115

сарказъм

преди 13 години

Да бе , измивайте си ръцете с Господа , точно тъй , той е виновен за личните ви грешки . ;)И както виждаш не псувам никого , напротив , радвам се на прекрасния свят , в който живеем .

114

онбашията

преди 13 години

112, не всички мъже са виновни за войните, глада, болестите и умирането на дечица пред очите на майките им, а само един - господ :) така решил, така направил света, ако не ти харесва може да го напсуваш у черквата :)

113

Кралица Елизабет II

преди 13 години

Драги европейци, конкурсът за най-малоумно политическо решение продължава.Очакваме вашите нови предложения...

112

Анонимен

преди 13 години

"Европейската комисия ще наложи задължителни квоти за жени началници в частните фирми, ако бизнесътне го направи сам."Имаме задължителни европейски цени искаме и задължителни европейски заплати!

111

сарказъм

преди 13 години

И отново бг мъжагите се изказаха . Браво господа , браво гении , вие винаги сте прави , дори когато сте седнали . Нека всички благодарим на господата , за прекрасния свят , в който живеем . Ако нямаше толкова господа на длъжностни позиции , как бихме могли да се насладим на безкрайните войни в световен мащаб и икономически сривове.Трябва да сме благодарни ,че взимат решения вместо нас , защото така ни осигуряват един интересен и екстремен живот .

110

Дистопия

преди 13 години

А ние, уважаема ЕК, искаме веднага 30 % от вашите заплати, догодина - 40 % и така да ги уеднаквим някъде към 2017-та. Вие какво мислите по ТОЗИ въпрос, уважаема ЕК, а и не само?

109

Анонимен

преди 13 години

Защо само за жени. Нека има квота и за ***, инвалиди, пенсионери, освободени от затвора.

108

Българин

преди 13 години

Тая дърта фльорца, като врещи толкова, да направи собствена компания и да назначи ако ще само жени на ръководните постове.Брей нахална работа бе - все едно аз да имам моя корпорация и тая дърта ***, дето АЗ и плащам заплатата с данъците си, да ми дойде и да ме командва кого да назнача ?!? Нали ще и изкомандвам "кръ-гом !!", и ще и тегля един шут в провисналия *** !!!Тия мизерни чиновници вече съвсем насериозно се взеха навсякъде - а 90% от тях са ***, дето за нищо не стават !!!

107

Анонимен

преди 13 години

жените не стават за началници,особено в бизнесаима и малки изключения,но в 95% от случаите е така

106

Българин

преди 13 години

Обратният случай също е абсурд - да, жените по-рядко причиняват катастрофи, значи е нормално да застраховат автомобилите си при по-изгодни условия.Аз съм човекозастраховател - в нашият бранш е същото, жените се водят по-нискорискови, защото такива са ФАКТИТЕ - жените живеят по-дълго. Това е застрахователна математика, базирана на статистика - и какво?Дай да почнем да им удържаме за риск колкото на по-рисковите мъже, за да няма "дискриминация" ?!?Брюкселски идиотщини !!!!

105

Българин

преди 13 години

Макар че са свикнали да се разхождат по подиума по бельо, този път те показаха само дългите си красиви крака, а някои от тях дори бяха без деколте.Въпреки това привлякоха силно вниманието, особено когато държаха в ръцете си сутиени, всяка с размера, който носи, и махаха с тях, докато позираха пред фотографитеТова е от съседната статия.Отговор на Европа

104

Българин

преди 13 години

Поредното доказателство, че ЕС е не само расистка, но и сексистка организация !!! Не трябва ли хората да бъдат назначаване където и да е не според пол, етнос, религия, а по способности?Да на говорим, че подобен диктат над ЧАСТНИ фирми е толкова абсурден, че нямам думи !!!

103

бай брадър

преди 13 години

Разбира се че нямам против жените мениджъри - даже напротив. Проблема е обаче в квотите... жените ще се превърнат в т.н. "бели ***" - за справка САЩ, в зората на промените на отношението към чернокожите - те са можели да просперират реално имайки по-ниска квалификация и качества, само заради факта че не са бели и обществото ги интегрира... А някой сети ли се да провери всъщност колко са амбициозните жени като процент и дали оттам не идва неравното разпределение?

102

Лондон

преди 13 години

Баба Вивиан явно не е чела директивите на ЕК или просто не ги е запомнила, поради старческа сенилност или е била в цикъл, но има директива, която забранява половата сегрегация - тоест назначава се персонал съобразно качествата на кандидата, а поради пол, цвят на кожата, сексуална ориентация и т.н. С това си глупаво изказване тя показа, че доста жени на ръководен пост издишат от всички дупки.

101

жижо

преди 13 години

ес си мисли че може да налага на частници защото той е един вид ссср това го разбрах отдавна.

100

Mery

преди 13 години

Европейската комисия ще наложи задължителни квоти за жени началници в частните фирми, ако бизнесът не го направи сам. До 2015 г. 30% от членовете на управителни съвети на компаниите да са жени, а до 2020 г. да станат станат 40%. Г-жо Рединг, тези неща със заповед не стават.Фирмите са частни и каквото собствениците им решат, това ще правят: парите са техни, властта е техна и няма да се подчиня т на недообмислената заповед на някаква си еврокомисарка от Люксембург.Ако не ви харесва, идете си откъдето сте дошли, но престанете да се месите там, където не ви е работа.

99

Mery

преди 13 години

Европейската комисия ще наложи задължителни квоти за жени началници в частните фирми, ако бизнесът не го направи сам. До 2015 г. 30% от членовете на управителни съвети на компаниите да са жени, а до 2020 г. да станат станат 40%. Г-жо Рединг, тези неща със заповед не стават.Фирмите са частни и каквото собствениците им решат, това ще правят: парите са техни, властта е техна и няма да се подчиня т на недообмислената заповед на някаква си еврокомисарка от Люксембург.Ако не ви харесва, идете си откъдето сте дошли, но престанете да се месите там, където не ви е работа. Мисля,че много добре знаете,макар че с историята сте на Ви, че залезът на Римската империя е започнал, когато жени са започнали да ръководят делата на податливите на ласки императори. В ЕС залезът започна, откогато България влезе в него. На чиято страна БГ влезе, тя не прокопсва справка СИВ и Варшавският договор.

98

ATZ

преди 13 години

Защо ни се налага да прилагаме всякакви други критерии при подбора на персонал, но не и единствения обективен: качествата на човека? Това са и допълнителни разходи за един работодател, ако в процеса на подбор на персонала се налага за определена позиция да си търси точно жена. Феминизирането на обществото/работната среда трябва да се наложи по естествен път, а не изкуствено отгоре - последното не предвещава нищо положително и качествено различно.

97

Анонимен

преди 13 години

точно така фройд искам повече да мислят като теб.това е ес.

96

ФРОЙД

преди 13 години

Жената е идеална за секретарка,ама когато секретарката стане началник не е добре нито за нея,нито за бизнес,абе то с директиви не става,те тия в ЕС са някакъв нов вариант на Съветския съюз,планове,указания,бюрократизъм,айде няма нужда