14

Мими

преди 13 години

Гледайте филма на Майкъл Мур - Недъзи и много неща ще ви станат ясни и за българското здравеопазване...което е копи пейст на американското. Хората които искат въвеждането на частни фондове са точно тези , които ще ги оглавят един ден. Те много добре знаят защо искат въвеждането на частните фондове...В цяла Европа държавата е основният фактор в здравеопазването, както и това , че то не може да бъде фирма изкарана на печалба, както правят любимите ви американци.

13

Прозрачно е

преди 13 години

Ако ограничат източването пак ще има лекарски протести....това племе се изхранва от източването ,не от лекуването

12

прасчо

преди 13 години

Аз пък не искам да е прозрачна,а да е здравна ...........

11

пациентка

преди 13 години

Искам да попитам защо изобщо съществува тази НЗОК и дъщерните и РЗОК. За каква издръжка само става дума там и това е все от нашите здравноосигурителни вноски. И каква е функцията на ЗК - да разпределя бюджета на здравните заведения и да ги контролира. Но това може да се извършва само от един отдел в МЗ. Това е една огромна и ненужна администрация, която ЯДЕ нашите здравни вноски и затова няма пари за лечение и всичко се претупва. От там трябва да започне реформата в здравеопазването.

10

пациент

преди 13 години

Моето лично виждане за здравеопазването у нас е, че първо ние нямаме профилактика. Всяко заболяване, което открито навреме изисква много по-малко средства за лечение, отколкото това, което вече се е усложнило. Но тук става дума за истинска профилактика, а не за проформа. Както между впрочем в момента се извършват профилактичните прегледи. Помислете само колко онкоболни има в България и колко средства се изразходват за тяхното лечение. и то за жалост много често неуспешно.

9

Анонимен

преди 13 години

Докато държавата не се изтегли от системата на здравеопазвеното в България няма да има качествено здравно обслужване! Решението е много просто преминаване към задължителна лична /а не солидарна/ здравна застраховка.

8

от болен

преди 13 години

добре бе за 20 г.не можаха да се справят с лекарите да не крадат от зок.ами да седнат да поговорят с тях.те са учени хора.ще разберат че не трябва да краднат.все реформи,реформи---омръзна ни от реформи в здр.система.та тя реформата се състояла в това как да накарат лекарите да не крадат от народната пара. ако бойко не може да се справи с лекарското съсловие ами да вземе пример от йосиф джугашвили. за него нямаше нерешими проблеми.за 1 год. ще ги вкара в ред.

7

gotin

преди 13 години

забележете ключовото нещо в цялата схема на реформата - "изисква голям финансов ресурс". всички били съгласни ... това е много странно положение. за да се получи, това означава, че всички се готвят да лапнат повечко парички. в контекста на големия финансов ресур, нещата се връзват. а колко е парадоксално и нагло да говорят за спиране на източването на парите ... истинската реформа трябва да съкрати 50% от лекарите, да отсее само най-добрите и да им увеличи двойно заплатите. това е здравеопазван

6

Анонимен

преди 13 години

Не.

5

Анонимен

преди 13 години

Като Дойде щама Мангафи АНN1 - и парите за ваксини и медицина са потънали в нечии джоб тогава ще останам без население

4

Ivan Grozni

преди 13 години

И къде спахте досега след изборите бе комуняри (от Бай Тошовия кръг)... нали за това ви избраха хората (да се чете вие излъгхате хората) да смените комунярите на Луканов... ама явно партийната линия е по силна от фракциите... 67ма година комунизъм в България - 67 години смърт и разруха...

3

пациент

преди 13 години

Ала бала.Тоз очилатко продължава да си прави експерименти с осигурените българи. Първо спрете достъпа до *** до здравеопазването. Не ели здр осигурен да върви на майната си. Стига сме издържали тази ***. Сега ако беше се запазило положението в Ямболската кардиологична болница за инвазивна кардиология нямаше да седа и да чакам........Ама тогава отказах кардиография ,за което съжалявам.За здравеопазване/най-ценното нещо в живота/ има рестиктивни мерки , а за магистралите нема.

2

нели

преди 13 години

както и да го завъртат, в здравната реформа никога няма да има прозрачност,да му мислят болните хорица и тези,които чакат за трансплантации на органи,да са живи и здрави да дочакат всички нуждаещи се в БЪЛГАРИЯ.БОГ ДА ГИ ПАЗИ!

1

Анонимен

преди 13 години

Въпрос:"Ще има ли скоро прозрачност в здравния сектор?"Отговор:НЕ,НЕ,НЕ,НИКОГА!!!