168

ШЕРЛОК ХОЛМС

преди 12 години

Колко е просто ....Уотсън!Българите вече не гласуват за 20 годишните ....разбойници ,и за това новият електорат са .......РОМИТЕ!

167

Ибрикчи Ага

преди 12 години

Не каза все пак ,как плащат кривоносите за майцепродавството......

166

от 166

преди 12 години

Пропуснах да поздравя авторката- готова сте за голямата и отговорна политика, моля, кандидатирайте се!

165

Продължение от опит

преди 12 години

... и ти сама да си ги направиш, аз ще ти кажа как, но просто нямам време да правя в такива количестава" (моето семейство са високо платени специалисти и домашната зимнина е по-скоро хоби на майка ми, което практикува заради семейните рецепти и традиция). А *** направо изпадна в несвяст: Ама как аз да ги правя, не мога, нямаш ли нещо друго да ми дадеш да не е зимнина? След този отговор на майка ми и мина цялата благотворителност от типа "Майка Тереза".

164

Опит

преди 12 години

Преди години имахме едно *** семейство на "изхранване" при нас. *** бременна и с още 5 чаавета всяка събота идваше да обискира контейнерите в квартала. Понеже ние имаме ужасно много дрехи, книги, обувки и др. такива решихме с майка ми да подарим дрешки за нея и децата и за мъжа й, както и обувки, играчки и храна. *** свикна така и един ден (през лятото) майка ми и каза: Слушай сега искаш ли ние да ти доставим продукти, буркани, капачки и всичко необходимо за зимнина....

163

до авторката

преди 12 години

Как по- точно, като член на това общество, трябва да бъда отговорен за бездомните деца? Може би , като зарежа своите, за да гледам чуждите? Тогава пък, някой друг ще поеме отговорност за моите и всичко ще е наред! А отговорността на дамата се изчерпва със статийката...

162

До Ира

преди 12 години

Ама са я прилагали. И то не само върху мен. Преди 1989 г. на много хора беше отказан шанс за много неща, заради производът им. Така, че може и да не е честно, но ако не си роден в плат и със синя кръв трябва да се бориш за да постигнеш нещо в живота. След като милиони хора го правят всеки ден, кажи ми, защо това семейство да не може? А, да въпросът е, че НЕ ЖЕЛАЯТ! По-лесно е някак да чакаш на готово!

161

До Ира

преди 12 години

Ира, излез от "матрицата". Програмният код на живота е различен.

160

Анонимен

преди 12 години

Виж, Ира от самото си раждане тези деца са предопределени за бъдещи престъпници! Жалко е, че го казвам, но е така. Защото децата взимат пример от родителите си. И след като виждат как майка им и баща им пият по цял ден и чакат на готово как мислиш дали и те няма да правят същото един ден? Гарантирано! Така, че децата на безотговорните родители стават безотговорни възрастни, а прости ми, но няма как да ми е мъчно за един бъдеш лентяй! Може и да не е честно, но е така.

159

до 157

преди 12 години

Не, не сме ние държавата. Народът е обществото, държавата е друго понятие. Държавата са шепа хора, които трябва да имат грижата и отговорността за обществото. Не в смисъл да се грижи за него, а да му осигурява УСЛОВИЯ то да си поеме грижата. Аз си спомням такива времена.

158

Ира до 102

преди 12 години

"Връската е, че безотговорните родители на тези деца са като тоя! -> Така, че как да съчуствам на тези деца."По твоята логика децата са ВИНОВНИ за грешките на родители те си. Не ти пожелавам някой да приложи върху теб тази логика!

157

Ира до 103

преди 12 години

"Проблемът е, че децата им НЕ искат да получат образование."Не! Проблемът е, че родителите не са санкционирани, че не пращат децата си на училище! Не знам какво е наказанието за това деяние, но го има (просто не ме е интересувало). Самото дете не може да е виновно - познавам не едно "българче", което едвам завършва 8ми клас, защото не му се учи. Сигурно и при циганчетата ще има такива. Но това не означава, че всички са такива!

156

Ира до Ибрикчи Ага

преди 12 години

Прав си - плаща ми се да пиша. Но програмен код, защото съм програмист!Съжалявам, че позиция като моята според теб може единствено да бъде купена... Жал ми е за теб!

155

...

преди 12 години

Сидеров, Волен.... Добре храни този човек себе си и семейството си с вашата омраза, добре организирана и канализирана от други като него. Някой нарече расизъма бомба със закъснител". И е прав, много е прав. Но кой е заложил бомбата? А когато тази бомба избухне(а тя ще избухне рано или късно, защото бомбите се залагат с тази цел), има ли гаранция, че няма да умре твоето дете, българино? Кого ще обвинявате тогава, мили и неразумни сънародници?

154

до 155

преди 12 години

А кой е ....държавата ,не сме ли ние самите ?Въпросът е,.. защо позволяваме това да се случва ......?Сами сме си загърбили държавата ,вината си е наша !

153

....135

преди 12 години

"Виновни са тези ,които ги изоставят"......А ние защо им позволяваме да ги изоставят?

152

галактика

преди 12 години

В репортаж от Англия едно момче каза *Преди имахме клубове, където се събирахме, премахнаха клубовете и ние останахме на улицата. Няма работа, няма грижи от страна на държавата и ето го резултата...* Защо припомням това - защото държавата е отговорна повече от обществото за поведението на хората. Всеки трябва да има работа, на всеки трябва да е осигурен нормален живот, а той от своя страна трябва да отговаря към държавата със същото - с отговорност и нормално поведение.

151

НАЛИ!

преди 12 години

Българите присвоиха манталитета на *** ,с една дума ,*** интегрираха българите ,а не обратното ......лъжи ,търгаш,далавера и ....нищо градивно!

150

Защото до защо

преди 12 години

Защото официално след преброяването, неграмотните роми бяха 10 (ДЕСЕТ)%!!!!!!!!За какво говорим изобщо? Няма такава порнография и такъв цирк като България... Да ни изхвърлят от тоя евросъюз, че ми се повръща!

149

papi

преди 12 години

Драга Ралица, доста често пишете за проблеми, които са и моя болка. Искам да кажа, че жертви на държавното безхаберие и некомпетентност сме всички ние. И всеки го усеща, когато опре до държавни "услуги". Аз съм от хората, които се борят с това - подавам жалби, търся си правата, искам информация, участвам в протести... И нямам никаква вина за тези деца. Което не значи, че не правя каквото мога за тези, без родителите. (Както и за бездомните кучета ;-)) Ако сме повече, ще променим държавата, нали?