92

sisi

преди 13 години

БРАВО ВУЧКОВ ТОЧНО ТАКА .ЧОВЕКА СИ Е МАЙТАП РАЗСМИВА НИ .ЗА НЯМА НИЩО НЕ ДАВАТ НИЩО ЗНАЧИ ЧЕ СИ Е КАПАЦИТЕТ.

91

Анонимен

преди 13 години

Достойно признание.Жалко , че ограничените чалгаджии никога няма да го разберат.

90

Анонимен

преди 13 години

ХАХАХАХА!Това виц ли е бе,Другари?

89

Анонимен

преди 13 години

Гледам и не вярвам на ушите си как е възможно да се случи това.

88

BB

преди 13 години

prostaka e nepobedim

87

Анонимен

преди 13 години

тоя нищо не заслужава само излага професорите в България

86

Анонимен

преди 13 години

Заслужава го човека!

85

ves666

преди 13 години

gotin tip no ne vseki moje da go razbere, mantaliteta e nisak.

84

bob

преди 13 години

WTF ?! rise rise up BG lion ... or just a cat

83

24 часа

преди 13 години

Проф. Юлиан Вучков - герой в книга за графомани.Телевизионният водещ е сред 25-те имена, които литературният историк Росен Тахов е включил в уникалното си изследване на графоманията у нас, наречено "Книга на гениите"...Познавач на миналото ни и майстор на съпоставянето му с настоящето, авторът е описал историите на най-прочутите български графомани от Освобождението насам. Пикантният разказ, смело почерпан от всевъзможни източници и основан на автентични свидетелства, се превръща в история на "класиците" на пустословието, които въпреки превратностите на времето не бива да бъдат забравяни....Книгата е истинска съкровищница на глупостта, защото в нея са сортирани най-крещящите алабализми на националната ни литература. Ценността на тома се подкрепя и от факта, че "гениалните" творби на графоманите са в труднодостъпни за масовия читател стари вестници и издания...

82

Аман

преди 13 години

Скъпи глупачета във форума! Защо изказвате мнение без да знаете? Заради такива като вас, да, точно като вас, които четете тези редове, БГ е на този хал! - то няма начин българинът да отдаде почит на друг българин, постигнал малко (а в някои случаи много) повече от него.

81

8-ия ден

преди 13 години

Малко от биографията и творческия път на Юлиан ВучковД-р Юлиан Димитров Вучков е български есеист, публицист, театрален, литературен и телевизионен теоретик, историк, критик. Създател, коментатор и водещ на редица телевизионни предаванияЮлиан Вучков е роден на 31 януари 1936 в град Варна. Завършва гимназия в Хасково и театрознание във ВИТИЗ през 1958 г. Защитава докторска дисертация в Института за литература при Българската академия на науките на тема Българската драматургия (1878-1944).Юлиан Вучков е отличаван многократно с различни награди. През 1968 Съюзът на българските писатели (СБП) награждава книгата му Театрални светове, година по-късно получава втора награда за критика на Четвъртия национален преглед на българската драма и театър, а през 1980 трудът му Българската драматургия 1944-1979 е удостоен с наградата на Съюза на артистите в България, през 1984 г. същият труд бива отличен с Първа награда за критика на Шестия национален преглед на българската драма и театър.През 1970 Ю. Вучков получава орден Кирил и Методий първа степен, пет години по-късно става лауреат на Димитровския комсомол за публицистичния му труд Човешки нрави. През 1977 става Заслужил деятел на културата, а през 1983 - Народен деятел на изкуството и културата. През 1986 г. е удостоен с орден Народна република България първа степен, а през 1998 Съюзът на българските писатели отличава книгата му Кратка история на световната драматургия с наградата за литературна история и критика.През май 2006 Ю. Вучков получава награда за цялостно творчество от Съюза на българските писатели.През м. април 2007 Юлиан Вучков бива удостоен с високата награда за цялостно творчество Златната муза; специално отличени биват трудовете му Кратка история на световната драматургия и Теория на художествената култура...................................Премиерът Бойко Борисов даде двучасово интервю в предаването на проф. Юлиан Вучков "Времена и нрави". След като бе принуден на моменти сам да поиска думата и да не бъде прекъсван, премиерът изслуша мнението на водещия, че кабинетът е "некачествен, не е достатъчно балансиран, а в някои моменти е и слаб". Проф. Вучков даде мнението си за работата на министрите, като дори на моменти се обръщаше към министър-председателя на "ти"./само част от интервюто/И какво ви дразни в тази награда ?

80

тт

преди 13 години

е те твае върха на българските и световните абсурди!!

79

Анонимен

преди 13 години

Изперкал дъртак ! Песента на Деян Икебаната май е правена за него !

78

СССРейчо

преди 13 години

СРАМ !!! Или може би това са новите писатели ?????Горчивата истина е......., те са като плъхове !!!!

77

Анонимен

преди 13 години

Ти, като си от Съюза на писателите, поне да беше научил правилото за пълен и кратък член.. Би трябвало да се извиниш на българскиЯ народ, че си толкова неграмотен, а пък имаш правото да връчваш подобни медали..

76

бг

преди 13 години

Откакто видях интервюто му с ББ се отвратих, то бива слагане, бива мазнене но...беше гнусно. Самовлюбен и ниско интелигентен, както повечето водещи по ТВ каналите. Може да е интересен за хорта които харесват Слави и двамата *** Иван и Андрей, но медал?!Не знам какъв писател е но не мисля че е заслужил някакви почести.Който му го е дал е същия като него. Да е жив и здрав иначе.

75

Н Петев

преди 13 години

От имено на Съюза на писателите се извинявам на българският народ за допуснатото недоразумение с връчването на медал,, Иван Вазов,, на г-н Вучков! Обещавам повече да не правим така!Колеги от телевизиите....вие , какво ще кажете....

74

Кучков

преди 13 години

Ха ха ха ''вяряам''....е за това няма медал за мен...

73

Анонимен

преди 13 години

Сега трябва да го издигнат и за президент и всичко си идва на мястото!