106

Charley

преди 13 години

Авторката е налучкала нещо взаимно обосноваващо се - и зрителят има ниски изисквания, и телевизията го учи така, а после се оправдава, че реагирала на изискванията на потребителя. Нещо като "избрахме да изберете" и "поискахме да говорят" ;) Целенасочената манипулация и промиване на мозъците ни обрича на още по-жесток провинциализъм от досегашния, за който си имахме все пак някакво историческо оправдание.

105

Fox

преди 13 години

БГмедиите са пълни с връзкари, като започнем от водещи,коментатори,репортери и стигнем до мениджмънта. И при най-добро желание НЕ МОГАТ да осъществят живо предаване! Първо защото шефа е поел ангажименти към някой *** да му даде трибуна и второ защото водещите не могат да кажат едно изречение без да изгълтат половината букви (все едно са на амфети, все едно говоренето не им е професия, а някакво не особено любимо хоби), а камо ли да имат някаква обща култура да изказват собствена мисъл на живо

104

Анонимен

преди 13 години

Госпожо, нашите телевизии според тебе още не са достигнали нивото на американските медии, за които от 150 години"добрата новина е лошата новина" !

103

edna balgarka

преди 13 години

пуснете си - LUXE и се наслаждавайте на красотите и природни и творчески на интересни хора , който са направили прекрасни райски кътчета по цял свят . На планетата иматолкова незаети , свободни места ,толкова природна красота ,че просто напъните по медиите да вадят само някакви апокалиптични картини ги превръща в манипулиращи източници и нищо друго . Ами не ги допускайте до екрана . Или пък обиколете колкото се може повече световни медии и веднага ще разберете дали 2 и 2 е 4 или не.

102

edna balgarka

преди 13 години

Имате такъв богат избор за информация , че чак се учудвам за реакцията Ви . Манипулациите в медиите са толкова очевадни че не ви остава нищо друго , освен да не обръщате чак толкова внимание .Не забелязвате ли че всяко чудо се случва за вече дори не 3 , а за деня и толкоз . Колкото някоя поставена персона , независимо дали в местна или световна медия да се почви на екран и да побъбри достатъчно ,за да засили възможно силно драматизма . А като ви писне от лицемерие и манипулации -

101

анелия

преди 13 години

Когато видях в интернет новината, включих телевизора и наистина по нашите канали нямаше нищо, с едно изключение - ТВ 7. Според мен няма значение, че са локални, светът вече е прекалено малък, за да не забелязваме големите неща, още повече, когато става въпрос за бедствия от такъв порядък.

100

Adasha

преди 13 години

Авторката не е права!CNN и BBC са световни канали, а българските телевизии са местни. Нормално е местните новини да са по важни от един природен катаклизъм на незнам си колко хиляди километра разстояние. Плюс това БНТ не предава новини 24 часа в денонощието за разлика от ББС!

99

лео

преди 13 години

Съгласен съм напълно с авторката. По всички бг-телевизии имаше простотии, а по всички радиостанции - забавна и танцова музика. изключително *** *** сме. така е.

98

...

преди 13 години

Авторе, защо не спреш да гледаш телевизия?Аз откакто съм спрял единсвеното, което ме интересува си го намирам като информация от интернет, докато телевизията си е средство за манипулация от много години...

97

ФАШИСТ

преди 13 години

ТРУДНИЧКО ЩЕ СТИГНЕШ НИВОТО НА РАЛИЦА НЕГЕНЦОВА - ВАСИЛЕВА:)

96

ФАШИСТ

преди 13 години

ЕКВАЛИБРИСТИКА НА ОБЩИ ПРИКАЗКИ :)))))))

95

мммда

преди 13 години

Всички се хвърляте да хвалите авторката, не виждайки голямата картина. Не можеш да сравнвяваш BBC и CNN с БНТ и БТВ. Просто НИКОГА няма да са не едно ниво, защото потенциалната им аудитория, като англоезични медии, е в хиляди пъти по-голяма. Ако не се интересувахме от местни новини, тогава щеше да има само 5-6 новинарски телевизии в света. В този смисъл бългаските журналисти са насочени към по-малкото, местното и стачката в БДЖ е по-важна за тях, защото е ексклузивна - няма да я видите по BBC!

94

мммда

преди 13 години

авторката очевидно е прекалено млада. Във възръстта, в която все още си мисли, че може да спаси света...А очевидно малко й куца и журналистическата теория.Локалните новини винаги ще бъдат предпочитани за локални медии, каквито са българските. Те са точно местни, защото са на БЪЛГАРСКИ, а хората, които говорят този език не са и 1/1000 от световното население.Пускат ли първо водещите световни новини, тогава ще се конкурират със световните канали.Неравностойна битка. Чети и после се прави на умна.

93

човек

преди 13 години

някой от вас помни ли как всеки понеделник по бнт даваха телевизионен театър ?

92

hh

преди 13 години

В България се толерират ментетата и ниското качество. Погледнете около вас. Можете ли да кажете, че нещо е отлично? Образование, здравеопазване, поръчка по интернет, ресторанта? Няма такова. Ако има, ни прави впечатление и го помним, защото е рядкост. Та с телевизиите не е по-различно. От друга страна, телевизиите "дават" това, което е интересно на зрителите. Следователно, това че са такива каквито са, говори лошо за народа, а не за медиите.

91

:)

преди 13 години

Стига сме пили,че след малко ще почнем да се караме:)

90

Марк

преди 13 години

Да става!гот ми е....

89

човек

преди 13 години

един българин - ентусиаст , решил да построи космически кораб . събрал съседите от входа, купил бира и си казал - дотук върви добре .

88

:)

преди 13 години

Е то за това си ни бива :)

87

човек

преди 13 години

сега остава и обща кауза да намерим , аз предлагам да пием за събота .