126

единн

преди 13 години

"Не сме популисти" - ами аз съм на друго мнение, ама щом си рекъл, аре твойта да е....

125

Анонимен

преди 13 години

Потреблението ще се увеличи с около 0,01%, а приходите от осигуровки - доста повече (за сметка на бизнеса). Направили сте си сметката добре, ама без кръчмаря. Вече няма кой да ви се върже на глупостите. Било "част от целенасочена политика". Смешници, кога сте водили целенасочена политика? Най - много от сутринта до обяд. После целта се прмества.Нещастници.

124

Анонимен

преди 13 години

Простия винаги си остава ***.Когато някой ревяха за вдигане на минималната заплата други се опитваха да стабилизират държавата,след що годе получена стабилност която позволява да се индексира минималната заплата същите тези *** реват че не е хубаво,щели тези във властта да взимат повече.Абе *** *** маи не знаете какво искате.

123

пенсионера

преди 13 години

Не сме популисти, отсече Младенов,а комунисти.

122

кога?

преди 13 години

кога ще ги стигнем албанците?/шъ/ни кажетели? и съ скрий че кат гледам тая маносана физиономия ми иде да си хващам багажа веднага.

121

Водния МС до 8

преди 13 години

номер 8 бъркаш брат. в Беларус най ниската заплата е 300 долара! много сме назад от Беларус

120

Анонимен

преди 13 години

95Ти си едно дупе шлякано което е трябвало да се роди 20 години по-рано за да те **е кой къде те хване а не да ми се правиш на разбирач.То и сега си отнесъл яко секс ама ти е малко.Селски неудачник!

119

Мнение

преди 13 години

Не сте популисти, вярно е. От минималнната РЗ зависят много неща. Вашите тлъсти заплати се смятат на баз мин. раб. заплата, таксата при JP-то. Да не коментираме данъците.Аз питам, колко ти е заплатата бе необръснат л**нар и колко данъци плащаш? Ще ти кажа. Заплатата ти е голяма, а данъците ти ги плащаме ние *** останали в тази дупка да ни се подиграват подобни на теб вече 22 години. Марш в дупката от където изпълзяхте да лапате. Да ви приседне дано. Всички клетви на хората ще ви стигнат.

118

до 112

преди 13 години

Моля те, не се подигравай на идола ми Фуфу.Тя просто е здрава българка. Освен това е взела хубави черти и от други етноси - да речем ромския. Крадне умело и безотказно, почти като джебчийка на Централна гара.

117

Анонимен

преди 13 години

Минималната заплата не говори за нискокволифициран тру, но значи - сива икономика, плащане под масата, избягване на задължения пред държавата, значи- мошеничество, ограбване на държавата! Щом ние го разбираме, смятяте ли , че държавата не го разбира?! И не иска да се оправи, защото "държавниците "са тези, които се облагодетелстват - получават неконтролируеми доходи.Това прехвалено правителство прави същото - запазва статуквото на сивата икономика, даже ограничава това, което мърдаше до скоро.

116

Анонимен

преди 13 години

вярно е-не сте популисти. *** сте

115

Анонимен

преди 13 години

*** УСИЛЕНО ВЪЗРАЖДА КОМУНИЗМА!Но на протите бг роби ДЕМОКРАЦИЯ И НЕ ТРЕБЕ.Те си искат да бъдат мачкани като ***.

114

Един

преди 13 години

Тежко и на държавата, щом разчита на минималната заплата за съживяване на потреблението! Мин. заплата= нискоквалифициран труд, извършен с минимални усилия за максимално време...! Това е за мен определението...И за пореден път, хората, които честно са работили /и работят!/, осигурявайки се на реалните доходи, които получават, ще бъдат излъгани! Няма да мине време и социалната и минималната пенсия ще се изравнят...И в такъв случай, защо да се осигуряваме...

113

Анонимен

преди 13 години

Ако размерът на осигуровките е причина те да не бъдат внасяни, по-добре е да бъдат намалени и да се избистри "сивата икономика", която е по традиция псевдоикономиката но гробителската управляваща каста, в повечето случаи толкова алчна, колкото и неграмотна. Трябва да се анализира там - кой е механизъмът, за да се внасят осигуровки?Трябва да научим - кой е механзмът, който позволява на всяка власт, да краде от пенсионния фонд и здравната каса!Лъжат, мръсниците, всички от всички власти!

