40

Тони

преди 12 години

Страхувам се, че в България евтаназията ще се превърне в средство за отърваване от бедните пациенти. Лечението ще бъде за богатите, а на тежко болните и бедни ще им се внушава (което за един отчаян човек е много лесно) да поискат евтаназия. Всичко, което в други страни работи, но в България се изкривява и изражда.

39

Анонимен

преди 12 години

Самоубийството е начинът един човек да каже на Бог: Не можеш да ме уволниш, защото аз напускам!

38

Темерут

преди 12 години

А, и "убития", 29 го е казал, както си трябва, точно и право в очите! С това келяво здравеопазване, всички онкоболни ще трябва да се подложат на евтаназия!

37

Темерут

преди 12 години

Еее, онбаши! По-полека, бре! Никой не е против избора! Ако, човек сам си избере евтаназия, с ясното съзнание, че това иска! Казах, ок... всичко е наред тогава! Ама, тук в нашата татковина, колко такива случаи ще има? И, колко ще са тези със осезаемата намеса на лекари, и роднини?

36

Темерут

преди 12 години

Вместо да обсъждаме за и против евтаназията, по-добре да стискаме палци да открият лечение за рака, не мислите ли? Всъщност рака, се получава от бъг в ДНК-то, та мисля си работа на генните инженери ще е това, да ни отърват от тая чума, рака...

35

онбашията

преди 12 години

човек можело да се изкуши и да прибегне до евтаназия,а след месец да открият лекарство. може, вярно е, ще се преебе здраво. е, ами нека хуманистката *** прояви воля като им дойде времето и не се поддават на изкушението. аз обаче не искам някой *** да ми казва кое е добре за мене. не искам и НЕ *** да ми казва кое е добре. а когато не само ми казва, а ми го и НАЛАГА, е тогава тоя човек трябва да бъде убит. няма по-вредителска *** от идеалистите налагащи представата си за добро.

34

Х

преди 12 години

Не!

33

Темерут

преди 12 години

Водно конче :))) Мнението ти е фундаментално погрешно, човека е човек, кучето и котката са домашни любимци, понастоящем лишени от правото си на избор, още откакто сме ги взели за отглеждане в къщи!

32

Анонимен

преди 12 години

абе тая новина пуснала крака и се разхожда да го ***

31

водно конче

преди 12 години

Когато любящи стопани приспиват неизлечимо болното си куче, се говори за "хуманност". Какво значи хуманност? Човещина. Защо я показваме към любимите си кучета и котки, но я забраняваме на любимите си хора, които също не искаме да се мъчат?

30

MURDOC

преди 12 години

Човека е лицемерно и страхливо животно . Законите сме си ги създали не за да има ред ,а за успокоение на съвестта . За това сме създали и бог за да се успокоим, че живота има по висш смисъл . Ако някой болен от рак реши да се самоубие - нека го стори, никой не може да го съди ,това си е негов избор .

29

убития

преди 12 години

Евтаназията не е за страна като България. Тя се прилага само в държави с много напреднала медицина, където нищо не може да помогне на болния. С нашето ниво на здравеопазване всеки втори онкоболен трябва да се подложи на евтаназия, щото медицината ни е на такова ниво. Едни работници с леки облъчвания не можем да третираме сами и трябва да ги пращаме във Франция, пък вече за евтаназия сме готови. На гол тумбак - чифте пищови.

28

чудо

преди 12 години

Животът е ЧУДО, МАГИЯ- не ни е дадено да разберем!!!!!Затова по-добре да имаме търпение и добрина да помагаме на болния и да го насърчаваме да живее!!!!ЖИВ, ТОЙ ДАЖЕ САМО С ЕДИН ПОГЛЕД Е ПО-ПОЛЕЗЕН НА другите!!!!!!

27

Онанимен

преди 12 години

Още с раждането на всеки един от нас, ние получаваме възможността да правим избор. Нашият избор ръководи нашият живот. Всеки трябва да има право да завърши живота си, така, както е избрал. Ако това е решение на дадения човек, без значение как би изглеждало за морала, ние трябва да се съобразим с избора му.

26

Анонимен

преди 12 години

Без закони обаче може ли да съществува обществото такова каквото го познаваме!? Въпрос на личен избор е, но трябва да е уредено законодателно - иначе как да стане!?

25

Оня

преди 12 години

Това е личен избор, а не законодателство!

24

alis

преди 12 години

mnogo hora se ma4at uzasno i iskat da urat po-skoro,tova e savsem normalno,i nikoi ne go pravi za da se otarve ot grizite za nyakoi si tam!

23

Елена

преди 12 години

До 22Да, добре, така е. Ти, ако обичаш болния - не те боли душата ли?! Защо да мъчиш всички? Това е негов избор - да живее или да умре! Твоят избор да го подкрепиш или не.

22

Темерут

преди 12 години

Всъщност, прилагайки евтаназията, ние не бихме помогнали пряко на болния! Бихме помогнали на себе си, освобождавайки се от задължението да се грижим за него! Ха, сега ме плюйте колкото си искате!

21

боян

преди 12 години

кримену, убичъм тъ ***