34

35

преди 13 години

да се залива с бетон е малоумно решениетемпературата вътре ще продължи да се покачва и на 4-5 хил градуса ще се случи истински неконтролиран ядрен взрив,такава опасност имаше и при Чернобилпри наличие на 150 тона гориво,Япония ще стане едно доста спокойно място

33

Кристина

преди 13 години

До 26 А според теб какво трябва да се направи *** глупав?? То е ясно, че процесите няма да спрат, но това е единственото решение за момента! Ти какво предлагаш?? Става по зле и по зле!!

32

Анонимен

преди 13 години

едно време бях ЗА строежа на АЕЦ Белене,но днес вече съм раздвоенпърво ако го строят руснаците,тока ще стане златен,както стана с Лукойлосвен това Белене е предвиден за 20 милиона население,а ние отиваме към 5 милионаза износ и дума не може да става - вече и турци и румънци имат АЕЦ

31

илияна

преди 13 години

В подкрепа на Мария! И в допълнение - Джеки Чан дари 3 млн. долара в помощ на жертвите в Япония! Това е добре, но не всичко е пари! Могат ли парите да спасят човечеството от тази екокатастрофа!! Може, ако парите се инвестират разумно!! Не на АЕЦ!!!

30

въпрос

преди 13 години

Слънцето също е ядренн реактор, но от друг тип. Стурва ли си да се строят Слънца? Е, не зная отговора? Атомната енергетика е важна и безопасна, но самите реактори трябва да се контролират и също и да се обмисли къде и как да се строи? Авариите са дело на хора - експлозия от ядренн опит с боомба под земята, разклати пластовете, а за да прикрият опита, взривиха централата си. Иначе церлият свят щеше да ги оплюе, не е ли така? И Китай прави и Индия и Иран и САЩ опити? Е, всичко е опасно?

29

Мария

преди 13 години

Това, което се случи в Япония е ясен знак, че срещу Природата не трябва да се върви! Милиони, милиарди за проекти, комисионни, лостове за влияние и пр. - кому е нужно всичко това!!! Ако всички тези пари се вложат в далеч по-евтини проекти / слънчеви колектори и сигурно куп други начини/ няма ли да е по-добре. Но човешката алчност не води до нищо добро!!!

28

Българин

преди 13 години

Братя, от всякакви раси и народи,може ли да ви попитам след тази трагедия там(която още не и се вижда края):Считате ли за уместно да се строи АЕЦ върху сеизмична зона?НЕ(+)ДА(-)

27

Саво

преди 13 години

*** народ - слаба държава ... беше казал някой. Защо сте толкова глупави бе, мили мои сънародници? Ами ако не дай Боже на нас се случи такова нещо? Ако радиоаткивна вода почна да се излива в Дунав-а, и от там в морето ? Как ще лаете тогава ? Ама всички пищите, когато Ви увеличат тока ! Защо не мрънкате, когато няма такова бедствие ? Едно благо е за сметка на нечии гръб - в случая природата. Защо не пускате само коментари по темата, и не си спестите вечното БГ недоволство !

26

Анонимен

преди 13 години

Японците са техническа нация,обаче радиацията ги хвана по бели ***.С робот не става,защото лъчението не прощава дори на електрониката.

25

Анонимен

преди 13 години

Невероятни чудеса стават на този свят. Японските роботи играят шах, танцуват. Клозетите им са снабдени със всякаква електроника... Само аварирала атомна централа се залива от хора с маркуч.

24

до Кристина

преди 13 години

И като бетонират всичко да не мислиш,че процесите в реактора ще спрат ?Това да не ти е печка да я спреш ?

23

Анонимен

преди 13 години

Трябваше да поливат не с вода,а с азот.

22

16

преди 13 години

бомбата над Хирошима е имала само 6 кила плутоний,докато в реактор 3 има поне един тонзначи смятайте какво замърсяване може да станепри Чернобил проблема също не е решен,руснаците бетонираха блока,ама 152 тона гориво още са там,бетонирани

21

Анонимен

преди 13 години

Тотален идиотизъм. Поливат реактора с вода, за да го охладят. И никой не се запитва какво става с тази вода, къде отива тя... Мне. Сякаш магически изчезва. И после се правят на изненадани - "о, ама има радиоактивност във водата, с която поливахме прегряващият(и полу-разтопен) реактор...колко изненадващо!".Честно. Не може да са толкова ***. Правят се.

20

Кристина

преди 13 години

Тия вече тотално се ***!!! Ще натровят цялата планета! Каква пробойна ще бетонират, да бетонират всичко НЕЗАБАВНО!! Какво чакат не мога да разбера!!

19

Торонага Сама

преди 13 години

Японското правителство действа неадекватно спрямо аварията в АЕЦ Фукушима, представете си как би действало българското правителство при подобна трагедия.

18

w

преди 13 години

Това вече задмина Чернобил!!!

17

katia

преди 13 години

А в каква зона са Козлодуй и Белене? Балканите също са земетръсна зона. И ние ли да мрем? Не може да обвиняваме другите, след като ние правим същата грешка.

16

Джеронимо

преди 13 години

Само хора с безотговорно поведение и със силно развинтена фантазия могат да построят АЕЦ на място, което може да бъде достигнато от цунами. Японците нали бяха непогрешими, нали бяха еманацията на световния технически гений, нали те бяха хората, които 100 пъти премислят нещо преди да пристъпят към действие? С великата майка Природа не можеш да играеш покер, не можеш да залагаш човешки животи така лекомислено и безхаберно. Това е трагедия в световен мащаб и целият свят трябва да бъде съпричастен.

15

пич

преди 13 години

'Чернобил' по-голяма еко-катастрофа ли беше от 'Хирошима и Нагазаки'? ? ?Искам да кажа, по-голяма ли беше радиацията.