Няма спор-в домашния козунак е истината!Мммммм,колко е вкусен...Задължително с много бадеми и стафиди.Може и с плънка от какао и орехи.Да ви е сладко!:)
Някой ще обясни ли какъв е този термин "фрукти"? Не му ли викаме плодове, или това е друго?Сладко поднесени обяснения, но не знам кой ще ви даде да пробвате козунака как е като плътност и дали е "на конци" (така става заради глутена). Забелязала съм, че малките местни фирми вадят по-добра продукция, защото повече спазват "истинските" рецепти. Забравете за Pain D'Or-и и прочее. Иначе си иска мноооого месене и блъскане, съгласете се, че не всеки има време.
Масово на козунаците се слага изкуствен аромат на лимон, което е отвратително, Има вкус на препарат за миене на чинии, ега ти. Смотани производители, да фалирате дано!!
Mного тъпо обяснение и напътствие.Ще купя аз козунака,ще го занеса у дома и започвам пробите....И кво прайм ако не отговаря на качество?Ами купуваме до откат....А за ароматите--да бе да,има настърган лимон,има стафиди,има готини яйца,няма набухватели....да бе да
Абе вие нормални ли сте,вие не сте ли новинарски сайт,кви са тиа простотий козунаци,кифли,баници т.н. айде малко по сериозно или няма новини по света та се налага да поизмислите някоя,дано уцелите хубави козунаци..ОМГ
Марианке, що бе джанъм не предупредиш хората за най-голямата измама с козунаците! Вместо яйца в тестото се влагат бои за да се придобие характерния жълтеникъв цвят, разбира се този "козунак" няма нищо общо с оригинала в действителност това си е един сладък, жълт хляб или в най-добрия случай може да го наречем голяма кифла! Така че отваряйте си очите да не ви пробутат боядисан в жълто сладък хляб!!!
Не се хабете да разпознавате нищо , всичко на пазара е химия, ароматите са искуствени, подсладителите също плюс набухватели, така наречения яйчен прах , но не мислете че е от яйца, това е химия плюс сухо мляко, за да трае 1 година и в него има много химия, накрая за да трае козунака в търг. мрежа минимум 1 месец се слагат няколко вида консерванти и оцветители последните 2 са най-коварни. Е брашното може и да е истинско.
Другото невярно твърдение е че козунаците са леки, точно обратното. От тежко плътно тесто няма как да се получат ефирни пандишпанени козунаци освен ако не са с много набухвател и подобрител за въздух в тестото и естествено с намален грамаж на мазнината. С доза 200гр мазнина на килограм брашно , няма как истинския козунак да тежи като пакет целувки. Впрочем фирмите се оправдават в момента за сладките хлябове, които ни продават.
Това са пълни глупости изказване на някоя *** журналистка.За технология "на конци" не съм чувала. Така любимите ви конци се получават, когато се оформя тестото на фитили или някакви пластове отделени с мазнина. Опеченото на топка тесто ще иа структура на хляб,а тестото разтегляно на фитили при опичането стои на конци и то само при тези плитки без пълнеж. При рулата няма как да е на конци.
За мен най-хубавия козунак е този, който си приготвил сам, уморил си се, изпотил си се и после дори да е в неразпознаема форма и вкус на всичко друго освен козунак, ти е най-вкусничък :)
NE KUPUVAITE KOZUNACI. EDIN PRIQTEL KOITO RABOTI V TAZI SVERA MI KAZA S KAKVO GI PRAVQT. NQMA NIKAKVI QICA V TQH. PRAVQT GI S BOQ, NABUHVATELI I MNOGO HIMIQ. PALNA OTROVA. PO DOBRE SI NAPRAVETE DOMA6EN, KOITO NQMA DA VI OTROVI.KOITO NEMOGAT DA MESQT, DA POMOLQT NQKOI KOITO MOJE DA IM GO OMESI.
ползвам" мулинекс" за месенето,защото съм на 62 и ужасно ме болят ръцете. но се сплита и пече в печка. просто машината помага за месене,втасване,премесване,отново втасване...не го казах от келешлък. а хубав козунак съм яла само при бабите си...за съжаление ги няма. вече аз съм баба,което пък е за радост. весел великден!
Тъй,тъй,верно.Хубавият козунак иска много хубави/домашни продукти/-бяло!брашно,яйца,краве масло,краве/истинско/ мляко,захар и прочее.Но това не е най-големият дефицит.Най-големият дефицит е ВРЕМЕТО!Всичко е в месенето и втасването.А това изискво време и внимание.Моето съкровище почва месенето от велика събота и на великден имаме козунак,та дрънка.Ама работещите нито имаме време,нито имаме нерви за такава разправия.Тъй,че ще си ядем козунаците-менте,ако няма други.
Какви машини ви прихващат - хубав козунак - само на ръка !Бъхтиш тестото часове, после в нощовата - да втаса цяла нощ на топличо, а като втаса - печещ във фурна - ама не електрическа - разпалена с дърва - на жар...Е, който не е ял такъв козунак , нищо не е ял...
Каква машина използваш за месене, номер 20? Щото баба ми използваше ръцете си за месене и казваше, че е бая трудоемко?
Как да разпознаем хубавия козунак?