38

до РАБОТЕЩ

преди 12 години

Работещ, като си толкова умен и справедлив и така хубаво разбираш бизнеса що не си направиш частна фирма бе? Що за *** си да работиш някъде и да мразиш работодателя си и работата си и клиентите си? Егати нещастника!

37

РАЗБИРА4

преди 12 години

ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ ДА ВИ ЗАВЕДЕ ПО БЪРЗО БЪЛГАРИНА В ГРОБА.

36

Обективен

преди 12 години

Отчайващи предложения от правителството на ГЕРБ, но още по-отчайващи мнения на уж специалисти. Предложенията са все едно да се даде на болния с хрема една кърпичка да си бърше сополите, вместо да се излекува хремата. ОчевАдно е, че начина за заплащане на администрацията предложен от ГЕРБ може да доведе само до по-лоши резултати. Всички са съгласни, че всеки би трябвало да получава според това как работи, но това няма нищо общо с предложенията на ГЕРБ, които твърдят че решават точно това.

35

работещ

преди 12 години

Изчетох всичките мазни глупости на велики икономисти по-горе. За това, което е замислил, Дянков, заслужава разстрел. В мига, в който надбавките за трудав стаж на държавната "администрация" (търтеите) отпаднат, същото ще направят и частните "предприемачи" (като моя шеф - червен тапир). Дянков ще отчете икономии, моят шеф - също, стимулацията за "мотивацията" ще е 100% СУБЕКТИВНА - т.е. ПАК ПАРИ ЗА НАШИТЕ ДРУГАРИ, ДРУГАРЧЕТА И ДРУГАРЧЕНЦА. А НЕДРУГАРИТЕ ще умираме, за радост на червената ***.

34

rumen221

преди 12 години

ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е В РЪЦЕТЕ НА ГЕРБ!!!- Вече никой не им пречи, та като европейци да публикуват СЪВМЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ на Парламента, Правителството и Президента, че С РАБОТНИТЕ ЗАПЛАТИ, ПЕНСИЙТЕ и с бюджета за 2012г., ще започнат да спазват "Харта за правата на човека":Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства. - Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа. Какви са минималните ЧОВЕШКИ изисквания:- "Жизненият минимум" (гладуването) е 298лв. За физически геноцид!- "Социалния минимум" е 692лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 370лв. С по-малко се извършва Национален геноцид...!!!- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2124лв., а средната заплата е само 640лв...Днес: - 70% от работещите (1.8 мил.) са Социални аутсайдери хора лишени от обществен живот, заради незаплатеният им труд, а те издържат 5.0 милиона Към тази цифра трябва да прибавим и 60% от пенсионерите - около 1.0 мил. Да не забравяме и около 0.7 милиона, живеещи с доходи под Границата на глада от 298лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите) или общо 6.7 милиона, а всичко това е:- Грубо потъпкване на Хартата за правата на човека!Извод:- В България живеят Нормално около 0.3-0.5 милиона души Помните ли кой написа - НАРОДЕ...????, а неговия съратник добави Кой те в таз робска люлка люлее? А ехото отговаря:- Парламент, Правителство и Президент И ЯВНО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ Е ТОЙ

33

Възмутен

преди 12 години

дянков не иска промяна. Дянков исак АРмагедон.Апокалисис!Тоталан разруха.Дянков исак той и приятелчетата му да се нагушат, а ние да измрем! Дянков иска в СВ-то ми да пише че е бил министър. тоя човек си е тръгнал със скандал от Световната банка (въпреки че се разписва като нейн представител), но преди това е успял да затрие Грузинската академия на науките и сега се опитва да повтори с Българската. дянков е един бивш номенклатурчик избягал в САЩ селд промените. Той дори не е карал казарама.

32

Анонимен

преди 12 години

Дупетатите да минат на минимална раб. заплата и на норма, да си носят тоалетна хартия от вкъщи закупена със средства от минималната им работна заплата!НС да пести от консумативи!Да пътуват в обществения трянаспорт с карта, закупена със средства от минималната им работна заплата за да са близо до електората!Да живеят минимум една седмица в *** гето и да преминат на курс заплатен със средства от минималната им работна заплата как се живее и оцелява с минимална работна заплата!

31

xxx

преди 12 години

Реформата на Дянков е изтъкана от лъжи.Общият бюджет за чиновниците остава непроменен. На някои от тях възнаграждението ще може да нарастне до два пъти, но на никой няма да падне под сегашното. Е как става тая работа? Има следните възможности:1. Намалява се броят на чиновниците, т.е. изхвърлят ги на борсата. Нищо лошо, ако ти не си един от тях;2. Първата година основната заплата не се променя, но от следващата намалява до 70%, както направиха при въвеждането на плоския данък.

