171

Анонимен

преди 12 години

Българското висше е губене на време и възможно най-лошата инвестиция. Двама сина имам с висше образование - единият барман в Гърция, другият строител в Германия. Защо учиха?

170

ХА

преди 12 години

Сигурно 30% си работят по специалността в Бг и не само защото са мързеливи ,а защото няма работа за всички по специалността.Напоследък се навъдиха всякакви измислени специалности и какво ще работят всички тези хора ? Увеличават бройките всяка година ,а работата намалява , изобщо всичко е несинхронизирано максимално тъпо.Да имаше някаква логика ,а то ...

169

До 169

преди 12 години

Зорът на ЕС е че изостава от САЩ и Япония, защото престижа на инженерната професия яко намаля за сметка на икономисти, финансисти, адвокати ( у нас също има такава тенденция) И тоя зор ще доведе до това че ЕС ще започне да търси резултати за парите за образование и студентски програми които са давани под различни форми на държави като нашата. И тогава пак ще берем много срам!

168

DUBLIN

преди 12 години

Malko li sa vi-ni6to vie i bez tova tam vsi4ki ste kapatsiteti i znaete i mojete vsi4ko,ne vi trqbvat pove4e,a i kato sloji6 i tezi vis6isti s KUPENITE diplomi i 100 nqma da ostanat....xak da vi e.

167

мен

преди 12 години

Като са наредили от Брюксел, после да вземат завършилите на работа там! Щом сега не достигат 40%, откъде ще дойдат после? ПРЕДЛАГАМ два варианта:1. ВСИЧКИ АБИТУРИЕНТИ ДО ЕДИН ТУТАКСИ ДА БЪДАТ РАЗПРЕДЕЛЯНИ ПО УНИВЕРСИТЕТИТЕ. Ама, няма не искам, няма недей!2. ВСИЧКИ НЕОБРАЗОВАНИ ***, ПРОПУСНАЛИ УЧИЛИЩЕТО, ДА БЪДАТ ВКАРАНИ ПОД СТРОЙ ПО МАХАЛИ В УНИВЕРСИТЕТИТЕ. Ама ,няма не искам, няма недей!

166

of

преди 12 години

Значи от 2011 до 2012 с 40% повече.....доообре за една година съм навит да стана висшист.

165

Анонимен

преди 12 години

Производството на вишисти е начин за създаване работа за преподаватели. То всичките професири, на света, не могат да стъпят на малкото пръстче на нефишиста Стив Джобс, лека му пръст! Великите открития, не за заслуга на образоваността, а даденост "с висше". Ярки примери нашите Ванга и Слава Севрикова

164

питанка

преди 12 години

Е, че като съм вишист, та какво?!Гледам други разни среднисти, че и без образование по - добре си живеят от мен.Какъв им е зора на ЕС?!

163

Атака

преди 12 години

С толкоз много *** - още по-малко ще стават!

162

Анонимен

преди 12 години

Мога да кажа ,че трябва да се заложи на качеството не на количеството. Какъв е смисъла да излизат 10 000 прависти и икономисти от които реално качествените от тях да не наброяват 1000?! Да не говорим за инженерните специалности, там кадрите които излизат са или слабо подготвени или на светлинни години от актуалното към момента.

161

ГЕРБер

преди 12 години

Една държава може да стане богата, ако е съставена от богати и образовани хора.Ясно е, че комунистите са на друго мнение.;)

160

Анонимен

преди 12 години

Решението е много лесно:1. премахване на основното образование.2. Диплома за средно да се дава още в четвърти клас, така и за *** няма да има дискриминация, щото всичкото *** ще е образовано (поне на хартия, но на статистиката това и трябва - документ, а не самата реалност)3. Всеки завършил 8ми клас - веднага диплома за висше. Така и политическите ни лидери ще са вишисти и няма да е необходимо да купуват фалшиви дипломи - ще си имат истински.

159

horus

преди 12 години

Миро, за това че най-кадърните ни и добри специалисти за зад граница и България е най - бедната страна в ЕС, благодари горещо на Българската Армия! В Афганистан и Ирак има достатъчно "високо квалифицирани специалисти" които са ценни за правителството. Щото "пазят" ката ден страната ! Че нали тъкмо нашите военни бяха казали да се закрият университетите и да се преустроят на казарми !

158

Анонимен

преди 12 години

*** с вишу ахахахахаххаха

157

Нестрадамус

преди 12 години

Да не би да има сбирка на дървени философи тук.....

156

Миро

преди 12 години

Вишисти има бол, ама повечето от тях не са в България. За което трябва да благодарим на всикчи родолюбци и патриоти от БСП, СДС, ДПС, царчетата и донякъде ГЕРБ. Може буи пропускам някой, да на не ми се срдят пропуснатите. Всички Ви споменавам и майките Ви и родата Ви. Всеки народ си заслужава управниците!

155

Анонимен

преди 12 години

Истаната е че по голямата част от Българските вишисти не работят по специалността си, по една или друга причина!

154

Анонимен

преди 12 години

И ПАРИТЕ СА НИ МАЛКО, НО БРЮКСЕЛ НЕ ОБЕЛВА ДУМА ПО ВЪПРОСА!!!

153

някой

преди 12 години

До: номер 144Като чета това което си написал, направо ми иде да си хвана шапката и ... да ида някъде в Балкана да паса овце!Ние сме учили горе-долу по едно и също време. Защото аз също съм учил до 1989 г.И нас ни брояха като ученици. Но същия тоя доцент който най-много ни броеше, даже като старшина в казармата, ни преподаваше едни лекции които искаше да ги назубрим буквално визуално - като да ги снимаме с цифров фотоапарат. А да не говорим че имахме история на БКП, научен комунизъм и т.н.

152

Анонимен

преди 12 години

Май трябва да си смениш името на НЕстрадамус ;) Хич не съм зле даже, доста хора биха убивали да са на моето място :) Дебели са ти пръстите и не си успял да напишеш 15, бутнал си и 4-ката без дори да обърнеш внимание, май съм по голям нострадамус от тебе :D