103

до 102

преди 12 години

турско, ама от арабско-персийско-индийски, като арабското кафе и кючека"раки" при забранен в ислямския свят алкохол? за виното се знае, че е на траките, които били известни и с най-добрата си пшеница. първо го ползвали за боговете при жертвоприношения, после за масова употреба

102

Анонимен

преди 12 години

За тоталитаризмът - има само един един вид добър тоталитаризъм - Монархията.Не случайно имено монархическите държави в световната история са били най-силни и най-много съществуващи.Всички други тоталитарни - комунизъм, фашизъм, са продължавали много малко, което значи, че са слаби.

101

Томас

преди 12 години

102Кое точно не разбра? Отказваме се да стимулираме и пазим родно производство, и допускаме чужди продукти тук, което довежда до спад на качеството и повишение на цените. Сиренето ли е сирене или млякото мляко или колбасите съдържат месо - но цените им са повишени няколко пъти. Същото ще стане и с вносната ракия. Да не мислиш, че ще е нещо различно? Като си произвеждат чужденците ракия - хубаво, нека си произвеждат и да си я продават, но в техните държави. Трябва не само ракията трябва да се забрани да се продават на Българска територия чужди сирена, млека, кашкавали, салами защо са ни??? Имаме прекрасни условия и за производство на суровината за тия продукти и за самите продукти, но нямаме свестни хора.

100

Анонимен

преди 12 години

Томсън, какво имаш пред вид? Ние не се отказваме от ракията, къде прочете, че се отказваме? Просто се признава един 100% факт, че и други освен нас правят ракия. А и в крайна сметка, ракията не е българско изобретение, ракията са започнали да я произвеждат по времето, когато всички сме били поданици на Османската империя и самото име "ракия" е турско.

99

dancho82

преди 12 години

abe zabranete alkohola na cqlo i gotovo!!

98

еко72

преди 12 години

А за ментетата това трябваше да го направят преди Киро да стане цар.

97

eko72

преди 12 години

Това е друг способ да вдигнат цените на алкохола!

96

Томас

преди 12 години

Това е част от опитите за унищожение на държавата ни и народа ни - алчните политици се отказаха от Българската земя, като позволиха на чужденци да я купуват, отказаха се от много бг заводи, отказаха се от Българското земеделие и животновъдство и сега ядем световните *** - защо да не се откажат и от ракията - те нямат морал нито любов към България. Целта им е да ни вкарат в един общ тюрлюгювеч, без народи, без държави, без вяра и ценности - в една световна диктатура на корпорациите. Но времето, което им остава на световните престъпници е малко.

95

Шоп

преди 12 години

Само да ви обърна внимание, аматьори, че ракията не се вари, а се ПЕЧЕ.

94

Анонимен

преди 12 години

Там, където има тоталитаризъм, хората затъпяват и си пропиляват живота.Досега не е имало изключение от това правило.

93

Ал Кохолик до 76

преди 12 години

Мастиката е българско питие. "Узо"-то е гръцко. На никоя гръцка бутилка няма да видиш надпис "мастика". Това че си приличат е вярно но също така се и отличават. Узото е по-малко алкохолно (37,5 % или 40%) за разлика от мастиката (47%). И това че гръцкото "Узо" е по известно не значи че е запазена марка. Колкото до статияте дреме ми - важното е да не забранят домошарката (каквито идеи имаха преди години).

92

,,,

преди 12 години

Аз не пия ракия,но като го гледам този дядо на снимката с тази кана....почва да ми се допива...:)Сещам се като дете как ходех с дядо ми да варим ракия в селския казан и как той и други негови приятели ми разправяха разни истории от младините си.Хубави времена бяха-мизерни,но хубави!Иначе този закон е голяма ...игра...!Чудя се дали ако сваря боб и поканя приятел в нас да обядва(или му занеса в тях)някой може да ме глоби за това...Политиците са ни много сле пичове-ама МНОГО!!!

91

аз

преди 12 години

там където има тоталитаризъм няма неграмотни,няма безработни..престъпноста е сведена до минимум и улиците са сигурни !!!!!!тая държава ще я оправи само МНОГО МНОГО ТОТАЛТАРИЗЪМвсичко останало са общи мазни ПРАЗНИ приказки(в стил Меглена Кунева)

90

Анонимен

преди 12 години

Не искаме богатство,не искаме пари,а искаме РАКИЯ НА СТАРИТЕ ЦЕНИ!

89

аз

преди 12 години

точно от тоталитаризъм имаме нуждабългаринът върви напред,развива се и всичко му е ок,когато има тоягадемокрацията е глупост,която никъде по света не е довела до нещо хубаво - най-малко пък у нас !!!

88

Илияна

преди 12 години

Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.

87

probval

преди 12 години

MAKEDONSKATA E PULNO MENTE,KATO NASHATA ! SAMO NIAKOI OT SRUBSKITE RAKII SA NAISTINA HUBAVI.

86

яаз

преди 12 години

Още Ботев е казал: Българска нация - пияндурска нацияА сега чалга и кючеци

85

Анонимен

преди 12 години

Мина времето на бирата,идва сезонът на ракийката и тежките вина

84

до 40

преди 12 години

Преди година в Слънчев бряг един нормален европеец мина през стъклена врата и чак на следващия ъгъл на коридора приятелите му разбрали че малко си е отрязал главата. Той така и не разбрал.....