82

Мария

преди 13 години

Откога чакам тези *** найлонови торбички да ги махнат!

81

Крис

преди 13 години

ВОТ не смяташ ли че си малко досаден а ? Никой не го интересува Бойковци, Станишевци.. и всички извратени *** в главата ти. Темата на статията не е нито ГЕРБ, нито която и да е друга партия, че да занимаваш аудиторията с болните си малоумщини.

80

нервна

преди 13 години

83 е абсолютно прав.Останалите пластмасови опаковки- кутии,бутилки и пр.,са много повече като количество.Не може да се разчита на съвестта на мат`ряла да ги събира разделно и безплатно.За да стимулират събирането им за рециклиране,това трябва да стане платено- някакви пунктове за изкупуване,примерно 1ст.на върната кофичка,5 ст. на бутилка и т.н.Така хората ще имат интерес да ги връщат,а не да ги изхвърлят в общите кофи,или пък през балконите.

79

галактика

преди 13 години

Има си закон за ценообразуване и въпросната министърка би трябвало как се образува цената на стоката ---- Ако трябва да бъде премахнато използването на тези торбички - просто да се спре тяхното производство ---- А ако целта е да се *печели* от тях , то начинът изобщо не е етичен ---- Друг е въпросът кой измисли тези торбички преди време и кой е ОДОБРИЛ тяхното използване

78

kotarak

преди 13 години

Свикнахме бензина да не е 0,90 лв;билетчето да не е 0,06 лв; парното да не 30 лв.;и още и още.... та това няма да ни впечатли въобще даже. Ама поне един престъпник да осъдят ще е нещо необичайно.И най-вече не от бандитите ами от тия дето сринаха държавата и още се плюмчат в парламента и тровят и грабят народа.

77

Анонимен

преди 13 години

Ако всеки хипермаркет предлага на потребителя да си избере между найлонова и хартиена торбичка - с нарастването на цената на първата все повече хора ще си избират втората. Но в повечето места се предлагат само и единствено найлонови торбички. Как промяната в цената им ще стимулира потребителя да ги замени с хартиени, като подобна алтернатива просто не му се предлага? Защо разликата в цената на торбичките не се поеме от хипермаркетите - защото малко печелят от тях ли?

76

споко

преди 13 години

Ми ше ходим с платнени . :)

75

Varbanov

преди 13 години

Германия, 10.03.2011:- 90% от бирата е в стъклени бутилки. Да, като преди 30 години- минерална вода с цена примерно 0,19? + 0,25? за бутилката. Като не ти се ходи да си я върнеш в някой магазин я хвърляш. Има си и бедни хора, които ги събират и ги връщат, за да спечелят някое друго евро. Да, като в България.

74

t666

преди 13 години

Какво сте се хванали за торбичките. Същети като тонаж са нищо с останалите опаковки:бутилка за - бира, олио, мин.вода, течности за чистачки, антифриз, безалкохолни..Кутии за всякакави неща - пакетираните колбаси, сирене, солети, полуфабрикати, КИСЕЛО МЛЯКО.....Я съпоставете сега едното с другото и ще видите, че пак се правят жалки опити за PR. Истината е едан - РЕЦИКЛИРАНЕ, а не глоби и нови цени.

73

Анонимен

преди 13 години

Аз подкрепям идеята. Даже 15 стотинки са малко. Стига сте използвали торбички за щяло и нещяло и после да ги мятате по улиците. Нищо не пречи всеки като ходи на пазар да си взима от тях една торба. Аз така правя и нне ми тежи.

72

соня

преди 13 години

Не по 15, а по 1.50 трябва да са найлоновите торбички.Повръща ми се като гледам на какви площи се ветреят и се срамувам какво си мислят чужденците за нас при тази гледка!Не ми приказвайте, че се връщате във времето на баба си.В Германия хората си пазаруват точно в такива платнени торбички, които се продават във всеки магазин и дори не са евтини.Кофите им не са достъпни до вятър и клошари и са поставени в ограждения, които се заключват.Ако продължаваме да замърсяваме така, ще стигнем до пещерите

71

до "що не"

преди 13 години

човече, там в тва народно събрание са събрани куп *** и некадърници! ако чакаш от тях някаква логика и разумна мисъл........

70

Shark

преди 13 години

Добре че пазя от баба ми пазарските торби.

69

що не

преди 13 години

Като станат примерно 45 ст. през 2014 най - правилно е торбичките да се изкупуват обратно от магазините. Примерно по 40 ст. При себестойност 1 ст. може да се покрият разходите по производство , преработка и печалба. И няма проблеми !!!

68

Митко

преди 13 години

Добре де, защо тъпите американци и по белите държави ползват безплатни хартиени торбички от рециклирана хартия, а тук само се чудят как да се повиши цената на едно нещо, да се глоби за друго нещо и да се направи комисия от некадърници за трето нещо? Пак ли трябва да откриваме колелото?

67

айде пак...

преди 13 години

пак се почва с вечната кавга града срещу селото. що трябва да ****те всяка тема с нещастните ви изблици на комплексарщина??? тука говорим за торбички!!!

66

Анонимен

преди 13 години

Обикновенно не се радвам на новини за поскъпване на нещо но този път удобрявам.Полиетиленовите торбички се разграждат за повече от век а сами виждате какво става по улиците - найлони на всякъде...Аз обикновенно ходя да пазарувам с раница - хваща повече багаж и се носи по удобно.

65

ВОТ

преди 13 години

БРАВО 70 И ТВОЯ Е МНОГО ДОБЪР :D

64

Анонимен

преди 13 години

Не 15ст. а 1.50лв. трябва да се направят. Така *** ще продължи да си купува торбички и да окрасява кварталните дървета с тях...

63

ВОТ

преди 13 години

ГЕЙ ЗАСТАВА ПРЕД ЩАНД ЗА ВИБРАТОРИ.ПРОДАВАЧКАТА ГО ПИТА: В ПЛИК ИЛИ В КУТИЯ ДА ГО СЛОЖА?МЪЖЪТ ОТГОВАРЯ: НЕ НЕ, СЛОЖЕТЕ МИ ГО В ДУПЕТО.