69

Алберт Айнщайн

преди 12 години

Само кретеноидни *** могат да плюят по БАН. И само това ще ви напиша!

68

Анонимен

преди 12 години

Не на БАН.

67

Анонимен

преди 12 години

Кога най-накрая ще се спре хранилката на тези търтеи?БАН трябва да се закрие колкото се може по-скоро!Който иска да се занимава с наука, да отиде в университетите да преподава и да развива научна дейност там.Станеш ли на 67г-задължително в пенсия, за да се даде възможност на младите да се развиват.

66

ученЪ

преди 12 години

Каква наука от тия смешници, бе???? 99% клатикурци - с какво БАН е подобрил живота на българите, икономиката, обществото в последните 20 г ????? За какво да ги издържаме ние - като има добри учени - кандидатстват за конкретни проекти с конкретна цел, и ако я постигнат получават пак субсидия, ако не - да копат картофи

65

Анонимен

преди 12 години

Без наука няма сполука. Народът го е казал.

64

проф. Клатимъдев

преди 12 години

Много работим във Бан , чак хемороиди ме хванаха . Ще ни трябват пари и за климатици защото е много жега и на следобедната дрямка се потим .

63

aaa

преди 12 години

А университетите като вземат 10 пъти по-голяма субсидия на кого са нужни. Нито наука правят, нито обучението им е на ниво. Да резнат университетите наполовина!

62

Анонимен

преди 12 години

Четата на Гоце и тя пари иска.Да се закрива Бан и то по-скоро.

61

Геле

преди 12 години

Ревнаха за пари "феодалните старци"

60

ако излъжат, ще....

преди 12 години

Никому ненужна и неполезна псевдонаука. Огромна империя, религиозна структура, като *** крадящ парите, средствата на хората. Неспособна на свободния пазар да остойности своята полезност, затова и огромна армия(6700 ч.), платени (на заплата) манипулатори "умно доказват" доказват своята полезност, нужност. Трябва да излъжат, че са нужни, за да могат да откраднат пари от други много по-нужни нужди. Затова от които крадат е "глупав", а този, които краде чужди пари "умен".

59

Анонимен

преди 12 години

На самофинансиране трябва да ги оставят тези лентяи, не да им дават още пари

58

ввв

преди 12 години

Отива към 9 ч в института да се разпише и в 12 вече си дреме у дома член -***..а.

57

:)

преди 12 години

За пример мога да ти посоча първо CNRS France(Centre national de la recherche scientifique). Оттам нататък се разрови сам ще намериш и други. Бюджета на БАН е смехотворен в сравнение със съвременна научна академия. Там има много проблеми и трябва да се правят реформи, но въпреки това факта че има постижения и публикации е учудващ и това се случва не блгаодарение на държавата, а благодарение на междурнародно сътрудничество.( за справка сайт-а на БАН).

56

До Левски

преди 12 години

През 1869 г е основано Българското книжовно дружество. На 13 февруари 1911 Българското книжовно дружество е преименувано на Българска академия на науките (БАН).На 31 януари 1947г. БАН се преобразува по съветски образец.

55

Анонимен

преди 12 години

Ей много простотия,много дрънканици.Не ви ли е неудобно така да плюете хора които поне могат да мислят,за разлика от вас.Бюджета на полицията за подслушване е по голям от бюджета на БАН.Засрамете се.Джиповете които карате не са измислени и конструирани от магазинери с ланци.

54

Анонимен

преди 12 години

хайде де дадеш пример...

53

Калин

преди 12 години

БАН е създадена като общност от учени .. а не някакво сборище на шуробаджанаци, преписвачи от съветски!!!Институтите на БАН, към министерствата!!!Това е реформа .. останалото е грабеж, шментене и помиярщина!!

52

:)

преди 12 години

Разбирачите , които виждали по света как се работи ... Много държави в европа си имат академия на науките. Наука се прави не само в университетите. За мизерното състояние на БАН постиженията са направо феноменални при положение че имат съвместна работа със западни лаборатории. Всяка силна държава дава пари за академията си. За вас е по - добре да ги откраднат мутрите? Колко мерцедеса си купиха служителите в БАН?

51

Бизнесмен

преди 12 години

Хайде да не го закриват БАН, че на жена ми половината рода са разни ст.н.с., к.ф.н., к.т.н и т.н. и ще ми ревнат да ги назначавам при мен, а пък *** за зеле нестава от тях.

50

работещ

преди 12 години

Не 110 мил. лв., ами шут в *** трябва за ненаситните комунисти от БАН. Уволнение на всички над 30 г. ДО ЕДИН! ВЕДНАГА! И, ако обичат, да не ми се пряват на учени, защото са 80% червени селяни, който освен пари да взимат, друго не знаят. Имам познати сред "елитните учени" в БАН - съветски възпитаници, не ми се говори. УВОЛНЕНИЕ, ДО ЕДИН! ВЕДНАГА!