попе, Богоугодно е това което Господ е създал, парите не са част от творението му, и няма защо да му ги спестяваме, защото така или иначе те не представляват нищо за него, по-скоро са продукт от отсечените дървета, които той е създал като такива, а ние хората сме ги унищожили, че да си печатаме пари.Не е Богоугодно да замърсяваме въздуха,който Той ни е дал с нашите коли, не е Богоугодно да седиш на одрани животни в колата си, така че Дядо попе ти отдавна нямаш връзка с Бог!

30

Анонимен

преди 12 години

Смърт бе , *** лъжлива алчна !Доживотно право имал ! Ми много лесно ще се реши тоя проблем с една самоделка под линкълна . *** и крадлива , нагла *** .

29

Анонимен

преди 12 години

"Нека архиереите спрат да се занимават със собствените си интереси и настроения". Breh, breh, ama ina4e kara6 Loncoln-a, kojto ne se prodawa w Ewropa i samo Obama pritejawa wtori takyw. Komunisti4eska utrepka!!!

28

Калин

преди 12 години

ЦЪРКВАТА ЗА ТОВА Е ОТДЕЛЕНА ОТ ДЪРЖАВАТА .. ИМА ПРАВИЛА И ТРАДИЦИИ.. ДРУГ Е ВЪПРОСА ТЕ ДО КАКВА СТЕПЕН И В КАКВА ФОРМА СЕ СПАЗВАТ .. НЕ ВАЖИ САМО СА ПРАВОСЛАВИЕТО..... ПРОБЛЕМА НА ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА Е, ЧЕ Е КОМУНИЗИРАНА .. !! ЧЕРВКВИ И МАНАСТИРИ.. СА РАЗРУШЕНИ.. ПОРУТЕНИ.. НА ПО НЯКОЛКО СТОТИН ГОДИНИ.. А НЯКАДЕ .. НАД ХИЛЯДА .. ГОДИНИ ПО БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ!!ПРВЕЪРНАТИ В ОБОРИ И ЗАНДАНИ .. ЗА ТЕЗИ КОИТО ПРОСТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ГИ КРАДЕ ПАРТИЯТА .. ИЛИ ПО ДОНОС!

27

1

преди 12 години

Че само застраховката, поддръжката и сервизното обслужване на тази кола струва годишно колкото един автомобил среден клас с по-малък разход на гориво. Ако този поп наистина беше християнин, щеше да откаже дарението или да поиска дарение за домовете които изнемогват.

26

DDD

преди 12 години

Как се получава такова доживотно "право"? По каква линия, някой знае ли? :)

25

Елф

преди 12 години

Целия синод-през Лобната скала в Янтра!БОГОПРОДАВЦИ!

24

Бай Цало

преди 12 години

До N 20. Тоя се е облажил отдавна за разлика от драскащете в този НЕбоггуугоден форум. На такива пъкъла ще им най голямият рай.