310

Нина

преди 12 години

Раждайте в къщи.По-безопасно е.И никой няма да ви кара да избирате екип.

309

някой си

преди 12 години

Хора, аз също се травмирах от тази новина, прочетох почти всички постове тук, после се зарових в интернет и се успокоих в известна степен. 1.смъртността на родилки е 5-7 годишно и е малко над средната стойност за ЕС.В този смисъл почвам да се тревожа, че нещата се прекспонират и този огромен натиск може да добеде то теч на кадърните лекари,защото те имат къде да отидат.Само 10 кадърни гинеколози да избягат и смъртността няма да е 7, а 177.Нещата са тревожни,но да не залитаме в протеста си...

308

Анонимен

преди 12 години

мдааам, продължавайте да си гледкате новинките, които ежедневно ви промиват мозъците до неузнаваемост, джавкайте се във форумчетата, говорете врели-некипели, пийте си ракийцата, па сложете си зеленцето, па отворете си Фейсбоклука ,гласувайте си пак и пак и пак за мародерите, които само това чакат да ви оправят за пореден път....че така докато накрая не се самозаличите от картата на света! "Не сме народ а *** - хора дето нищо не щат да вършат...пак ще кажа пък с това ще да свърша..."

307

до 313

преди 12 години

Ама, разбира се че няма починали ***, защото когато те раждат, в двора на болниците се събира половината махала и чака. Нали вече писаха за няколко случая на саморазправа на *** с лекари. И много се съмнявам *** да плащат за избор на екип.

306

leti

преди 12 години

a be to may po vreme na na6ite babi po ocelqvaha rodilkite!kolko za4estiha tezi sly4ai! doktoir zamislete se dali ako na operacionata masa leji va6ata sapryga ili da6terq taka li 6te se sly4at ne6tata s fatalen kray ili 6te rabotite kato po y4ebnik!golqma nemarlivost ot va6a strana i bezhaberie za tezi 4ove6ki jivoti i bezzakonie ot darjavata za vas!!!

305

Adrian

преди 12 години

Имам чувството че някой нарочно умъртвява българки родилки - и при трите случая са починали само българки и няма починала примерно нито една ***...

304

ani

преди 12 години

ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ПОЧНЕ ОТ ТОВА КАК СЕ ВЛИЗА ДА СЕ УЧИ МЕДИЦИНА ? ПОСЛЕ КАКВО Е ОБУЧЕНИЕТО ? ПОСЛЕ СПЕЦИАЛИЗАЦИЯТА НА ТЕЗИ ЛЕКАРИ ? ако имаш приятел ще те научи как се прави , едно и друго ако нямаш нищо не научаваш .Лекарите нямя къде да специализират няма къде да се научат за да станат добри лекари !ВИЕ ЗНАЕТЕЛИ НЯКАЙ БЪЛГАРИН ЗАВЪРШИЛ ТУК СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ДА Е ЗАВЪРШИЛ МЕДИЦИНА ВЪВ ФРАНЦИЯ ? АКО ЗНАЕТЕ КАЖЕТЕ КОЙ Е ДА МУ КУПЯ ПОДАРЪК !тАМ СЕ УЧИ 10 Г МЕДИЦИНА И ГИ ГЛЕДАТ КАТО БОГ

303

anonimen

преди 12 години

zadavate li si vapros che samo balgarki ymiratzashtoto trybva da si izberat ekip i da zaplatyat a romite da rajdat bezplatno zashtoto sa socialno slabi. ujas za sajalenie.......

302

vivian

преди 12 години

3 смъртни случая и все със секцио? Баси, да не е нещо от лоша партида упойки цялата работа? Кошмар за семействата, мъка за цял живот за дечицата, които никога няма да бъдат гушнати от мама.

301

Славчо Трънски

преди 12 години

Сега нямаме болници, а търговски дружества! Съответно нямаме и лекари, а медици-търговци! Това вече не е грижа за здравето, а бизнес, алъш-вериш! Евала 308! Нека ***! Сами си го избраха, даже и на последните избори! Уорлик ще им построи нова болница, до Токуда, ама по-голема и по-скъпа! Като в Трън! хахахаха!!!

