22

Анонимен

преди 12 години

20, прав си, че е езически празник и затова съм МНОГО ГОРД, че не сме оставили еврейската секта да помете всички наши празници.Накрая както виждаш дори църквата решава да прояви разбиране и да приобщи празника за свой, както е направила с много други празници, включително Великден. Или искаш да ми кажеш, че в Библията някъде пише да се празнува Великден по този начин (с яйца?) или изобщо да се празнува?"ДА" на езическите ни празници!

21

harakiri

преди 12 години

каква е тази "бяло-братска" статия?! пьлен потрес!

20

с. до 20

преди 12 години

Всеки има право да вярва в каквото иска,пич!Особено в Скандинавия е пълно с езичници,които вярват в боговете на предците си и не виждам нищо лошо в това!Тачат си корените хората!В България християнството е наложено насилствено по политически причини!Това е факт!Също така е факт,че християнството е основният фактор да запазим националната си идентичност и самосъзнание през турското робство!Но ако има хора почитащи Тангра или слънцето няма нищо лошо!Айде стига рева!

19

Анонимен

преди 12 години

Всяка религия или учение което отрича природните закони на вселената е неверно!

18

Анонимен

преди 12 години

"Затова на този ден всички очаквали с нетърпение изгрева, за да бъдат благословени от Слънцето."Това ако не е езически култ към Слънцето, здраве му кажи! Само Господ може да благославя и Той е казал да не се кланяме нито на слънцето, нито на луната, нито на звездите!

17

с.

преди 12 години

Много ми харесват спорове дали един празник е езически или христянски!Исторически факт е,че официалната църква хитро е подменила езическите празници с християнски и по този начин е приобщила хората по-лесно!Всички големи християнски празници се празнуват в дните на големите стари езически празници!Като пример ще ви дам Коледа!Смята се,че Исус е роден през лятото,но Рождество се празнува през зимата!Който има акъл знае защо!Стига сте се карали!Честито на именяците и живи и здрави!:)

16

ИТ

преди 12 години

Честито на дъщеря ми Яна ! Да са здрави всички,които намират сила и утеха в природата!

15

Килъра

преди 12 години

Еми всички българи да сме живи и здрави!

14

Анонимен

преди 12 години

Честит ден на краля Слънце!Честит ден и на магията, наречена България!Времето ще отмие фалша, предателите, и всеки, който спъва и плюва страната ни.На истинските българи - здраве и късмет!

13

яна

преди 12 години

За коментар 10 от анонимен- Еньовден не е езически празник. Православната Християнска църква го отбелязва днес като почита свети Йоан. Така че злобният ти коментар е доста неверен!!!!

12

х

преди 12 години

Днес празнуваме РАЖДАНЕТО НА ЙОАН КРЪСТИТЕЛ !!!

11

Анонимен

преди 12 години

*** народ-*** поверия!!! На 23 ЮНИ слънцето се обръщало към зимата, а в средата на ЮЛИ са горещниците-най-горещите дни от годината...

10

днес да почерпят

преди 12 години

1. Еньо Мориконе 2. Ениа3. Бате Енчо!

9

Анонимен

преди 12 години

Пак некъф езически праздник... пфу :(

8

от Габрово

преди 12 години

Елате на Етъра край Габрово ще има празненство...Честит празник на всички....

7

Анонимен

преди 12 години

На този пълен с благодат ден преди години срещнах моята голяма любов, моят съпруг. Еньо беше нашия Купидон.Честито на всички, които празнуват !

6

аноним

преди 12 години

Ако си си пуснал пералнята преди да си прочел статията пак ли е на зле/ще се разболее член от семейството/?Дано да не е истина,че ми се помрачи настроението.Ако някой знае повече за легендите моля да даде съвет.

5

асд

преди 12 години

Да ми е честито :)

4

ами

преди 12 години

Честит имен ден на всички именици!Здраве и късмет!

3

drakata

преди 12 години

До т.н Мечка гризли и Гошо *** Изпълнени със съдържание коментари, брей! Особенно вторият!