172

Анонимен

преди 12 години

абе, господа учени. вече има много начини да се докажете. че наистина сте учени. Защо непременно трябва да стоите по бюрата и да чакате държавата да ви даде някой лев ?

171

чукча

преди 12 години

когато БАН се изчисти по естествен от път безброя "учени",с каквито беше пълна 50 години, но от тях не остана никаква следа в науката, а само безброй томове с уж наука,които стават само за претопяване, тогава ЩЕ СЕ НАПЪЛНИ с истински учени,които няма да стачкуват за бюджет, а ще атакуват патентното ведомство да патентоват откритията си. вижте ги-това са клоуни,а не учени. нашите учени отдавна работят там ,където им е мястото, където раждат приноси и са платени отлично. тези тук не стават за нищо

170

Академик

преди 12 години

Най-показателно за финансовото състояние на една институция е нейното фаянсово състояние.

169

4444

преди 12 години

какво искате да печели БАН от странични поръчки като няма такива.бизнесмените си внасят машини и технологии от запада и като искат да ги монтират те не тръгват защото са втора употреба.тогава търсят самозвани майстори и си късат после косите.защо не използват нашия научен потенциал.защото не им се дават кинти пък после двойно си плащат.БАН е нужен,но не на прости хора като Дянков и Борисов.

168

ДАВАМ АКЪЛ...!

преди 12 години

Аз като ви разправям ,че щатът е жестоко ----РАЗДУТ ---,вие не вярвахте ,а сега ----НА УЧЕН ,ПО ЧИСТАЧКА И ПОЛОВИНА .....?Колко чистачки има в БАН ....?А по-нагоре сигурно ,на учен по две -ТРИ секретарки, и 10 помощнички .....?

167

До 160-ти

преди 12 години

Да ти се.. на вица! Много е смешен! Неграмотнико, концлагер се пише ЗАЕДНО, спутникЪТ е подлог и се пише с пълен ЧЛЕН - да ти го покажа ли, за по-нагледно? Пише се инжЕнери. Та, нека неграмотници не се упражняват в драскачество! Не е лично - важи за всички като теб!

166

Анонимен

преди 12 години

Браво на Дянков! Стига сме хранили нефелни старци. Аз съм на 54год. и всеки ден се боря с реална конкуренция не само за оцеляване, а и за развитие на произвежданите продукти. Някой де е виждал продукт на БАН ? Има два-три института, които да преминат към съответните университети и БАН да се превърне в ПОЧЕТЕН СТАРЧЕСКИ ДОМ за пенсионирани университетски преподаватели за раздумки. По Хайтов : Има ли пенсиониран орел или лисица? БАН се управлява от интелектуални бастуни

165

ИМАМ РОДНИНА 163...

преди 12 години

....руски белогвардеец--женен за българка , мообилизиран от немците , бил в сибирски кон-лагер--ВЪРНАЛ СЕ ЖИВ В БЪЛГАРИЯ !ЗНАМ ,ТОЛКОВА ПОДРОБНАСТИ , ЧЕ "ЕДИН ДЕН НА ИВАН ДЕНИСОВИЧ"...Е САМО БЛЕДО ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ТОВА, КОЕТО СЕ Е СЛУЧВАЛО ТАМ!Дори ел. стол за изтезание на конц-лагеристите е бил копие на американския!

164

за 164

преди 12 години

лентяите, а не лентяйте!!!! Научи се да пишеш, после критикувай! В БАН има кадърни специалисти. Ако имат финанси, ще има и напредък, толкова е просто. Стой с 300 лв. и прави открития.

163

за 161...

преди 12 години

Нещо бъркаш--в България има технологии...но, те не са на БАН!Лентяйте в БАН--трябва да загинат!Ще останат тези, които са работещи, знаещи и можещи!АМАН ОТ..... "ДЪРЖАВНИ РЕНТИЕРИ"...НА СТАРИ ЛАВРИ!

162

Анонимен

преди 12 години

160 'бахта в лъжеца.Тия инженери бегаха или бяха отвлечени много на запад.

161

misle6t

преди 12 години

Простичък въпрос. Колко процента от великия нАучен потенциал на БАН говорят английски?

160

joe

преди 12 години

***, няма нито едно научно звено в двета, което да не е финансирано от съжтветната държава, или от бизнеса, свързан с високите технологии. В БГ техтологии НЕМА значи остава държавата да се грижи, ама щом и тя не МОЕ да се грижи - БАН ЗАГИВА. няла нищо стряскащо - просто сме проста нация :o)))

159

Преди години ...

преди 12 години

..когато пуснаха първия "Спутник" , се ширеше един виц:Спутника обикаля около Земята и Луната го заговаря, приятелски:--"Извините, Вьй говорите по руский...?"--"НАЙН"--отоваря спътника!За пояснение:Става въпрос , за пленените немски инжинери през войната, работили за руснаците в Сибирските комунистически конц-лагери!

158

Анонимен

преди 12 години

Игнатов е прав. БАН здравата папат народни парички - да ги питащ насреща какво има???

157

бан - бум

преди 12 години

тия дето дращят от бан-аджийски компири ще изхвърчат първом!

156

до 147

преди 12 години

Ти си..... запъртък... точно така... ти си точно това - малко, ненужно и зловонно, създадено да бъде същество, но неуспяло още в зародиш, ти си крайно увреден, оскотял, и абсолютно безполезен както за себе си така и за околните, надявам се ползваш личен компютър, защото иначе би било много гнусно за другите, които го ползват след теб.А за комунистите, такива са били и *** и баща ти(ако ги знаеш кои са, че като ти гледам възпитанието май не знаеш) просто защото по тяхно време всички са били.

155

айдеее бум

преди 12 години

къде сте точно, да ви донесем по едно столче, па след туй да го ритнем хахахахахахахаха :)))))))))

154

до 147

преди 12 години

А бе пръдльо... кой опъна асфалт, ток и телефон до сека колиба, бре? 99% от училищата и болниците са строени по времето на соца, ако не знаеш, а от 1989 г. само се закриват и продават! Това, дето 20 годи се окраде, па и още има тук-там за крадене, от кого и кога е добито? С какво, ако не с работа е правено, или запада ни го построи? Ла^йнар!Сега ми пейни за великата българска икономика и златния резерв по царско! Ходи гледай в "Изгубената България" малко снимки до 1944 г. от селата около София!

153

ЗА 150..

преди 12 години

"АХТУНГ ПАНЦЕР"...Е ПИСАНА ПРЕДИ ВОЙНАТА С РУСИЯ!ТИ ПРОСТО СИ ЧЕЛ , БЪЛГАРСКОТО ИЗДАНИЕ ...СЪС СЪЩОТО ИМЕ ПИСАНА ПО РУСКА ПОРЪЧКА!ТРУДНО ЩЕ ЗАБЛУДИШ ,НЯКОГО....!