30

М-р Х

преди 12 години

ти малко....като в дания исакш. те там председателят на парламентаи повечето депутати с велосипеди ходят на работа.А впрочем Дания е една пресна страна с активно социалон подпомагане.и висок стандарт. Ама много сме далеч ние от скандинавието....хе-хе

29

М-р Х

преди 12 години

аз не говерех за частния сектор а за държавния. абе въобще колкото по-скоро голямата част от държавния дял се приватизира и стане частна - толкова по добре.Не сме за европа. гърция фалира и вика - страх ни е, че ще станем като в България. Италия е пред фалит и вика :ей, добер че не сме като българите, хляб да няма, пасти да ядем.

28

Анонимен

преди 12 години

Вместо да се купуват нови мерцедеси за НС предлагам да се въведе закон народните представители да пътуват с общестевения транспорт! Даже на колело за да не се замърсява околната среда!Само дупетатите от управляващата партия да са с коли останалите да ходят пеш!Така ще се спести солидна сума за обновяване на парка и за заплати на шофьорите!В тоалетната на НС да няма течен *** и хартия както е в някои министерства за да се ПЕСТИ!Да се намалят командировките в чужбина! Само ББ ще пътува!

27

подкрепям!

преди 12 години

Като гледам коментарите по-долу и ми става страшно - Дянков иска промяна а ние не искаме?Разбира се че всяко нещо има кусури! Разбира се че всяка система може да се "побългари"! Но във всеки случай това е крачка напред към нарушаване на комфорта на държавният служител. Това си е табу и всеки досега се мазнеше и не смееше да пипне по-смело. Така че аз съм ЗА промените и подкрепям Дянков!

26

Михаил Мил

преди 12 години

Реформата е от типа - изпуснахме питомното /трудовия стаж/ сега ще гониме Михаля /бонуса/.Също може да се каже че е от типа "Вервайте ми".

25

Анонимен

преди 12 години

И сега в частния сектор има такъв коефициент , за качествена работа и пак се дава субективно на мой човек , или въобще не се дава въпреки изпълнението на продукцията. Нещо което не е записано в трудовия ти договор, я се даде, я не.

24

М-р Х

преди 12 години

ако искаем да има реформа бонусите трябав да са ВЪРХУ заплатата като вид стимул, а не ВМЕСТО нея и то само ако е свършена определена работа (нещо като стендбай споразуменията - покрил си определени критерии - получаваш пари, не си ги покрил - не ги получаваш) го пък предизвиква нужда от цяла комисия от оценители работещи по избрани критерии, които са безпределно ясно. Един човек не може да оценява. Един човек - това е субективъзъм. Имал съм преподав. които на сродни теми ми писаха 5,50 и 4.

23

Анонимен

преди 12 години

Предлагам ДУПЕтатите и министрите да са на минимална заплата и остатъка да се определя по бонус схема и в резултат от критерии за изпълнението на които ще следи лично бате Бойко! Така ще се сложи ред в тази държава!Който има под 15 изказвания в пленарна зала без заплата! Който не участва в изготвянето на законопроекти - БЕЗ ЗАПЛАТА! Който не знае език - БЕЗ ЗАПЛАТА! Който няма компютърна грамотност - БЕЗ ЗАПЛАТА!Който не е от ГЕРБ - БЕЗ ЗАПЛАТА!Следователно 90% от депутатите -- БЕЗ ЗАПЛАТА!

22

Анонимен

преди 12 години

В момента държавните служители също получават оценки за работата си, според които се формира сумата на допълнителното материално стимулиране, което вземат после. Лошото е, че оценяването е на принципа "шуро на баджо" и това няма да е промени с Дянковите "реформи". Стажа беше единственото, макар и минимално, увеличение на доходите при замразените заплати последните години. Всичко отива на едно намаление на заплатите с 30 процента, което не е никаква позитивна реформа.

21

Анонимен

преди 12 години

Какъв процент от назначените в администрацията на тавани работят ефективно и въиобще работят? То и сега някои хора взимат двойни заплати без да имат какъвто и да било принос!То и сега ДУПЕТАТИТЕ взимат заплати обаче заслужават ли ги? Да се направи една анкета по улиците дали хората са доволни от стандарта си на живот и дали според тях депутатите си заслужават заплатите и ще стане ясно че нар.представители не трябва да взимат заплати. Те само обременяват бюджета!

20

М-р Х

преди 12 години

АЗ мисля, като толкова иска заплаит на процент дянков да предложи заплатите на министрите да станат на процент и всеки месец народът да гласува на референдум колко пари да им отпусен като процент. на втория месец като получат за втори път между 30 и 40 процента от заплатите си министрите ще се отакжат от тази идея.

19

ХЕРО-ФЛИКА

преди 12 години

ХА-ХА-ХА, та матафорно казано новите предложения са следните - "правиш ли кавали на шефа, получаваш 30% бонус да си купиш по-хубава паста за зъби, щото все пак накрая трябва да си ги измиеш;))) Истината е, че се чудят как да орежат заплатите, щото КТ забранява едностранно работодателя да намалява основната заплата на работника! С Тази система за заплащане за пореден път ще клецкат народа! Ама след година пак гласувайте за ГЕРБ!