66

НЕчастен случай, 67

преди 12 години

По принцип си прав, ако говорехме за едно разумна и подредена държава, но в нашия бардак, всичките ти аргументи отиват на кино. Преди години работех в държавна туристическа фирма - менажер с полувисше по специалността получаваше 800 лв заплата, редови служител с висше - 400 лв, директорка, назначена с протекциите на КТ "Подкрепа" и образувание: "Начална педагогика" - 15 000 лв. Задържа се точно 4 години, достатъчно, за да види сметката на фирмата, но и да базира пенсията си на тях.

65

до 67

преди 12 години

Такова чудо като коефициент на професия нЕма :) и размера на пенсията не може да е обвързан с професията :)Тук ииде реч за размер на минималната пенсия, така както има минимален осигорителен дохо за самоосигорявашите се. Например минималния осиг. доход на самоосигурявашите се , за последните 3 г. се увеличи от 220 до 420 лв. в момента, но това не доведе до индентично увеличение на МРЗ и минималната пенсия, а би трябвало, тъй като пенсионата система в Бг е на солидарен принцип.

64

До 50

преди 12 години

Изместваш популистки темата!Аз ти говоря за диференциация на пенсиите, а ти ми говориш за достоен живот!Разбира се,че всеки иска да взема повече и все повече, но това зависи/ГОВОРЯ ЗА ПЕНСИИТЕ/от стажа внесените осигуровки коефициента на професията и тн, неща все свързани с професията!И в никакъв случай не мога да се съглася да вдигат ниските пенсии и по този начин да дойде момент,в който пенсиите на всички да се изравнят!Ако имаш достатъчно акъл в главата си,ще разбереш за какво иде реч!

63

Анонимен

преди 12 години

никой няма право да не дава на хората който са се осегурявали повече заслужилата им се пенсия!!какъв е този таван ??а на висше стоящите няма таван на пенсиите им и защо???това е геноцит спрямо хората на които държавата им е вземала а сега не им дава заслуженото!!!

62

Анонимен

преди 12 години

Грее ме мен, че ще ми вдигнат заплатата с 10 лв...

61

Анонимен

преди 12 години

Трябва ли да се караме? Трябва ли да се мразим? Защо? Не може ли просто да се опитаме да бъдем по-добри хора? Нека не забравяме че сме благословени, живи сме, здрави сме, какво повече може да искаме? По света има толкова много болни и страдащи хора умиращи хора Можем да направим добро просто като си седим пред компютъра на топличко. Можем да бъдем по-добри хора без да ставаме от мястото си. Толкова е лесно. Просто влизаме в dmsbg/ и си избираме някого, на когото да помогнем. Толкова е лесно и за завършек един цитат от Тери Пратчет: Виждаш ли колко хубав може да е животът, ако всички си помагаме.

60

$

преди 12 години

Еййй тоя откри топлата вода !!!

59

Радка

преди 12 години

Каква елогиката не мога да разбера ще увеличават заплатата а в същотото време ще съкращават работни места обричат народа на просия,Тия хора дето са съкратени как ще живеят *** АМА НИЕ СМЕ ГЛУПАВИ ЧЕ ХОДИМ ДА ГЛАСУВАМЕ

58

Истината

преди 12 години

(продължение)и най-важното - разпределението. В момента мафията си докарва трицифрена норма на печалба, каквато няма никъде по света, купуват си самолети, яхти, скъпи коли и т.н., но това е за сметка на работещите за тях, които получават мижави заплати. При нормлана печалба, каквато е в нормалните държави и заплатите в България ще са по-нормални.

57

Истината

преди 12 години

Има няколко основни положения, които в България от 21 години не се спазват.1/ Заплатите трябва да могат да осигурят възпроизводството на работната сила - това не се спазва и имаме от 21 години демографска катастрофа. Няма оправдание, че видите бизнеса щял да фалира - да фалира, като е некадърен!2/ Ниските заплати водят до масово използване на неефективен ръчен труд, т.е. до ниска производителност на труда3/ Пари има и за пенсии и за здраве има, но се крадат, укриват се осигуровки (продължава)

56

Инкогнито

преди 12 години

До 54 и 55: Знам и знам. Затова му написах, че е измислица :)

55

цели герберски

преди 12 години

До края на мандата безработица от поне 30%!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!

54

До 51

преди 12 години

Имах предвид постинг номер 47 а не 41. Грешка!

53

До 51

преди 12 години

Постингът на номер 41 представляват полюциите на един блогър. Виж вдясно има меню с подбрани блогове. На какъв принцип се подбират не е ясно. Тази полюция е от там. Много ясно, че гръцкият премиер няма да каже такова нещо, той да не е ***.

52

Анонимен

преди 12 години

Нещо не схващам логиката, защо увеличението на минималната работна заплата да е гибелно за бизнеса, а увеличаване на минималната пенсия да стимулира потреблението? Кое потребление точно стимулират 20лв увеличение - това на 10 хляба и 10 кисели млека повече. Кредити ли ще теглят, компютри на изплащане ли ще купят? Изглежда за бизнеса е по-добре да го няма и да не наема хора, отколкото да им плаща 270лв. Тоя *** не знае ли, че ако искаш да паднеш под мин. заплата пускаш някой на 4ч работен ден?

51

Анонимен

преди 12 години

българина изработва доста .....но политиците държат народа на някакви мизерни пари , а те самите тънат в лукс - това е истината ! не знам друга държава в европа със заплати под 6-700 евро (маи само румъния са толкова ) , но не са по 150-300евро ..нали ?

50

Инкогнито

преди 12 години

До 47: Това е измислица - нищо подобно не е казвал Папандреу. Проверявайте си източниците. ;)

49

27 до 45

преди 12 години

Някъде да видя да пиша, че *** трябва да живеят на гърба на другите, или че работник трябва да взема колкото ръководител? Но в нормалните държави всеки си знае мястото, тоест, куцо и сакато не завършват университет и в същото време да не могат да си напишат името без грешка. Чистачката си гледа работата и като се пенсионира взема пенсия, с която може да се живее НОРМАЛНО. Там е разликата, у нас всички са специалисти, но само на теория, на практика на 2 магарета сламата не можем да разделим.

48

ПРОСТИ ХОРА

преди 12 години

хххахахах ами няма по тъпо животно от гербеджията...ти му казваш борисов комунист и всички вътре *** и копелетата иммто пак си знае КУМАНПОИДИ ЧЕРВЕНИ И НЕ ЗНАМ СИ КАКВО...ХАХХАХАХХАХ *** И ПРОСТИТЕ ХОРА

47

Анонимен

преди 12 години

Истината е проста и ясна, обаче власт имащите и техния финансов гении не искат да си признаят 3-те фундаментални грешки които сътвориха още в началото на своето управление през 2009 г.Това са1. Популистко намаляване на осигурителната вноска с 2 %, при очертаващо се нарастване на плащанията от страна на НОИ2. Непремислено, прибързано и драстично увеличение на акцизите 3. Необосновано и малоумно забавяне на разплащанията с фирмите