55

Хайдут Петко

преди 12 години

Аз пък намерих златен вибратор от 5ти век...С удоволствие ще го завра в лакомите *** на всички иманяри, *** и несретници в България!

54

Анонимен

преди 12 години

На българина му дай само да се оплаква и да чака някоя далавера...Тръгнали да защитавам иманяри, които в чужбина стоят в затвора! Затова България е ***, заради мат'ряла, от който не става и *** за зеле и само чака наготово!

53

:))

преди 12 години

намирисва ми тая работа .........

52

Д-р Икономов

преди 12 години

В интерес на научната истина ВЪЛЧИТРЪНСКО а не Вълчедръмско златно съкровище !!!Изключително противна грешка !!!

51

Обективен

преди 12 години

Гърнето със злато обаче отиде в музея, вместо да бъде изнесено зад граница от иманярска мафия. Преди ден полицаи открили в дома на 41-годишния Р.Т. ценните находки, които той пазел в една от стаите си.__________________________________________________Даааа...Много му е грамотата даже...Това, че е безработен, не го прави беден. Всички иманяри на практика са безработни, но доста от тях живеят в такъв лукс, че вие, които ги защитавате, трябва да си проскубете косите от яд...

50

Анонимен

преди 12 години

Черепа ще си попълни колекцията, а на вас пак ще ви пробутат, да гледате ментета

49

Реалист

преди 12 години

Айде сега онеправдан бил човека :-)) Не знаете за какво става въпрос, а вече го оплакахте. Как се намира съкровище? Кой ходи с металотърсачи из гората? 100% гореспоменатият господин е иманяр, просто след като са го хванали е предпочел да "дари" съкровището, вместо да го съдят и да лежи в затвора! Дали са му една грамота, колкото да не е без нищо и това е! Пари трябвало да му дадат, глупости :-)) В чужбина ако те хванат с подобно съкровище не грамота, ами доста годинки в затвора ще получиш!

48

до 12

преди 12 години

Какво означава "незаконно притежаван металотърсач" бе? Как може да си купуваш свободно металотърсач и да нямаш право да го притежаваш? Значи купуваш го, ама не е твой, така ли? Или е твой, ама незаконен? Ходи се заври некъде бе!

47

До всички...

преди 12 години

... които се смайват от факта, че човекът е получил грамота в рамка за 10 лв. Да не бъдем алчни, моля ви... все пак е получил и ОФИЦИАЛНА благодарност - все пак можеше и да е неофициална...Срамота! Правиш добро, а с какво ти се отплащат. Ако не беше съвестен човечеца и ги беше вкарал на черния пазар, щеше да си живее добре сега... не с официална благодарност и грамота!

46

Анонимен

преди 12 години

Браво!Сега ще си нахрани децата с благодарствената грамота, ще си спретне една манджичка, за чудо и приказ!Чобанов, ***, дай на човека полагаемото или господаря ти Божков, пак иска да получи намереното без пари?

45

читател

преди 12 години

До 42 а.к.а. Някой:Че безплатна храна не си видял е ясно, но ми е много интересно, чинията нахрани ли те?!

44

?????????

преди 12 години

Поговорката "във вода гази жаден ходи " е типичния пример,затова как в България постояно се откриват съкровища за милиони но всъшност какво печели страната ни с тази придобивка??В другите държави от един камък с табела 5-6 век правят пари от него,а тук какво става.Какви приходи се отчитат,когато тези експонати се изнасят в чуждите държави с години и кой би гарантирал, че 100 % от тези находки в действителност съществуват в наличност , а не се водят само на хартия????

43

читател

преди 12 години

Цитат от 24 часа:"Вчера Росен Тодоров, получи от шефката на свищовския музей Ивелина Иванова дарителско свидетелство. Той се отказал от законовата възможност да вземе 10% от стойността на предаденото, казаха от музея. Оставил го безвъзмездно на родния си град."Поствам го, щото аз също се зачудих не е ли редно и парична награда да получи, ама го на, отказал се - какво, защо и как не се посочва.

42

sz

преди 12 години

Вълчитрънското е по известно, но има и Вълчедръмско. Не е ясно кое са имали в предвид и двете населени места са сравнително далече от Свищов.

41

Някой

преди 12 години

Аз преди години намерих една част от керамична чиния . Много добре изрисувана и доста запазена . Отидох до музея да попитам дали е антика .. казаха ми , че е от 200-та година . След това ми казаха "Аре зимай тея 20 лева и я оставяй ... " . Е аз си я задържах стои си вкъщи и мисля ,че направих правилния избор .. за 20 лв. може да отиде си купи некоя китайска джаджа от битака .Това е чиста подигравка . По-надолу някой каза че парите не били всичко . Да ама аз до сега безплатна храна не съм видял.

40

Анонимен

преди 12 години

Не ви харесва идеята, че няма художествена стойност? :)) Според вас не всеки може да огъне парче тел в тази форма, така ли? Или са единствените в света подобни накити?

39

Стефка

преди 12 години

Браво на този човек.Направил е най-доброто възможнно нещо.За какво са му иначе-да си ги пази във витрината в хола!Друг е въпроса,че можеше да бъдат по щедри с човека за да има и други такива,въпрели,че не би трябвало историята ни да се заплаща!

38

Анонимен

преди 12 години

И честно казано, това на снимката не може да има кой знае колко голяма художествена стойност, по-скоро струва малко повече от материала, от който е направено. 1,5 млн. юро, май асс...

37

Анонимен

преди 12 години

Опитах да намеря цитираното от авторите "прочуто вълчедръмско съкровище", но такова липса - има "вълчитрънско". Аз не съм компетентен и може би греша нещо, или авторите на статията?---------------------- E, "вълчеДРЪМСКО" звучи някак си по-интелигентно, не е толкова селско...

36

Air

преди 12 години

Ох,ох...смях и жал ме хвана едновременно.намерил човека съкровище за милиони,а му дават хартийки в рамка.Човека трябва семейство да храни.Дайте му поне 50 000-100 000 лева.Грамоти не ядем.