Аз си купих немска мелничка, с истински воденични камъни и става за мене на всякакви зърнени култури. Малко солено излиза, но на практика е вечна. Една машина за правене на хляб имам (подарък) и си го правя сам, разбирам, че не е по акъла/джоба на всеки, но по-вкусен хляб не съм ял... Съветвам който може така да прави, сами ще усетите разликата.
Попитали радио Ереван: - Колко време може да живее един народ без да се храни? А радиото отговорило. - Един народ не може да живее без да се храни, министър Найденов.
Истинския хляб се произвежда в къщи. Домашните фурни за хляб са на достъпни цени, така че всеки може да си го произвежда в къщи и да знае какво съдържа.
*** аз кефа ... за дето си разфасовал едно агне 20 кила .. мушкаш в джеба 300 кинта (200 лв чисто) дето ги е работил чичо Гошо един месец тежък физически труд.
е то яснооспориш ли по някакъв начин "авторитета" на ГЕРБ и си получаваш автоматично от 8 до 10 минуса, не че е голям процент, но си имат норма хората :)))
Земеделският министър Мирослав Надейнов препоръча на хората да се "кооперират" и да си купят цяло агне за Великден, което след това да си разделят,,,Хвала, министъре! Сега можеш и по мотиви от великия ви вожд, да ни кажеш, как дза отглеждаме агнета в мазетата и по балконите на панелките ни!
знам, в момента има система от съществуащи стандарти, проблема е че никой не следи за спазването имвидовете брашна, които се продават в момента дали отговарят на съответните си стандарти ?
Сполед минусоцъкащите на коментар 16, цената от 15 лева за кило агнешко е нормална! Еваларката минусоцъкащи! Заради такива като вас, до 10-тина дни, кило агнещко може и да достигна 18 лева. Пък яжте за Великден кюфтаци от ГМО соя! Няма по-голям мазохист от ГЕРБера с железобетонна тиква, няма!
практиката досега показа , че където е въведен някакъв "стандарт" в последните 2 години, цените на съответните продукти се увеличи драстично, като за качествата на част от тях няма лаборатория, която да може да докаже че отговарят на въпросния
После се чудим що имало поскъпване на храните .... Освен че не се спазват стандартите, цените се покачват заради тях. Този хляб ще струва поне 1.40 за брой.
България, Стара планина, Добруджа и Родопи... абе до кога ще им търпим глупостите на тия тюфлеци!? Стандарти има от 100 години поне. Стандарт, това е утвърдено нещо, което не се променя години наред. Съставките трябва да отговарят на точно определени пропорции, също се посочва какви точно трябва да бъдат те, каква обработка се прави, за да се получи краен продукт... Пак бизнесче се заформя, а сега и с насъщния! Ще ми откриват топлата вода:(
Българина държи продуктите, които яде да са по БДС , а в магазина никой не чете по етикетите ! :))
не става въпрос за НЕСПАЗВАНЕ на БДС! Според т.нар. от ЕС "нов подход" изискванията към отделнни групи продукти се определят от Европейски директиви. те влизат в нашето законодателство като наредби и т.н. разводняване на темата. Стандарти има и сега и БДС-та и ЕвроНорми но те са ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ. Единствено при изпитване, възникнал спор и т.н. се прилага стандарта. Стандарта за хлявба например върши работа, ако се установи, че в хляба има отровни вещества, камъни и др.. ТОГАВА могат да СПРАТ произ
Цените на агнешкото месо към момента са нормални, коментира министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.,,,Доообре, щом за тоя е нормално килото агнешко да е 15 лева!
И в края на краищата какво ще се получи? Скъп хляб с качеството на евтиния! А някой ще обясни ли що е то "спомагателно вещество", след като то не е нито вредно, нито забранено?
Останалите ще носят прозаичните имена-"Герб"(бял хляб),"Крали Марко"(пълнозърнест),"Кума Лиса)(диабетичен,да не се бърка с постен,тип пица),"Кумчо Вълчо"(типов,с вградени подобрения).
Истинският хляб носи името "България"