194

акуд

преди 12 години

Георги Божинов от левицата. много ясно ,че досега не са правени подобни проучвания. кои да ги направи .рУСНАЦИТЕ ЛИ???? ми то се иска знания и техника. П.С. на разбирачите по рускознание да кажада не ме изморяваите излишно с глупости колко са отворени руснаците, знаем ги достатъчно добре имат калашник, атомна бомба, гаЗ, водка понякога и мноо ненаситни жени и пияни мужичи,

193

Анонимен

преди 12 години

Shewron sa Evei i towa ve4e e signal da se vnimava kakvo kopat. zastoto ste pusnat u dupkata nekoia evreiska bumaga i ste kazat na sutrinta ce sa otkril staro evreiko grobiste , ne eto i hartiika namerihme, ste kazat -ot koeto sledva 4e Bulgarite sa zagrabili suverenni evreiski parceliii.kakto e izvestno tam deto sa pogrebani evrei vinagi ima shistov gaz koi im izti4a pri razlaganeto ot gaza

192

до 176

преди 12 години

Може би това е цялата идея на добива на шистовия газ - да съкрати *** на земята... но и з адругите няма да е приятно, щото тези химикали не се разграждат в природата :)

191

ВМРО

преди 12 години

На тъмно са проведени преговорите за добив на шистов газ в района на Нови пазар, без никой действително да уведоми местното население за технологията и опасностите. Това заявиха днес в пресконференция общинските съветници от Шумен и Нови Пазар Светозар Петков и Цветалин Янев. Двамата са представители на ВМРО. В пресконференцията участва и регионалният координатор на ВМРО за североизточна България Стефан Соколов.ВМРО ще организират протести в Нови пазар, ако не се получи яснота по въпроса. Ще бъде внесено официално питане до кмета на община Нови пазар и до правителството за предстоящите проучвания и сондажи, както и за възможните последствия.От въпросните 30 милиона евро, които държавата трябва да получи от компанията "Шеврон", нито лев няма да дойде в община Нови пазар, алармираха общинските съветници. Дори не се знае къде ще са сондажите, негодуват от ВМРО.Технологията за добив на шистов газ е много опасна интервенция спрямо природата, а това у нас сега не се говори. Тази технология носи много опасности и за хората, заяви пък заместник-председателят на ВМРО Костадин Костадинов.Шистов газ се добива едва на няколко места в света, при това пустинни райони, поясни Костадинов. Евентуален добив на шистов газ в населен район би довел до отравяне на водоизточниците. Технологията включва и предизвикването на контролирани трусове без гаранция, че няма да бъдат предизвикани и земетресения, допълни Костадин Костадинов и заяви, че в този случай българското правителство отново се държи като колониална администрация.Тема на пресконференцията беше и готвеното демонтиране на жп линията Каспичан-Нови пазар. От ВМРО заплашват с радикални протести, ако това се случи.

190

До 194

преди 12 години

Хау:))

189

до 191

преди 12 години

Аз съм чел доста, ама явно ти не си :))) а примера ти с Винету е смешен и поскоро е подходящ за хора като теб.

188

189

преди 12 години

Вече сме там!

187

Анонимен

преди 12 години

GasLand (2010)

186

До 187

преди 12 години

А лично попрочел ли си нещо по въпроса в детайли,но не комикса "Винету сондира за шистов газ",айде като попрочетеш(има достатъчно литература,препоръчвам ти да ползваш някой от чуждите езици които владееш,тъй като си бил вече в скандинавия) и после пак давай мнения.А за примера ти за скандинавците и българите ето ти елементарен-там като си купиш месо е месо,тук половината са някакви заместители и добавки.Така,че не сравнявай скандинавците и нас,и защо те може,а ние не.

185

Анонимен

преди 12 години

елате във фейсбук групата - ДОБИВ НА ШИСТОВ ГАЗ В БЪЛГАРИЯ - НЕ БЛАГОДАРЯ !!! да организираме протест против отравянето и унищожаването на България

184

do 185

преди 12 години

и кво ? скандинавците носат повече на шистов газ ли ???? щом тези маниаци на тема околна среда са преценили ,че може да се проучва и добива безопасно, значи наистина е така, лично съм се убедил в техната мания на тема околна среда :)

183

До Днес. Бг

преди 12 години

Можете ли да проверите всъщност колко е голяма земята на която ще се правят опитите, защото чух нещо от порядъка на 600 кв.км и че земята всъщност била на Златев!? Вярно ли е това?

182

До Iwan

преди 12 години

Ами затова се правят тези екологични оценки,щото после като почнеш да с*реш кръв,няма да ти е до скандинавците,щото едно са скандинавците,друго американците и трето българите.Вземи и попрочети техните екологични регулации и норми(има ги на английски,немски,френски,датски,норвежки,шведски,финладски в интернет) и тогава пиши пак.

181

Анонимен

преди 12 години

АХахах Ами да правиш екооценка на шистовия газ е да правиш екооценка на петролен разлив във воден басеин :) - тотална екокатастрофа. Те хората ще им се смят ако представят обективна екооценка

180

Анонимен

преди 12 години

ДО Цветан Караилиев.Ти какво печелиш от това,че Шавроните ще ни дупчат земята за която дедите ни са умирали.Какво ти дреме за печалбата на една капиталистическа компания,че ще спечели милиони.Какво ще спечели Българския народ КАЖИ>Независимост от Русия,а зависимост от Шаврон.Така ли?????

179

до 179

преди 12 години

Забравих, че непромитите герберски мозъци ("герберски мозък" разбира се е оксиморон, но ти тази дума едва ли я знаеш) не разбират английски и затова не могат да се информират за шистовия газ, а слушат това което им каже буда и компания. Сори, ако искаш ще ти помогна с инфото от доклада на американската асоциация по енергетика и това за шеврон.

178

Iwan

преди 12 години

Някой може ли да ми каже им,а ли на тоя свят добив на природни ресурси, който да не засяга в една или друга степен околната среда ?Но според мен, след като в скандинавските страни се правят проучвания за добив на шистов газ, едва ли е толкова вредно, както се опитват да ни го вменят някои псевдо еколози

177

До 176

преди 12 години

Айдее,те промитите мозъци,ако почнат да се напъват да четат ще се самооунищожат,затова си дуднят като черни станции едни и същи простотии.

176

анонимен

преди 12 години

Пикая на работните им места, дето ще бъдат за по 200-300 лв. Половин България ще бъде отровена с химикали, а народа никой не го пита. Някой гербер от рода на Лъчо Мозъка пак лапна някой комисион, а народа кучета го яли. На следващите избори ГЕРБ ще се сгромолясат така както сториха и НДСВ и тогава свят ще им се завие. Мръсни, долни, алчни ***. Така не се намери някой, който да мисли за народа, а не за лакомия си ***. Всички политици на каторга в Сибир.

175

Българин

преди 12 години

Цветан Караилиев, по-добре под диктат и здрав, отколкото "независим" и с рак на щитовидната жлеза. Има много други начини за справяне с газовия диктат (набуко, терминали), но не и подлагане на *** на една компания, чиято първа задача е собствената и печалба. Както съм против шистовия газ, така съм и против Бургас Александруполис - просто защото ИМА РИСК за природата и самите нас.