13

Анонимен

преди 13 години

Никъде на етикета няма да посочат, че когато правят шунка от парчета месо, слагат т. нар. лепило за месо, което всъщност е глутенизиращ ензим. На етикета на голяма опаковка от този прах има символ токсично.Ефектът е повече от очевиден - заблуда на обикновения човек, че купува цяло парче месо, а всъшност му продават изрезки, старателно залепени.

12

Мнение

преди 13 години

Да пишат етикетите с 2 пункта големина, да видим как ще се разчитат. И сега на повечето ти трябва микроскоп.

11

Реалист

преди 13 години

Първото, което трябва да се направи, за да се четат етикетите, е надписите по тях да са с достатъчна големина на буквите и с ясен шрифт и фон, за да могат да бъдат прочетени и от хора с влошено зрение, каквито са повечето от полочината българи. Чак после може да се мисли дали се разбира, какво пише на тях.

10

Томас

преди 13 години

неграмотността е голяма

9

Факт

преди 13 години

Трябва да си много наивен, за да очакваш съдържанието да отговаря на етикета!!! Та, има ли смисъл да с четат етикети?

8

mery

преди 13 години

Моите домашни, много се нервят когато пазарят с мен, защото чета етикетите и ситните буквички в брошурите с промоциите! Днес се бяха въодушевили от цената на Тракийската наденица в брошурата на Рода - охладих страстите им като прочетох дребните надписи /60% конско месо и 40% свинско/! ЧЕТЕТЕ дребните буквички!!

7

Анонимен

преди 13 години

Хранителните вериги, които се навъдиха в последните години са едни от най-посредствените на родните си места. Те за това намират почва у нас. За нас те изглеждат лукс. При управлението на Костов, за първи път стъпва в България "Метро". Тогава според конституцията и европейското право, всяка хранителна верига инвеститор може да продава 49% чужди за стрънъ стоки и 51% е задължително да са местно производство. Идете в Лидъл и вижте колка от стоките са български. Този закон бе потъпкан безкруполно

6

Анонимен

преди 13 години

какви етикети,аз като знам какви *** взимат на работа във фирмите производители,въобще им нямам вярана *** вяра нямам

5

Dundy

преди 13 години

А къде е държавата да контролира какво се слага в храните?Предполагам не се очаква от мен да ходя на магазин със списък на всички Е-та и да запиша висше Химия?

4

Нали това е целта?

преди 13 години

Нормално, след 10-20 години вече въобще няма да има можещи да четат.

3

Анонимен

преди 13 години

Производителите на това разчитат.- Има хора, които не могат да ги прочетат- Има хора, които не разбират като ги прочетат- Има хора, които са зомбирани и дори да могат горните две, не им пука какво става в организма им.- Има хора, които разбират и разчитат етикетите, и като видат опасни Е-та връщат стоката.

2

Анонимен

преди 13 години

"Водещ при покупката е срокът на годност, следван от цената"пуснете на 2лв сирене без срок на годност и тогава пак ще си говорим.

1

Анонимен

преди 13 години

ТО НА ЕТИКЕТА ПИШЕ ДА НЕ ПИПАТ НИАНДЕРТАЛЦИ ТЕ ХОДЯТ ПИПАТ ХАХА