20

Ангел

преди 12 години

Абсолютно не съм съгласен.Това означава само компютри с кирилица да могат да влизат в бг сайтове.Представете си че всички страни си направят домейните на собствената азбука не е ли това една пречка пред интернет сърфистите.По този начин ограничаваме посетителите на сайтовете

19

До 18

преди 12 години

Всъщност трябва да направиш сравнение между dnes.bg и днес.бг ...

18

Иво

преди 12 години

и каква е разликата ако напиша dnes.bg или dnes.бг? Малко като македонско изпълнение е

17

user

преди 12 години

[10.11.2009г.] По случай 20-годишнината от предлагането на интернет услуги в България, през новата 2010г. Регистър.БГ и Цифрови системи, с подкрепата на Правителството, ще предоставят на всички учащи се в страната възможност за безплатна регистрация и едногодишна поддръжка на домейн в областта .bg. Някой от вас получил ли е такъв безплатен домейн? Аз лично се обаждах няколко пъти и всички бяха супер изненадани. Няма да си регистрирам БГ домейн докато не сложат нормални цени и онлайн регистрация.

16

wiktor

преди 12 години

Няма нужда от домейни на други езици. По скоро английският трябва да стане универсален език в Интернет и да е задължително всеки сайт да има версия на английски.

15

до 12

преди 12 години

Прав си.Точно това и аз ще кажа.Няма логика в това сеги си е доста добре,а и масово се пише на латиница за какъв дявол му е нужно на някого това освен на една шепа народ като нашия.Ако това стане ще е много трудно за другите страни.По скоро не.Има далеч по-важни неща от това дали домейна е на латиница или кирилица.

14

Анонимен

преди 12 години

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш по стена с ла*на....чете се но не е красиво!!!

13

gft

преди 12 години

хахах по - голяма глупост не бях чувал от доста време, всъщност от посленото дебатиране на тази тема. найстина за какво ни е това?представете си: имате сайт на 2-3 езика, да кажем български, английски и немски. е много ми е интересно англичаните и немците как ще се оправят с .бг или недай си боже, домейн на кирилица.

12

Иво

преди 12 години

и какво,да пиша половината линк на латиница и после да превключвам за да довърша на български ли? Никакъв смисъл няма

11

Анонимен

преди 12 години

За принципа ,ни трябва .Не за удобство На руснаците дадоха ,но България за нищо не я броят и за това за нас ,няма .А и за да може Великия ББ да му среже лентичката

10

metalurg

преди 12 години

Не е въпросът дали са го измислил. Колко бързо според тем може да се вкара unicode в rfc282 име? Ами в x509 стандарта ? ... Не са глупости приятелю. На хартия е едно, а поддръжка, коят трябва да се разработи от даден корпорация да речем - се измерва в години.

9

Мутра-ГЕРБ

преди 12 години

домейн на кирилица определено е най-важното за мутро-милиционерската ни държава-*** в момента.

8

Анонимен

преди 12 години

6То щото UNICODE вчера го измислиха ? Ай стига глупости!

7

До 2

преди 12 години

Има смисъл ще плащаш двойна такса за кирилица и за латиница.

6

metalurg

преди 12 години

Добавянето на кирилица усложнява заничтелно процесите с кодирането на символите и не е толкова просто, колкото звучи. Нужни са промени като се тръгне от поддръжка в браузърите - firefox, ie, safari , та чак се стига до спецификацията на издаването на електронни подписи, тъй като в момента тези сертификати, които оторизират домейните, според стандарта НЕ поддържат мулти-кодирани, т.е. кирилица. Промените, които един .БГ домейн, пък и домейн на китайски би инициирал са ОГРОМНИ !

5

stg

преди 12 години

абе тая простотия мине не мине се лансира

4

Анонимен

преди 12 години

Mutro-milicioneri, brokeri i pojarnikari na vlast, rabota i hlqb nqma za naroda. AMA VAJNOTO E DA IMAME DOMEIN NA KIRILICA !NAPRED GERB !

3

Фют

преди 12 години

И да има домейн на КИРОВИЦА, кво? България пак ще бъде най-бедната, *** и миризлива страна.

2

Анонимен

преди 12 години

Za kakyv ni e ....seriozno...

1

Анонимен

преди 12 години

най добре е да кандидатстват за домейн '.***'