55

Параграф 22

преди 12 години

който откаже да му бъде извършена проверка с техническо средство за установяване употребата на алкохол или упойващи вещества или не изпълни предписанието за медицинско изследване на концентрацията на алкохол в кръвта му, се наказва с лишаване от право да управлява моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина за срок от 12 до 18 месеца и глоба от 500 до 1000 лв.Интересно -този *** досега не е ли чувал за това?

54

потърпевш

преди 12 години

И за спин да ги иследват магистралките и за дамски буби и за трипер ,мамичката им

53

ssss

преди 12 години

Просто се чудя на всички вас писали до момента......Булшинството сигурно пишат тук всеки ден.....Значи когато пиян шофьор уби 6 деца абитуриенти, не помян точно града и за тоя човек нямаше присъда всички писаха колко им е тъжно....И сега като някой се опитва да въведе ред в държавата,всички го плюят......Колко новини четем дневно за пияни шофьори ,убили някой ?Значи Вас утре ако някой пиян ви блъсне на улицата пак ше плюете ,че КАТ не си вършат работата нали ?

52

Анонимен

преди 12 години

Хм и кой ви каза че не пият, пият и то здраво и попринцип си карат щото знаят че на 80% ще им се размине еле па ако са по хубавички. Нооо как точно я измислихте тая глоба 1000 лева не разбрах барабар с книжката. Гласувано ли е нее ли. Сао за дрегер ли е за кръвна проба ли е. Щото кръвна проба аз отказвам да давам. Дрегер не е проблем но кръв не.

51

Шофер

преди 12 години

Милите женици и без алкохол са зле а с алкохол не ми се мисли.

50

зъл

преди 12 години

50 Човече, очевидно че това, че вече двама души са го казали и ти не си си направил труда да го прочетеш, а най-вече да го осмислиш показва колко безбожно *** си. Айде ще ти го повторя и то бавно белким схванеш чл. 174 ал. 1 .... установено с МЕДИЦИНСКО ИЗСЛЕДВАНЕ И/ИЛИ техническо средство.... ал.3 също ти говори за ИЛИ МЕДИЦИНСКО ИЗСЛЕДВАНЕ! *** ***, винаги можеш да откажеш да те изследват с дрегер. Тогава те решават и или те пращат на медицински тест или те пускат! Сега схвана или пак да обяснявам още по-бавно. Или на тъпири кат теб просто няма как да се обясни. А написаното в статията са милиционерски глупости.

49

Анонимен

преди 12 години

...БРАВО бе автора на дописката...как го измисли това заглавие...ВЕЛИК СИ ! ...ела сега да духаш на ауспуха на моя Форд... безплатно...

48

до 47

преди 12 години

Човече, 2ма души са казали кой член го гласи, ти си мрънкаш идиотизмите. Закон има и не е променян, както е казал 38. Просто глобата и наказанието варират в закона от 500 до 1000лв., като решението колко точно да е глобата на даден човек е на директора на ОДМВР КАТ. Демек, ако си нямал предишни наказание, би следвало да минеш с 500. Да, ама вече не. Всичко си е законно и тъпият в случая си ти, а не тези, които са го казали по-долу. Аз просто го повтарям. Виж си, умчо чл. 174 от ЗДП, ал. 3...

47

ПРЕДИ ГОДИНИ

преди 12 години

Бай Тошо беше измислил и този Казус - сутрин и вечер всички коли се отбиваха и водачите се проверяваха . Ама на ред , който откаже да духа на дрегера продължаваше пеша . След това започваше една проверка на колата , откъде е купена и този човек дали си е платил данъците . Даже искаха фактура за варта с която са зидани тухлите , гипса откъде е купен .Та момчета и момичета при социализма системата беше социална ( за ГЕРБ феновете - Народна ), при Демокрацията системата е Капитална ( за ГЕРБ )ЦЕНЗ

46

недухащ

преди 12 години

а хигиената как е гарантирана там на мундщука дето се надува?? че преди туй може да са духали 100 *** мръсни..пък и който и да е..еднократен мундщук за духане ли е?? питам,шото никога не съм духал,хахххах..за късмет и кеф!!

45

зъл

преди 12 години

Хи-хи-хи я гледай ти тук имало трима *** милиционери дет им се ще са стане така, както го измислили тиквите над тях :))). Сори мильовци, първо променете закона, а после. Обаче закона няма как да го промените, така че ще духате супата :))). Аз на некви милиционерски самоделки и разните там шашми с памучета със спирт и т.н , а после въпроси "кво ще правим" не се връзвам :))). Кат ме спираш трябва да има за какво. Ако няма си е опит за рекет. За това като такива тарикати ме спрат и твърдят, че съм пил няма проблем да дам кръвна проба, но после жалба, връщане на паричките (ей тъй за адет да не се учат) и писане на един куп обяснения. Като искат от мен да спазват закона, да го спазват и мильовците.

44

от Хага

преди 12 години

за сметка на това цял един народ духа от десетилетия на извергите най-горе,които -о,небеса-че и избира,че и търпи,че и гласува за тях цял живот!какви ти тука детайли,дреболии и орнаментики??мани,бегай!!абе що ли се моря..дерзайте както си знаете..това което си направите и Господ не може да ви направи! бай бай ви от Хага,Холандия!!:-))

43

Анонимен

преди 12 години

Е,духането няма нищо общо с фелациото,но елементарните хора точно с това го свързват а редактора сигурно е преценил,че е много сложно да напише заглавието "1000 лева глоба, ако откажеш ПРОБА на дрегера",но нали трябва да става евтин и долнопробен "джумбуш"...От коя паланка си бе редакторе?(викам ти редактор оти не ти знам името)...

42

xxxxx

преди 12 години

Малко е наказанието,трябваше да е поне 3000 лв и 5 год.лишаване от книжка ако не искат да дават проба пияниците!!!!Пак недовършена работа!!!!!! Какво са 1000 лв. и 18 мес.лишаване - нищо.

41

Анонимен

преди 12 години

Духането му е майката

40

зъл

преди 12 години

Да, бе да, айде да видя как ще стане номера :). *** милиционерски глупости. Не съм длъжен да се подлагам на каквито и да е изследвания извън здравно заведение, така че да духат супата. Аз не съм касичка. Като някой *** катаджия реши, че съм употребил алкохол ще отида на кръвна проба, а като тя е отрицателна да се стяга и да сяда да пише една кофа мастило защо така е решил, за какво изобщо ме е спрял и т.н. А, разбира се ще ми върне и парите за изследване :)

39

Анонимен

преди 12 години

Всичко, което разбрах е че много жени карали пияни и ако откажели да духат, ще ги глобяват по 1000 лв.

38

Анонимен

преди 12 години

Заглавието на статията красноречиво говори за интелекта на този, който я е написал!

37

до 33

преди 12 години

Чл. 174, ал. 3lex.bg/laws/ldoc/2134649345

36

до 33

преди 12 години

Сладур, 1во името на града е "Страсбург". Ти си бягай там в СтрасТбург. Второ, всезнайко- направи си справка в ЗДП, чл. 174, ал. 3. Елементарно изчитане на този член ще ти помогне да осмислиш, че НЯМА НИКАКВА ПРОМЯНА в закона, а просто така са решили директорите на КАТ, именно- в закона е казано глоба 500-1000лв. (която се налага от директора) да налагат 1000лв.. Същото важи и за наказанието лишаване от право на управление на МПС.