112

до 107

преди 13 години

поне задочно сме в изхранването на Фидуся заедно ...покрай нея може само да се наслаждаваш на сянката ... по плътна е и от на вековен дъб ...

111

111

преди 13 години

ГОСПОДИН ТОТЬО, ИМАМ ЕДИН ВЪПРОС КЪМ ВАС ОТНОСНО ПЕНСИИТЕ.В КОМУНИЗМА ЛИ ЖИВЕЕМ, ЧЕ ИСКАТЕ ДА УВЕЛИЧИТЕ САМО НИСКИТЕ ПЕНСИИ?ЗНАЧИ ЗА ВАС НЯМА РАЗЛИКА ДАЛИ ОСИГУРЕНИЯ Е РАБОТИЛ 20Г ИЛИ 40 Г.ВСЕ ЕДНАКВИ ЖАЛКИ ДОХОДИ!НОЙ НЕ Е СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ, А СТРУКТУРА, КОЯТО ОПРЕДЕЛЯ ПЕНСИИТЕ ПО ДАДЕНИ ЗАКОНИ И КРИТЕРИИ. ПОПУЛИСТИ И НЕГРАМОТНИЦИ.

110

до 107

преди 13 години

Задължително е.Ти имам чувството познаваш такъв човек поне задочно.Да не сте в ръководството на ГЕРБ заедно?

109

Анонимен

преди 13 години

Към 91Първо научи граматика на българския език и тогава развявай комплексите си в мрежата! Че и политик се,пише, л**но мазно!

108

Анонимен

преди 13 години

Тотюююууууу,не само че сте ПОПУЛИСТИ ами сте и най-големите ***!Вие сте олицетворение на средностатистическият бг ***.

107

UK

преди 13 години

На специализирана трудова борса във Варна стана ясно, че работодатели от Дания, Германия и Норвегия са обявили общо 140 работни места за български инженери и IТ специалисти. Дания предлага за начинаещи 3000 евро стартова заплата, за хора с опит - 6000 до 6500 евро. Германия съответно 3700 евро за хора без опит и около 6000 евро за такива със стаж. В Норвегия стартовата заплата е 4200 евро, а за специалисти с опит - над 5200 евро. Разбира се, всеки български инженер, който знае английски или немски, веднага ще тръгне за там. Луд ли е да остане тук? Тук стартовата заплата в сектора, както се казва, е 500-700 лв. Тоест 250-350 евро - от 10 до 20 пъти по-ниска от заплатата, която предлагат в Европа. Дори да плаща там наем 1000 евро, един български инженер пак ще живее по-добре от тук. На всичкото отгоре в супермаркета там голяма част от храните и напитките са по-евтини от тук. С туристически пакет ще идва на българското или испанското море с по-малко пари, отколкото ще плаща тук като българин. С две думи резерватът България не може да задържи хората си, освен ако не тури пак изходни визи и телени мрежи по границата, както при комунизма. Как да стане така, че един образован млад човек, вишист, както му викат тука, да остане в България? Да накараш тукашните работодатели да дават 3000 евро заплата, веднага ще ти възразят, че нямат такава печалба, не продават само за износ, че да получават адекватен приход. Дали е така обаче? Наши фирми имат печалби и по 100-ина процента, докато западните работят с печалби от 7-10%. Тук никой не търси перспективни специалисти да им плащат големи заплати и да се развиват. Търсят възможно най-нископлатени и бизнесът им цели бърза и лесна печалба, с рушвети, далавери и т. н. Да, и у нас има фирми с нормална печалба от 10-ина процента годишно. Но и те не инвестират в хората. Важно е собствениците да са добре, да карат джипове, да поддържат големи къщи. И сега са го закъсали и стоварват тежестта точно върху заплатите на хората намалили са ги, съкращават ги. Е, няма кой да остане в такава държава. Езиковите гимназии произвеждат българи за износ. И вината не е в тях. И заминаващите ще се връщат от време на време при роднини, за да търпят обиди от местните. Форумите в интернет са пълни с такива към емигрантите да не давали акъл, да не се връщат, да си седят там. Онзи, които се е осмелил да избере по-добър живот, дразни този, който не смее да го промени и се примирява с тукашната свинщина.