300

Чичо Митко

преди 12 години

Изписали сте 16 страници с плювни по лекарите! Същите писачи със същата злоба плюете и по комунистите, нали?! Сега това здравеопазване ви е наградата за начина, по който оценихте направеното в бившата НРБългария до 1989г.Насерете се от злоба, пишете пак за комунизи, руснаци и червени незнамкаквиси, но единствените години, в които в България имаше истинско здравеопазване, лекарите бяха сред елита на нацията и болница имаше във всеки град, даже в такива като Сливница и Елин Пелин бяха до 1989г!

299

Анонимен

преди 12 години

Колко още родилки и бебета трябва да убият безсърдечните лекари, за да се предприеме нещо??? Утре там може да е жената на някой депутат - само, че докато трагедията не стане лична, няма да обърнат внимание на проблема.

298

жаз

преди 12 години

Валерио тия думи за лесно не се става майка ги разправяй на баба си отпреди 1 век, сега сме 21 век. Докога кучетата ще живеят по лесно от жените? Тях ги защитават да не ги измъчват а жените да ги измъчват? Луда ли си да защитаваш нещо , което е признато за най -тежка болка в света? За нищо на света не бих отишла на такова зверство, добре, че има и друг начин. Я да те попитам като не можеш да търпиш на болка как ще го изтърпиш това часове нормално раждане?

297

Ина

преди 12 години

Относно спора- нормално или със секцио: Когато забременях и обсъждах това с лекар, той ме посъветва да родя нормално, и каза, че секциото си е операция!!! И не се знае какви последствия може да има. Дори една ню-ню упойка не ми сложиха! Много се изкелефешти тоя свят.. Секцио, хороскопи, упойки в гръбнака/ това да не ви казвам колко пък е опасно/! Здравите жени- раждайте нормално! Иначе виждате какво ви чака по болниците!

296

Desislava

преди 12 години

porednata po4inala rodilka!za ogromno sajalenie e moya poznata!!na kakvo prili4a tova!????a v Balgariya imalo otricatelen prirast,visoka sm1rtnost i niska rajdaemost-e kak da se opravyat ne6tata kato lekarite si umoryavat pacientite?????

295

God

преди 12 години

Какво става в тия наши болници? Вече ще бъде новина ако не почине родилка в наша болница. Другото явно стана ежедневие. И интересно, че последните няколко родилки си отидоха всички от белодробна емболия. Това ми прилича на "диагнозата" на медицинските бележки, които си взимахме, за да скатаем някой час от училище - винаги беше ОВИ. Вярно е, че лекарската професия е свързана с много рискове, за съжаление често свързани с фатален край за пациента, но все пак - АГ-тата болници ли са или гробища?

294

до 300

преди 12 години

Цъ-цъ,какъв си свиреп.При мен шарлатаните трудно хващат дикиш."Когато глупаците свършат,тарикатите сами ще изчезнат"

293

Анонимен

преди 12 години

бе като не разбирате не коментирайте нещо бе .. аз лично също щях да умра при същите обстоянелства . също родих със секцио - проблема не е в това а в упойката, защото при секциото те интубират - вкарват ти една тръба в гърлото чак до дробовете и си на изкуствено дишане . проблема е че след като свърши раждането и започнеш да изризаш от упойката и като ти извадят тръбата не можеш да почнеш да дишаш сам. аз съм го преживяла бях на косъм просто усещаш как си отиваш . получих горен блок едва ме спас

292

Анонимен

преди 12 години

абе само всезнайковци и компетентни в тая държава, затова сме на такъв хал! ти медицина чел ли си, осведомен ли си, интересуваш ли се, че даваш такова експертно мнение КАК трябва да ражда българската жена??? ами като не ти харесва, раждай си вкъщи и се лекувай по интернет, за да пращиш от здраве както се казва....!!!

291

БАЙ ви ТОДОР

преди 12 години

ДА са ви честити "демокрацията" и евроатлантическите "ценности"