83

Бо

преди 12 години

Мили Боже, ако това е определението за психопат - Клинично го определяме като човек, проявяващ силно черти като липса на съчувствие, липса на вина и разкаяние. Те са много импулсивни, не планират, преди да действат, обикновено се замесват в неприятности" - това отговаря ТОЧНО на моята жена! УЖАС! Всяка вечер лягам до клинично доказан психопат! Дано не се събудя с прерязано гърло някоя сутрин. А този Д-р Кийл може ли да помогме на моята жена, в кое ДКЦ работи и скъпо ли взима?

82

Анонимен

преди 12 години

Много хора се намират за да ти създават известни притеснения и да изпитват удоволствие от това, че ти си зле и агонизираш, а те стават още по- добре!

81

коментар...,68

преди 12 години

Мари, родителите на някои деца показват в последните години подобни качества, но децата не им обръщат внимание!

80

някой

преди 12 години

До: номер 80В това отношение поразително си приличаме с италианците. Италианците даже пият вино и ракия като нас. Тяхната грапа се прави от грозде и си е същата като нашата.Водка пият поляци, финландци и шведи.Четох наскоро една книга за един сериен убиец в Италия и още веднъж се убедих в това колко си приличаме с италианците. Може би основната разлика е че те вярват повече от нас във врачки, гадателки, окултни общества и секти.

79

карам бмв с анцуг

преди 12 години

Българите са психопати по природа. На никой богове не се молят, във всичко се съмняват, от всичко разбират, негледат на тях да им стане по-добре а на другите по-зле.

78

Зодиака

преди 12 години

Някой се раждат психопати други поради някакви причини стават такива дали наследствена лудост или като малки са ги пребивали от бой и са виждали много насилие причините могат да бъдат безброй.

77

Nox

преди 12 години

- Избягване на доверяване на другите- Свръх ангажираност с конспиративни обяснения на факти и събития" Изходите са два. Или умъртвяване, или постоянно третиране със силни лекарства, подтискащи всякаква агресия и възбудимост. НЯМА ЛЕЧЕНИЕ! Има само съучастие, в очакване да се случи непоправимото!

76

Nox

преди 12 години

На него му беше изключително забавно и със смях разправяше за това във къщи! 3) Как да ги разпознаете:както казва коментиращият от Пост 12,"- Злопаметност за обиди и склонност към отмъщение- Мнителност и изопачено възприемане на околните и техните действия, дори когато са неутрални или добронамерени- Борбено чувство за собствена правота, несъобразено с реалността- Склонност към патологична ревност- Неадекватно завишено чувство за собствена значимост и себичност

75

Nox

преди 12 години

по-съвършен камуфлаж, което е неадекватно предвид заплахата, която представляват! 2) Мозъкът на психопата е като компютър, на който не е инсталиран изключително важен софтуер. Всички други го имат, той - не! Знам, че е трудно за вярване, но е така! Дори психолозите не го вярват и поставят някакви хаотични диагнози... Голяма забава беше, като го пратиха в група за наркомани, без да е такъв! Резултата: групата беше пред разпад, двама се самоубиха, а стажантката-психоложка пред нервна криза...

74

Nox

преди 12 години

Единственото отчасти забавно в повечето коментари под тази рядко добра статия е, че хората не разбират феномена 'психопат'. На мен ми се налага да живея с такъв и благодарение на това мога да ви споделя няколко неща от личен опит. 1) Това е нечовек ( демон, зло, животно ) в човешко тяло, което имитира човешко поведение ( поради липсата на емпатия ). В тази връзка, идеята на доктора "да бъдат старателно обучавани на реакции, които за останалите хора са автоматични" означава да им дадеш...

73

келеша

преди 12 години

до 72"понякога дефектите не са дефекти, а мутации, от които тръгва друг, по-силен клон на еволюцията..."на някои така им изнася и представят "дефектите" едва ли не като "еволюцията", еволюцията се случва навсякъде, по всяко време и със всеки - тя протича и сред общата маса от хората. РЯДКО се случва така от частта мутации, която наричаме дефекти, да тръгва "друг, по-силен клон на еволюцията"!

72

келеша

преди 12 години

ДО 41,51:Много си гл.п***в. Ако е част от нормалната човешка природа защо не го правят мнозинството от хората?

71

анонимен,

преди 12 години

понякога дефектите не са дефекти, а мутации, от които тръгва друг, по-силен клон на еволюцията... И не, няма нищо сложно в това да приемем, че някои от нас се раждат дефектни, особено в днешно време, когато вече не изгарят на клада теб, *** и останалите братчета и сестричета, ако имаш шест пръста на ръката... И защо пък да не се грижи обществото за тях, ти нали не се числиш към него, никой не ти пречи на теб лично... Само ти пожелавам да не ти се роди дефектно поколение, Божа работа е...

70

анонимен

преди 12 години

Не ми е ясно какво толкова сложно има за учените да приемат, че някои хора се раждат дефектни.Както е и при животните. Но в животинското царство такива индивиди не достигат полова зрелост и не дават поколение.А при хората колкото повече обществото се грижи за тях, толкова повече ще разпространяват генетичните си увреждания.

69

Alex

преди 12 години

Страхотен напредък за науката, една стъпка в повече към разбирането на човешката психика. Аз мисля, че наистина тези хора са увредени, дали са с увредена психика или увредено умствено развитие, те и в двата случая имат сериозен проблем и ние също ,като потенциални техни жертви. Ако успее екипът на този доктор да коригира чрез изграждане на рефлекси в тези хора, от малки за реакция при причиняване на болка, това е само нещо добро. Добро е ако намерят начин да доразвият тази част на мозъка у тях.

68

иван

преди 12 години

Най често децата на полицаи и други хора от властта са психопати.Но доколкото знам психопатията се отключва в определени моменти-когато психопатите са провокирани.Също трябва да се прави разлика между психопати и социопати въпреки че си приличат.

67

Mary

преди 12 години

Ima deza koito opredeleno mnogo rano pokazvat takiva kachestva no blizkite im go umalovazhavat vmesto da idat na psiholog i psihiatar/ ne che u nas sa tolkova dobri a i sa bezumno skapi/Za sazhalenie, tezi neshta se prikrivat dokato ne stane kasno.Poznavam dete koeto ot malko barkashe s prachka v ochite na koito mu napravi leka zabelezhka.Po kasno se okaza che ima nasldstvena ketatonia/vid shizofrenia/ Vse pak, ako ima nabliudenie mogat da se vsemat i niakakvi merki .

66

онбашията

преди 12 години

и как точно смятат да ги лекуват тия деца, то за тъпата хрема няма лекарство, а такова сложно нещо като способността за емпатия на мозъка ще оправят? това са смешки и половина, единственото лечение е газовата камера

65

Евгений

преди 12 години

Звучи напълно научно - каквито и зулуми да прави човек, той не е виновен. Просто е болен. Не случайно и нашите мутри и мафиоти веднага се влошават, щом бъдат вкарани в ареста. Тези хора имат нужда от съчувствие, разбиране и лечение. Не разбрахме ли досега? Хубав ден за всички!

64

Анонимен

преди 12 години

62,вярвам ти,защото има примери за нормални хора,на които част от мозъка не работи.И докато не са видели снимките,лекарите не са знаели,че само част от мозъка им функционира.