293

Анонимен

преди 13 години

Лошото е че пред света ни представят ***, турците и отрепките ,които между впрочем знаят всички закони, знаят да говорят високо и заплашително. Убедена съм че в скоро време ще забранят със закон ,ако не си соц.осигурен ,да живееш дълго време в западните страни.Хората тук са пропищяли от нас и от румънците.

292

до 287

преди 13 години

безусловно простотия има навсякъде по света но в България простотията Е навсякъде. Тя е доминиращия фактор. Това е проблема...

291

Ицо

преди 13 години

До всичките ***, които веднага почнаха да пишат колко са зле европейците и колко сме най-велики ние- А вие какво направихте да живеем в по-хубава страна? Спряхте да си хвърляте *** и фасовете на улицата ли? Почнахте да спазвате забраните за пушене ли? Спряхте да мрънкате и почнахте да си вършите съзнателно работата ли? Спряхте да давате подкупи на чиновниците ли? Станахте съзнателни граждани, които отстояват правата си ли?На вас си ви е добре така и не искате да промените себе си!!!

290

Джай Дии

преди 13 години

"...вече изградения български образ пред света. "-> Авторе, не се притеснявай толкова за образа на България. Рядко има такъв, или ако го има той е смесен с предраъсъдъците за държавите от бившия Източен Блок. Повечето хора от Западна Европа НЕ НИ ОБРЪЩАТ ЧАК ТАКОВА ВНИМАНИЕ, че и да си създават пък и образ специално за България и българите.Ние сме някъде там на изток, и столицата май ни се казваше Букурещ, защото името й и то започва с "Б" като България...или пък май се наричаше Унгария?

289

до 234-Дедо

преди 13 години

Има само да си мечтаеш да живееш на село! Прави разлика между селянин и ***.Селяните са трудолюбиви и измъчени хора,които стават по тъмно и лягат по тъмно и цял ден превиват гръб.Хайде да не говорим за храната,която ядеш или тютюна,който може би пушиш. И по-чисти хора няма. И стига се отваря на тема София и селяни.Звучиш като комплексирано човече.Похвали се с работа,с открития..не с гражданство.София,както и други градове са били чисти,но не благодарение на такива като теб!

288

до 280

преди 13 години

"abe da pliuem sebe si niamame ravni...i stiga s tova preklonenie i gazolizni4estvo kam Evropata...i 6vedite serat i germancite pardiat...na masata,a 6otlandcite iadat kartofite s korite,naistina!"...Забрави да споменеш,че и сигурно е модерно да пишеш на латиница.И аз съм в чужбина,но за такъв коментар като твоя е необходима кирилица,за да изглежда по-убедителен ;)

287

До 280

преди 13 години

Как членува Европа,изумена съм..България откакто съществува винаги си е била в Европа и никога не е била в Африка или Америка...

286

bros

преди 13 години

@286 Уби ме с твоите коментари :)

285

бг

преди 13 години

Света се управлява от шепа хора . Те решават, кога ще е комунизъм, кога ще е демокрация .Българина понеже живя 45 години в изолация и си е чисто задръстен .

284

бг

преди 13 години

В крайна сметка всички виждаме как се усвояват евро фондове в крадене в последните 20 год НИМА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ НЕ ВИЖДА ТОВА и нима в това не участват европейци? Всички знаем ,че европейските инвиститори се стимулират от техните държави отпуснатите субсидии в голяма част се връщат отново в техните държави .Защто се унищтожиха заводите Иначе къде ще инвестират чужденците България, а и голяма част от балканските държави никога не могат да бъдат самостоятелни и да си развиват икономиките.

283

бг

преди 13 години

Интересен е и факта ,че чужденците много бързо се приспособяват към нашите корупциони практики и простотия. Даже в много от случайте почваш да се бъркаш кой е чужденеца и кой българина. Явно само големите парични наказания и стабилните закони устискват европейската им простотия. Това с европейския манталитет е пълна заблуда глупост и простотия има навсякъде .

282

Случаен пътник

преди 13 години

Освен арогантните бюрократи (понесли кашони от/с прахосмукачки в бизнес класата) с силно завишено самочувствие, получили златна карта от служебните си пътувания със спестени 30 евро командировъчни/ден, пътуват ***, нелегални работници, и прочие. И някой и друг случаен, тръгнал по работа.Разговорите на опашката и в самолета убиват неврони.А за Брюксел (и други държави) - нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Има цена, която трябва да платиш за реда. Която не винаги е приятна.

281

Случаен пътник

преди 13 години

По стечение на обстоятелствата пътувах доста често до Брюксел миналата година. Авторката е абсолютно права за опашката на гишетата на Б-я еър. Самата авиокомпания също е виновна - отваря гишетата за минимално време, а самолетът е (почти) винаги пълен догоре. Вероятно е по-скъпо, ако искаш да ги отвориш за повече време.Компанията също е виновна за липсата на отделна опашка за бизнес класа.Друг е въпросът, какъв е контингента на полета - повярвали си евробюрократи и бюрократи от посолството...

280

до 269, 279

преди 13 години

Аз съм 264 и това, което написах беше стереотипа, който българите имат за българските емигранти, не каква е действителността. Дребни завистливи душици, които по този начин опрадвават собственото си нещастие. Аз също чета лекции в няколко университета по света и зная, че няма да се върна да живея някога в България, защото явно много съм се променил за последните 15 години емигрантство и имам по-различни изисквания към държавата и обществото, най-вече към обществото, което в България липсва

279

до 97

преди 13 години

Много точно и обективно си описал всичко. В Германия е точно така. Една държава на символ на стандарт, качество, закон, ред и дисциплина. В такава уредена държава искам да живея.

278

до Автора

преди 13 години

За съжаление, Ралица е адски права в заключенията си и доста добре е анализирала наблюденията си !!! А за тия дето пишат откровени глупости по-надолу, позамислете се малко над статията, стига сте бързали да покажете колко много знаете !

277

българин

преди 13 години

Статията много точно отразява действителността тук и там... за съжаление. Учудвам се на толкова много негативизъм в българите. Тези, които заминаха едва ли са тръгнали ей така. Повечето по икономически причини. Други за по-високи доходи и да живеят по-добре. Икономически мощните и силни държави дават повече възможности. Всичко е право на личен избор.

276

Анонимен

преди 13 години

abe da pliuem sebe si niamame ravni...i stiga s tova preklonenie i gazolizni4estvo kam Evropata...i 6vedite serat i germancite pardiat...na masata,a 6otlandcite iadat kartofite s korite,naistina!

275

до 264

преди 13 години

Защо всички, които заминаха за чужбина мишлиш, че мият чинии, гледат старци... Имам двама братовчеди, които живеят в Германия и Холандия. Единият е професор в Германия и чете лекции в едни от най-големите университети по света. Другият завърши в Холандия икономика и продължава да учи. Също преподава в няколко университета по света. Едва ли ще се върнат да живеят някога в България. Като знам при какви условия, ред и правила живеят, какъв стандарт и какво мислене имат...

274

Анонимен

преди 13 години

Има един 250-ти пляска разни работи!Внимавай да не ми плеснеш един гол *** отпред!